נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

גיוס מעורב מכל הסוגים

הראל פיא פק"מ כספית גייסה 584 מיליון שקל | מיטב פק"מ ג'מבו פודה 492 מיליון שקל.

 

 
 

אלמוג עזר, מגזין FUNDER
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
26/03/2014

גג: הקרנות המגייסות והפודות לחודש פברואר 2014

הקרנות הכספיות ניצבות באופן רגיל בראש טבלת המגייסות והפודות. 6 מהקרנות המגייסות הגדולות הן קרנות כספיות, ו-3 הקרנות המגייסות הגדולות הן גם קרנות כספיות. מעבר לכספיות ולקרנות האג"ח הממשלתי, ניתן לראות שסכומים נאים זרמו גם לקרנות הקונצרניות ולקרנות המנייתיות, שבד"כ לא מהוות הקרנות המגייסות הגדולות של בתי ההשקעות.

בראש הקרנות המגייסות כאמור, ניתן למצוא את פק"מ כספית של הראל פיא עם גיוס של 584 מיליון שקלים. הקרן גייסה גם במהלך 2013 בהיקפים משמעותיים. נכון לסוף חודש ינואר, מנהלת הקרן סך של כ-5 מיליארד שקל. דמי הניהול בקרן הם מן הנמוכים בקטגוריה – 0.1%.
קרן הנאמנות שמופיעה שנייה בטבלת הגיוס, היא קרן כספית נוספת – מגדל כספית פרימיום. הקרן חוזרת לגייס בהיקפים משמעותיים וממשיכה את המומנטום של 2013. הקרן מגייסת בפברואר סך של 516 מיליון שקל. נכון לסוף ינואר, הקרן מנהלת כ-2 מיליארד שקל. בדומה למצטיינת הגיוסים של הראל, גם כאן דמי הניהול נמוכים בסך של 0.10%.
במקום השלישי נמצאת מיטב דש פק"מ נזיל. הקרן היא כספית מאוקטובר שנה שעברה. הקרן גייסה בפברואר 230 מיליון שקל. נכון לסוף ינואר מנהלת הקרן 280 מיליון שקל, כך שהגיוס בפברואר כמעט ומכפיל את נכסי הקרן.

האג"חיות

לצד הקרנות הכספיות בטבלת המגייסות, נרשמת נוכחות מרשימה לקרנות האג"ח השונות. קרן האג"חית שגייסה הכי הרבה היא אניגמה אג"ח ללא מניות. הקרן בהוסטינג במיטב דש, ומנהלת נכון לסוף ינואר, כ-600 מיליון שקל. דמי הניהול בקרן הם 0.96%, במרכז קטגוריית אג"ח כללי.

במקום השני מבין האג"חיות נמצאת אג"ח מדינה פלטינום, של מנורה מבטחים שגייסה בפברואר 153 מיליון שקל. הקרן שינתה מדיניות ב-14/8/13, ונכון לסוף ינואר מנהלת כ-300 מיליון שקל. דמי הניהול בקרן הם 0.22%, מקום שישי בקטגוריה אג"ח מדינה כללי.

המנייתית

כמעט תמיד טבלת המגייסות החודשית מורכבת מקרנות אג"ח וקרנות כספיות בלבד, אולם מדי פעם מבליחה קרן שמצליחה להגיע להיקף גיוס המשמעותי של בית ההשקעות המנהל. כזו היא אלטשולר שחם שווקים מפותחים מוגנת מט"ח. הקרן גייסה בפברואר סך של 200 מיליון שקל. הקרן היא קרן חדשה שהוקמה באמצע דצמבר שנה שעברה.

קרנות מנייתיות נוספות שגייסו החודש הן טופ אלפא מנייות חו"ל שגייסה 11 מיליון שקל, איילון משקל שווה ת"א 100 שגייסה 10 מיליון שקל.

הפודות

הקרנות הפודות הגדולות של חודש פברואר הן כאמור קרנות כספיות. הקרן שהציגה את הפדיון המשמעותי ביותר היא מיטב פק"מ ג'מבו, שמנוהלת על ידי בית ההשקעות מיטב דש. הקרן פדתה 492 מיליון שקלים בפברואר. הקרן שעד לא מזמן הייתה מצטיינת המגייסות, החלה לפדות חלק מהונה לאחר ההכרזה על העלאת דמי הניהול ל-0.18%. למרות הפדיונות, הקרן מנהלת, נכון לסוף ינואר, כ-9.6 מיליארד שקלים והיא הקרן הגדולה בקטגוריה. דמי הניהול בקרן הם 0.18%.

הקרן במקום השני היא כספית ₪ שמנוהלת על ידי הראל פיא. הקרן פדתה 272 מיליון שקל. הקרן מנהלת נכון לסוף ינואר כ-3.3 מיליארד שקל, ודמי הניהול בקרן הם 0.13%.

הקרן במקום השלישי היא איילון כספית שפדתה 126 מיליון שקלים. במקום הרביעי נמצאת אקסלנס כספית פרימיום שפדתה 108 מיליון שקל. במקום המחישי עוד קרן כספית – מגדל כספית עם הנפקות מק"מ שפדתה 76 מיליון שקל. קרן כספית נוספת (מדורגת במקום השביעי בסך הכל) היא כספית פק"מ פלטינום של מנורה מבטחים, שפדתה 62 מיליון שקל.

 

הפודות

מנהל השקעות

שם קרן

כמה פדתה בפברואר

מיטב דש

מיטב פק"מ ג'מבו

-492

הראל פיא 

כספית ₪

-272

איילון

איילון כספית

-223

אקסלנס

אקסלנס כספית פרימיום 

-108

מגדל

מגדל כספית עם הנפקות מק''מ 

-76

אלטשולר שחם

אלטשולר שחם מק"מ פלוס

-75

מנורה מבטחים

כספית פק"מ פלטינום

-62

הדס ארזים

הדס ארזים אג"ח בנקים - פיננסים ללא מניות

-54

אפסילון

אפסילון מבחר מדדי תל בונד

-32

אנליסט 

אנליסט אנליסט מדדית ללא מניות

-25

סיגמא

סיגמא אג"ח בריבית משתנה

-8

תמהיל

תמהיל אג"ח חברות

-5

רוטשילד

א.ד.רוטשילד שקל פלוס

-4

אילים

אילים אג"ח בנקים – ביטוח מדורגות

-4

פורסט

Forest אגם אג"ח מדינה

-2

כוון

כוון אג"ח גלובלית

-1

אקסיומה

אקסיומה ת"א 100

-1

 



המגייסות

מנהל השקעות

שם קרן

כמה גייסה בפברואר

הראל פיא 

פק"מ כספית

584

מגדל

מגדל כספית פרימיום 

516

מיטב דש

מיטב פק"מ נזיל

230

אלטשולר שחם 

אלטשולר שחם שווקים מפותחים מוגנת מט"ח

200

אניגמה 

אניגמה אג"ח ללא מניות

200

מנורה מבטחים

אג"ח מדינה פלטינום

153

מור

מור אג"ח פלוס 

88

אילים 

אילים תיק אג"ח + 10%

88

אקסלנס

אקסלנס צמוד מדד עד 18 חודשים

72

אנליסט 

אנליסט אג"ח מדורג A מח"מ 1-4

26

סיגמא

סיגמא 10/90 

26

כוון

כוון אג"ח 15/85 

22

אקסיומה

אקסיומה אג"ח ללא מניות

17

רוטשילד

א.ד.רוטשילד אג"ח 10

15

אזימוט

אזימוט אג"ח ללא מניות

14

אפסילון

אפסילון ETF מניות ארה"ב

13

טופ אלפא

טופ אלפא מניות חול

11

איילון 

איילון משקל שווה ת"א 100

10

מודלים

מודלים 90/10

7

פורסט

פורסט עיטם

6

פיטנגו

פיטנגו אג"ח כללי

4

תמהיל

תמהיל מק"מ-אג"ח מח"מ עד שנתיים

3

להבה

להבה אג"ח ללא מניות  

1




מאת: אלמוג עזר



הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x