נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

דודי רזניק, לאומי שוקי הון >> האי וודאות חוגגת

 

 
 

דודי רזניק
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
07/04/2014

להלן עיקרי סקירת האג"ח השבועית של דודי רזניק, מנהל מחקר אג"ח בלאומי שוקי הון:


·  בשוק הדיור ניכרת האטה במכירת דירת חדשות. תוכניות הדיור של הממשלה עלולות להכניס את פלח מכירת הדירות לקיפאון במשך חודשי ההמתנה לביצוע התוכניות, לפגוע בתזרימי החברות ולהביא להאטה זמנית בצמיחה בתקופה זו.

· התשובות לשוק הדיור אינן מצויות בפתרונות קצרי טווח, ולנוכח העובדה שמלאי הדירות הבלתי מכורות עדיין נמצא בירידה, נותרה בעינה החשיבות הדומיננטית של הצורך לטפל בצווארי הבקבוק שבצד ההיצע.

· קיפאון במכירות פלח רחב יחסית מענף הנדל"ן עלול להביא לתנודתיות במחירי השכ"ד, העלולים לגרום לעליית התנודתיות במדדי המחירים לצרכן.

·  עוד לפני אישור תוכנית הפטור ממע"מ של האוצר, בנק ישראל קובע בדו"ח השנתי, שפרסם השבוע, כי יידרשו התאמות בגובה של 20 מיליארד ₪ על מנת לעמוד ביעד הגרעון הפוחת של שנת 2015.

· דו"ח התעסוקה לחודש מרץ בארה"ב היה מעט מתחת לציפיות אולם לא צפוי לגרום לפד לסטות מהמשך תוכנית ה tapering. תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב מתקשות לעלות, לפי שעה, מעל רף 2.8%.

· בהודעת הריבית באירופה הוכנה הקרקע להשקת הקלה כמותית נוספת בהמשך.

 
להלן ריכוז המלצות לפעילות:
ü אנו ממליצים על מח"מ אחזקות בינוני של כ 4 - 5 שנים.

ü נמשכת המלצתנו על אחזקה מאוזנת בין שקלים צמודי מדד ושקלים לא צמודים. העובדה כי שוק הדיור צפוי להיכנס לקיפאון בחודשים הקרובים עלולה לעלות את התנודתיות של רכיב הדיור במדד במידה משמעותית, לאור העובדה כי לא ברורה ההשפעה על מחירי השכר דירה לפחות בטווח הקצר, ובכך לעלות את תנודתיות המדדים בתקופה הקרובה.

ü  תלילות העקומים ממשיכה להיות גבוהה, אם כי ירדה מעט לאחרונה בעיקר בטווח של 5 – 10 שנים. נראה כי מבנה העקומים צפוי להישמר בתקופה הקרובה דבר הנותן עדיפות להשקעה בחלק הבינוני - ארוך בשילוב עם רכיב מזומן.

ü המרווחים ביחס לעוגן המק"מ באיגרות החוב השקליות בריבית משתנה הגיעו לשפל ולכן אנו ממליצים להשקיע במק"מ לשנה חלף השקעה באיגרות אלו.

ü המרווח בין אג"ח ממשלת ישראל לאג"ח ממשלת ארה"ב לטווח של 10 שנים עוד עשוי להמשיך ולרדת, לפיכך אחזקת פוזיציית שורט על האג"ח הממשלתי הארוך בארה"ב ממשיכה להיות מומלצת גם כרכיב ביטוחי לתיק האג"ח המקומי.  ככלל לא ברור כרגע מי יעלה הריבית קודם בנק ישראל או הפד.

 








הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x