נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

אורי גרינפלד, פסגות >> הריבית לא צפויה לעלות בשנה הקרובה

 

 
 

אורי גרינפלד
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
04/05/2014

להלן תגובתו המלאה של אורי גרינפלד, כלכלן ראשי של פסגות, בהמשך להחלטת הריבית:
 כפי שהערכנו, בנק ישראל הותיר את הריבית ברמה של 0.75%
חודש שני ברציפות של החלטה צפויה (24 מתוך 24 אנליסטים בסקר של בלומברג חזו אי שינוי). השורה התחתונה נותרת זהה: מדיניות בנק ישראל היא לשמור על הריבית ברמתה עד אשר בעולם יתחילו להעלות ריבית, אלא אם כן יהיו לחצים משמעותיים מכיוון שע"ח להפחתה נוספת. העלאה של הריבית לא נראית באופק.
 
ההשפעה על השווקים: (סעיף חדש בשל הקדמת ההחלטות ל-16:00)
* הירידה באג"ח הארוכות התחזקה בעקבות ההחלטה מ-0.03%- ל-0.11%-. בשאר חלקי האפיק האג"חי לא נרשמה השפעה מהותית

* מדד המניות שירדו מעט לקראת ההחלטה תיקנו כלפי מעלה בעקבותיה וסיימו את יום המסחר בעליה של 0.25% (ת"א 100)

* שוק המט"ח נותר אדיש להחלטה

 נקודות עיקריות מההודעה:
* מדד מרץ עלה ב-0.3%, גבוה מתחזיות האנליסטים. מנגד, ציפיות האינפלציה בשווקים המשיכו לרדת גם החודש. הציפיות ל-12 חודשים הקרובים של החזאים כמו גם אלו שנגזרות משוק האג"ח הן 1.5%.

* הציפיות הנגזרות מריביות הבנקים דווקא עלו ל-1.4%, לעומת 1.2% בחודש קודם. מי שהבין שבעקבות כמה מדדים שליליים הבנקים מתמחרים בחסר את האינפלציה, הרוויח.

* בציפיות לטווחים הבינוניים לא נרשם שינוי ואלו עומדות מעט מעל מרכז היעד (2.3%).

* הנתונים מראים שחלה האצה בפעילות במשק ברבעון הראשון של 2014, בעיקר בשל שיפור בצריכה הפרטית וביצוא שירותים. יצוא סחורות לעומת זאת נותר ללא שינוי, בעיקר בשל עלייה חריגה בייצוא תרופות (טבע).

* השקל התחזק מאז ההחלטה הקודמת ב-0.3% מול הדולר ונחלש ב-0.1% מול האירו. במונחי שער החליפין הנומינלי-האפקטיבי השקל נחלש ב-0.4%.

* בנק ישראל מפרט לגבי ההתפתחויות במשקים המובילים בעולם. פירוט זה חשוב יותר מבד"כ בשל העובדה שבהיעדר לחצים אינפלציוניים מקומיים, מדיניות בנק ישראל תלויה למעשה במדיניות המוניטארית בעולם. ההודעה מציינת שלוש נקודות עיקריות: 1) לפי ההערכות הריבית בארה"ב תתחיל לעלות במחצית השנייה של השנה. 2) ה-ECB התחייב למנוע דפלציה ועשוי להרחיב עוד יותר את מדיניותו אם תרשם התחזקות נוספת של האירו. 3) ביפן חוסר הוודאות לגבי יכולת הצמיחה של המשק גדל (מה שעשוי להוביל להרחבה כמותית נוספת).

* בסביבה עולמית של ריבית אפסית וסבירות גבוהה להרחבות כמותיות נוספות באירופה ויפן, בנק ישראל לא יכול להעלות את הריבית גם אם ייווצרו לחצים אינפלציוניים מתונים במשק. יחד עם זאת, לחצים כאלו לא צפויים להיווצר בכל מקרה כך שעל אחת כמה וכמה הריבית לא צפויה לעלות בשנה הקרובה.

 

 


Disclaimer
דוח זה הינו רכושה של פסגות בית השקעות בע"מ (להלן-"פסגות"), אין להעתיק, לשכפל, לצטט, לפרסם בכל אופן ו/או פעולה, דפוס, צילום, הקלטה, העתקה את הדוח, ו/או כל חלק ממנו ללא קבלת אישור בכתב ומראש.   הדוח מבוסס על נתונים שהיו גלויים לציבור ושפורסמו על ידי פסגות ו/או החברות המוזכרות בדוח (להלן - "החברות") בתשקיפים, דוחות כספיים, הודעות לבורסות לניירות ערך, פרסומים בכלי התקשורת ובכל דרך אחרת ועל בסיס הענפים בהן פועלות החברות והנחות שנעשו על בסיס מידע, פרסומים ונתונים אלו.   המידע, הפרסומים והנתונים מהמקורות הנ"ל הונחו כנכונים ודוח זה המסתמך עליהם אינו מהווה אימות או אישור לנכונות נתונים אלו.  המידע המופיע בדוח זה  מעודכן למועד פרסומו לראשונה ואינו מתיימר להכיל את כל המידע הדרוש למשקיע זה או אחר, וכן אינו מתיימר להוות ניתוח מלא של כל העובדות והפרטים המופיעים בו והדעות האמורות בו עשויות להשתנות ללא מתן הודעה נוספת. ניתוח זה משקף את הבנתנו ביום עריכת דוח זה.  מודגש כי אין פסגות ו/או עובדיה אחראים למהימנות המידע המפורט בדוח, לשלמותו, לדיוק הנתונים הכלולים בו או להשמטה, שגיאה או ליקוי אחר בדוח.  פסגות לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שיגרמו משימוש בדוח זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע שבדוח זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.. אין לראות בדוח זה שיווק השקעות או תחליף לשיווק השקעות והתאמה אישיים וספציפיים ללקוח תוך  התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבות ומטרות השקעתו המיוחדים של כל אדם. אין להעביר דוח זה לצד ג' כלשהו. פסגות עוסק בשיווק השקעות ובשיווק פנסיוני (ולא בייעוץ) ולו זיקה למוצרים המנוהלים על ידו.

 




 
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או  או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי וביןבהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x