נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

פאנדר לפני כולם »  תעשיית הקרנות המסורתיות חוזרת לגייס, אבל תמונת הגיוסים משתנה האפיק חביב הקהל מפנה מקומו 

אחרי שבשבוע האחרון של נובמבר פדתה תעשיית הקרנות המסורתיות 140 מ' ₪, היא חזרה לגייס בשבוע הראשון של דצמבר, אולם תמונת הגיוסים מראה שינוי בהעדפות המשקיעים

 

 
 

מיקי סבטליץ, מיטב דש
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
07/12/2014

חילופי משמרות: המגייסות הגדולות של השנה - קרנות אג"ח כללי וקרנות אג"ח מדינה, מפנות לאחרונה את מקומן לקרנות מט"ח ואג"ח בינלאומי, גם בזירת המניות – העדפה ברורה לקרנות מנייתיות בחו"ל.

הפיחות מותיר את רישומו על תעשיית הקרנות: גיוס של 620 מ' ₪ לקרנות אג"ח חו"ל, ועוד כ-100 מ' ₪ לקרנות הכספיות הדולריות והמט"חיות.

הקרנות המחקות ממשיכות בגיוסים, זאת לאחר שגייסו החודש כ-110 מיליון ₪. הבולטות בגיוסים הן: קרנות מחקות על מדדי מניות בחו"ל (80 מיליון ₪) .



קבוצת הקרנות המגייסת ביותר – קרנות אג"ח חו"ל רשמו, ב-4 ימים בהם נסחרו, גיוסים של כ-620 מיליון ₪- זינוק של כ-30% בקצב הגיוסים הממוצע לעומת השבוע הקודם.

הקרנות המנייתיות1 רושמות מתחילת החודש גיוסים של כ-170 מיליון ₪. קרנות מניות בחו"ל גייסו כ-240 מיליון ₪- עלייה של כ-10% בקצב הגיוסים הממוצע ביחס לשבוע הקודם. מנגד, נרשמו פדיונות של כ-70 מיליון ₪ בקרנות מניות בישראל וגמישות.

קרנות אג"ח מדינה רשמו מתחילת החודש פדיונות קלים מאוד ₪, זאת לעומת פדיונות של כ-120 מיליון ₪ בשבוע הקודם.

הפדיונות באפיק הקונצרני מתגברים- קרנות אג"ח קונצרני רשמו החודש פדיונות של כ-310 מיליון ₪- זינוק של פי 2 בקצב הפדיונות הממוצע ביחס לשבוע הקודם.

האפיק השקלי ממשיך לדמם, הקרנות הכספיות השקליות איבדו החודש כ-550 מיליון ₪ ומנגד, נרשמו גיוסים של כ-80 מיליון ₪ לקרנות כספיות הצמודות למט"ח. עלייה של כ-25% בקצב הפדיונות הסתמנה בקרנות השקליות שמסתכמים לכ-240 מיליון ₪ מתחילת החודש.

קרנות אג"ח כללי רשמו השבוע גיוס של כ-10 מיליון ₪, זאת לעומת פדיונות של כ-40 מיליון ₪ בשבוע הקודם.


תעשיית הקרנות מנהלת נכון ל-04.12.14 כ-271.3 מיליארד שקל, הקרנות המסורתיות (בנטרול הקרנות הכספיות) מנהלות כ-219 מיליארד שקל והקרנות הכספיות שמנהלות כ-52.3 מיליארד ₪.

סיכום שבועי ומתחילת החודש - גיוסים ופדיונות של תעשיית הקרנות

אפיק

סיכום מתחילת החודש גיוסים/פדיונות (במיליוני ₪)

קרנות מנייתיות[1]

172

קרנות כספיות

-467

קרנות אג"ח שקליות

-244

קרנות אג"ח מדינה וצמוד מדד

-4

קרנות אג"ח חברות והמרה

-312

קרנות אג"ח כללי

7

קרנות אג"ח חו"ל

624

שונות[2]

10

סה"כ

-214

סה"כ קרנות מסורתיות

(בנטרול כספיות)

252



[1] כולל מניות ישראל, מניות חו"ל וגמישות.

[2] כולל קרנות אגד (חוץ וישראלי), ממונפות ואסטרטגיות, מעורבות  מט"ח ולתושבי חוץ בלבד.

מסמך זה הוכן על-ידי מיטב דש השקעות בע"מ ו/או על-ידי אחת או יותר מהחברות שבשליטתה. מסמך זה אינו מהווה תחליף לייעוץ אישי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, ועל כל אדם להתייעץ עם יועץ ו/או משווק השקעות בכל הנוגע לביצוע פעולה במוצרים פיננסיים ועם יועץ פנסיוני ו/או סוכן שיווק פנסיוני בכל הנוגע להצטרפות או עזיבת מוצרים פנסיוניים. כמו כן, מסמך זה אינו מהווה הצעה או המלצה לרכישת או מכירת מוצר פיננסי, לרבות קרן השתלמות, אופציות, יחידות השתתפות בקרן נאמנות או כל נייר ערך או מוצר פיננסי אחר, ואינו מהווה הצעה להצטרפות או עזיבת מוצר פנסיוני, לרבות קופת גמל, קרן השתלמות, קרן פנסיה או תכנית ביטוח. רכישת נכס פיננסי בגינו נדרש פרסום תשקיף ודיווחים מיידיים, לרבות יחידות בקרנות נאמנות, תעשה על פי התשקיף והדיווחים המיידיים שבתוקף. כמו כן, מיטב דש השקעות בע"מ, וכן חברות שבשליטתה עוסקות, בין היתר, בניהול תיקי לקוחות, ניהול קרנות נאמנות, ניהול קופות גמל, ניהול קרנות השתלמות, ניהול קרנות פנסיה וחיתום, ועשוי להיות למי מהן עניין אישי במסמך זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמן ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה, ככל שנזכרים. האמור במסמך זה נאסף ו/או מתבסס על מידע ממקורות שונים ולא בוצעה על-ידי מיטב דש השקעות בע"מ ו/או כל חברה שבשליטתה בדיקה עצמאית של המידע האמור. האמור במסמך זה כולל הערכות, אומדנים ו/או תחזיות, נכון למועד כתיבת מסמך זה. מיטב דש השקעות בע"מ וכן כל חברה בשליטתה אינן אחריות לכל נזק, אובדן, הפסד או הוצאה מכל סוג שהוא, לרבות ישיר ועקיף, שייגרמו למי שמסתמך על האמור במסמך זה, כולו או חלקו. אין בתשואות העבר של המוצרים הפיננסיים כדי להעיד על תשואותיהם בעתיד. כל הזכויות, לרבות זכויות הקניין הרוחני, במסמך זה ובתוכנו, שייכות למיטב דש השקעות בע"מ ו/או לאחת או יותר מהחברות אשר בשליטתה, ואין לעשות בו כל שימוש שהוא, לרבות להפיצו ולהעתיקו, ללא קבלת אישורן מראש ובכתב.  

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x