קרדן אן.וי ממשיכה להוציא לפועל את תוכנית מימוש הנכסים שלה, כחלק מהמהלכים שהיא נוקטת על מנת לעמוד בהתחייבויותיה. חברת האחזקות הודיעה היום כי החברה הבת, תהל נכסים, חתמה על הסכם למכירת פעילות תשתיות המים שלה בסין, KWIG, תמורת כ-151 מיליון דולר, כולל 49 מיליון דולר החזר הלוואות בעלים לצדדים קשורים. תהל תמכור את כלל אחזקותיה ב-KWIG לחברה הסינית CGGC, בשני שלבים: בשלב ראשון, תמכור החברה בחודש פברואר 75% ממניות KWIG וכן ישולמו במלואן הלוואות הבעלים כנגד תמורה כוללת של 125 מיליון דולר. בשלב השני, תמכור החברה עד סוף יוני את יתרת המניות (25%), תמורת כ-26 מיליון דולר.
הרוכשת, CGGC, היא חברת תשתיות תכנון וביצוע מובילה בסין, הפועלת בכ-100 מדינות ובעלת השפעה בקנה מידה עולמי בתחום השימור והטיפול במים ובתחום אנרגית המים. ההחלטה למכור את מניות KWIG נובעת גם מרצונה של תהל להתמקד בתחומי הליבה שלה כחברת ייזום ניהול וביצוע פרויקטים של אחריות כוללת (Turn-key) בתחומי תשתיות המים, החקלאות והסביבה, וכן מצרכי המימון הגדליםשל KWIG עצמה. זאת, בנוסף לצורכי החברה לגיוס מזומנים. תהל והרוכשת הסכימו להמשיך ולשתף פעולה במטרה להרחיב את פעילותן בסין ובחו"ל.
התמורה הישירה לקרדן אן.וי מהעסקה צפויה להסתכם בלפחות כ-65 מיליון אירו, כאשר רוב הסכום צפוי להתקבל בחודש פברואר. בכוונת קרדן אן.וי להשתמש בסכום זה לתשלומי ריבית וקרן למחזיקי אגרות החוב שלה, בהתאם להסכמות שהושגו עם נציגות מחזיקי אגרות החוב בחודש שעבר.
מימוש זה מצטרף למימוש נוסף בסין, עליו הודיעה קרדן אן.וי בדצמבר 2014, במסגרתו מכרה החברה הנכדה קרדן לנד צ'יינה (KLC) את כל החזקותיה (50%) בחברה המחזיקה בקניון "גלריה צ'נגדו" בסין לשותפתה בחברה, BR Spicy (B.V.I) Ltd, תמורת כ-555 מליון יואן (כ 72.6 מליון אירו). שתי העסקאות נכללות בתוכנית המימושים שעליה הצהירה קרדן אן.וי, כחלק מתוכניתה להמשיך לעמוד בתשלומים לבעלי אגרות החוב.
שוקי אורן, מנכ"ל קרדן אן.וי, אמר: "העסקה משלימה שלב חשוב בתוכנית מימוש הנכסים שעליה התחייבנו, ושוב החברה הוכיחה שהיא מסוגלת לממש נכסים במחירים ראויים. עסקת המכירה שנחתמה הינה ברווח משוער של כ 5 מיליון אירו. התמורה מהעסקה תספק את צרכי המזומן של קרדן בשנתיים הקרובות, בהנחה שהסדר דחיית התשלומים יאושר. לצד המשך מימוש הנכסים, אנו פועלים כל העת לשפר את הרווחיות של החברות התפעוליות, וצעדים אלה נושאים פירות מזה מספר רבעונים".
אודות קרדן אן.וי:
קרדן אן.וי היא חברת אחזקות נסחרת בבורסה לניירות ערך בתל אביב ובבורסת EURONEXT באמסטרדם. החברה מתמקדת בשלושה תחומי פעילות עיקריים: נדל"ן בסין (KLC), תשתיות מים (Tahal) ושירותים פיננסיים (KFS). החברה מנהלת את עיקר פעילויותיה בשווקים המתעוררים בסין ובמרכז-מזרח אירופה.
אודות תהל:
תהל Tahal International Group B.V)) היא זרוע תשתיות המים של קרדן אן.וי, המחזיקה ב-98% ממנה. תהל אינטרנשיונל פעילה בשני תחומים עיקריים: תחום הפרויקטים, הכולל בייזום וביצוע פרויקטים בתחום תשתיות המים, מתן שירותי תכנון הנדסי ופיקוח בתחומים אלו ופיתוח חקלאי; ותחום הנכסים, במסגרתו היא משקיעה בגופים שבבעלותם נכסים מניבים בתחום התשתיות או יוזמת בעצמה ומקימה פרויקטים בתחום התשתיות.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.



