בנק אגוד מציין בסקירתו השבועית כי "המסחר במט"ח ובשווקים בכלל התנהל השבוע תוך המתנה להודעת הבנק האירופי המרכזי על תוכנית הרכישה. הדולר המשיך להתחזק השבוע מול מרבית המטבעות העיקריים. המסחר בשבועות הקרובים יושפע מתוכנית רכישת האג"ח בגובה 60 מיליארד אירו מדי חודש עד ספטמבר 2016 ומהבחירות ביוון, שיערכו בשבוע הבא. הדולר צפוי להמשיך במגמת ההתחזקות מול המטבעות העיקריים ובעיקר מול האירו. מול השקל, במהלך השבוע האחרון התחזק הדולר ונסחר מעל רמת שער של 3.9 שקל לדולר. נקודות התנגדות להמשך התחזקות הדולר נמצאות ב- 4.057 שקל לדולר ואחר כך ב- 4.10 שקל לדולר. נקודות תמיכה לדולר נמצאות ב- 3.88 שקל לדולר ו- 3.80 שקל לדולר".
ביחס לשוקי המניות מציינים באגוד כי "מרבית המדדים בעולם נסחרו השבוע בעליות שערים ובאופטימיות זהירה, בהמתנה למוצא פיו של נגיד הבנק המרכזי האירופי, מריו דראגי". על רקע ההודעה, בבנק אגוד לא משנים את החשיפה המומלצת לאירופה ומותירים אותה על 23% מהתיק המנייתי, כאשר הדרך המומלצת על ידי הבנק להשקיע באירופה היא באמצעות תעודות הסל על היורו סטוקס 50, תעודות סל מנוטרלות מטבע וכן תעודות על חברות גלובאליות המחלקות דיבידנדים.
באגוד מציינים כי המדדים בוול סטריט נסחרו בעליות של 0.6%-1% ואילו המדדים בישראל נסחרו בירידות קלות. על רקע זה, החשיפה המומלצת בתיק המנייתי נותרה 20% בתיק מייצג ו-32% בתיק ספקולטיבי, עם העדפה לחו"ל (60%) על ישראל (40%). הפיזור הגיאוגרפי המומלץ: ארה"ב – 54%, גוש האירו – 23% בדגש על חברות גלובליות, אסיה ללא יפאן – 10%, יפאן 7% ואנגליה – 6%. ללקוחות ספקולטיביים מומלצת חשיפה גם לסין.
באגוד מעדכנים השבוע את ההמלצה בנוגע לאפיק הסולידי ומקנים העדפפה לאג"ח השקלי (60%) על הצמוד (40%). "ומכיוון שבאפיק הצמוד התשואה שלילית כבר ל- 6 השנים הקרובות, אנו עוברים להמליץ על משקל עודף לאג"ח שקלי, כאשר צמודים עדיפים למח"מ הבינוני-ארוך, על מנת להגן על הפתעות אינפלציה בשנים בהן התחזית פחות מהימנה". באגוד מציינים עוד כי "המדיניות המוניטרית באירופה צפויה להיות מרחיבה בזמן הקרוב – הפחתת ריביות והזרמות כספים, מה שמפחית את התשואות על האג"ח האירופי, שכבר נמצאות בפער שלילי מול האמריקאיות. לכן, יתכנו מעברי כספים לארה"ב, שישפיעו על התשואה שם עוד כלפי מטה בזמן הקרוב, עד שיתחילו להעלות את הריבית שם. מכיוון שקיימת קורלציה בין האג"ח השקלי שלנו לזה האמריקאי, גם פה עשויה להימשך ירידת התשואות בזמן הקרוב, על אף שהן כבר נמוכות מאוד". החשיפה המומלצת לאג"ח ממשלתי נותרה 20% בתיק מייצג ו-18% בתיק ספקולטיבי, ואילו החשיפה המומלצת לאג"ח קונצרני עומדת על 18%בתיק מייצג ו-25% בתיק ספקולטיבי.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.





