FXCM ישראל: "המסחר בדולר יושפע השבוע מנתוני התעסוקה בארה"ב"
הדולר נחלש לאחר שביום שישי מדד עלות התעסוקה הצביע על גידול של 0.2% בלבד ברבעון השני, נמוך משמעותית מהצפי. מדובר בנתון משני יחסית, והתגובה החדה של השוק רק ממחישה עד כמה הדולר רגיש כעת לטיב נתוני התעסוקה, לאור העובדה כי הבנק הפדרלי צפוי על פי הערכת השוק לבצע העלאת ריבית ראשונה כבר בספטמבר.
במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "הדולר-שקל שוב תחת לחץ ומתקרב לגבול התחתון של הטווח שבין 3.75-3.80. שבירה מתחת ל-3.75 עשויה להאיץ את הירידה של הצמד לעבר 3.73 ומטה. הדולר נחלש לאחר שביום שישי מדד עלות התעסוקה הצביע על גידול של 0.2% בלבד ברבעון השני, נמוך משמעותית מהצפי. מדובר בנתון משני יחסית, והתגובה החדה של השוק רק ממחישה עד כמה הדולר רגיש כעת לטיב נתוני התעסוקה, לאור העובדה כי הבנק הפדרלי צפוי על פי הערכת השוק לבצע העלאת ריבית ראשונה כבר בספטמבר. וזה יהיה מוקד העניין גם השבוע, כאשר ביום שישי צפוי להתפרסם דוח התעסוקה הראשי ולהצביע על פי התחזיות המוקדמות על תוספת של 230 אלף משרות בחודש יולי.
נתון חיובי בהתאם לציפיות עשוי לתת חותמת סופית מבחינת השוק להעלאת הריבית בספטמבר ולהזניק את הדולר. מנגד, נתונים מאכזבים עשויים לגרום לנסיגה חדה של הדולר. ועוד לפני יום שישי, צפויים לנו במהלך השבוע שורה של דוחות תעסוקה משניים אשר צפויים להגביר את התנודתיות בשוק.
גם שוק האנרגיה יהיה במוקד העניין השבוע. בחודש יולי צנח מחיר הנפט בלא פחות מ-21%, הירידה החודשית הגדולה יותר מאז אוקטובר 2008. מחיר הנפט ממשיך לצנוח על רקע הן הצפי לירידה בביקושים בשל האטה בקצב הצמיחה הגלובלית והן עלייה בהיצע ובתפוקה. בשוק המט"ח, הירידה הזו מכבידה על מטבעות כגון הדולר האוסטרלי והקרונה הנורבגית. ירידת מחיר הנפט לרמות הנוכחיות מכבידה מאוד על הסנטימנט בשוק הפיננסי וגוררת מטה גם את המדדים".
ארז צדוק, מנכ"ל קרנות אביב בתגובה לנפילות החדות שנרשמות ביוון: "הבורסה היוונית ירדה מתחילת השנה ועד היום בכ-27% וב-12 החודשים האחרונים היא ירדה ב-55%. לזה צריך להוסיף את הירידות בשיעור של 23% שנרשמות בה הבוקר, נפילה שמזכירה במקצת את הנפילה בשיעור של 13% שנרשמה בבורסה האמריקנית ביום הראשון של המסחר לאחר אסון התאומים. בשני המקרים מדובר במכירות היסטוריות לאחר תקופה ארוכה בה הבורסה היתה סגורה ואנשים רצו להתפטר מהמניות ולא יכלו. המקרה היווני שונה מהמקרה האמריקני בכך שהכלכלה היוונית נמצאת במשבר ואי ודאות גבוהה ולכן בכלל לא בטוח שהירידות מהוות הזדמנות השקעה. חשיפה משמעותית לשוק המניות היווני כרגע היא עניין לאוהבי סיכון ומהמרים בלבד. למרות הירידות המאוד משמעותיות בשווי המניות, עדיין יתכן שהשוק היווני ימשיך להידרדר. לעומת זאת, נראה כי העולם הפנים את השקיעה של הכלכלה היוונית והוא לא מתרגש מהירידות החדות בפתיחת המסחר היום, שלא משקפות שום שינוי כלכלי שלא ידענו עליו".
התייחסות מחלקת המחקר של בית ההשקעות "טופ אלפא" למסחר עד כה:
"הבורסה בתל אביב נסחרת במגמה חיובית בשונה מבורסות אירופה הנסחרות במגמה מעורבת, על רקע המשך פרסום דוחות כספיים של חברות מובילות ובצל חידוש המסחר ביוון.
לאחר הפסקת המסחר בבורסת אתונה ב-29 ביוני, ולמעשה לאחר הפסקה בת שישה שבועות, המסחר נפתח היום שוב בירידה של 23%, כאשר מניות הבנקים ביוון מובילות את הירידות – ואיתן מניית National Bank of Greece הצונחת בכ-30%. להערכתנו מאחר ולמשבר היווני הייתה השפעה שלילית על כל מגזרי הכלכלה ברחבי יוון, ולאחר שהיוונים ביצעו משיכות כסף בשווי של כ-40 מיליארד אירו מהבנקים במשך השמונה חודשים האחרונים, ובכך גרמו באופן ישיר להתערערות היציבות של המערכת הבנקאית, ייקח זמן רב עד שישתקם אמון המשקיעים בנכסים היווניים וקרוב לוודאי שיעבור זמן ממושך לפני שממשלת יוון והחברות היווניות יוכלו לגייס כספים חדשים בשווקים הבינלאומיים".
יניב חברון הכלכלן הראשי של אקסלנס בסקירתו השבועית: "אנחנו עדיין במגמת עליית תשואות גלובלית בשוק האג"ח הממשלתי, אך כרגע קיים תיקון בשווקים על רקע קריסת מחירי הנפט והתמתנות בנתוני המאקרו וחולשה בסין. אנחנו מעריכים כי התחתית החדשה תהיה זמנית ומחירי הנפט יחזרו לעלות. יהיה קשה לראות שינוי כיוון בתשואות לפני שנראה התייצבות במחירי הנפט – רק שיפור משמעותי במאקרו יוכל להוביל לשינוי כיוון, כאשר בשבוע הקרוב צפויים שטף של אינדיקטורים כלכליים בארה"ב כולל דוח תעסוקה לחודש יולי. מגמה חיובית תוכל לשפר מעט את תחזיות הריבית לחודש ספטמבר, מנגד אכזבה מהדוח תקשה אפילו על הפד להעלות ריבית בתוך 6 שבועות."
חברון מוסיף כי "אמנם, ענקיות האנרגיה הצליחו להתייעל בכל זאת, במחירים אלו התעשייה תתקשה להמשיך ולהתרחב וספק אם לשמר את עצמה. בכל מקרה, בשבועות הקרובים שוק האג"ח המקומי יתנהג בהתאם לנפט בעולם ולשער החליפין. לפחות בינתיים אנחנו לא רואים עדיין שינוי כיוון ומגמת העליות עשויה להתהפך במהירות – כל אלה המספידים היום את האינפלציה שכחו כמה מהר היא חזרה עם עליית מחירי הנפט, גרוע מזה הם מתעלמים מנתוני אינפלציית הליבה בעולם (בנטרול מחירי האנרגיה). יש לציין כי ירידת תשואות באירופה וארה"ב אינה תומכת בפוזיציה המט"חית, אבל אנחנו מעריכים כי התמתנות בתשואות שם זמנית ובסך הכל בחודשים הקרובים התשואות יעלו."
חברון מתייחס לפוטנציאל הגלום בשוק המניות היפני: "מתחילת השנה שוק המניות היפני הציג את אחד הביצועים הטובים ביותר בין שאר השווקים בעולם. עם עליות של יותר מ-17% במדדי טופיקס (המדד הכללי,כ-1885 חברות רשומות) והניקיי 225. המחירים לא זולים במיוחד אבל גם לא יקרים להפליא ומגמת העליות עשויה להימשך. הפיחות של היין היפני שוב הוביל כמובן את מגמת העליות, יחד עם זאת, ניתן לראות כי החולשה של היין שלו הייתה פחות עוצמתית הפעם ולמרות זאת שוק המניות הצליח להציג ביצועים מרשימים. מלבד המטבע חייבים לציין כי הראלי בשוק המניות נוצר במניות עם תנודתיות נמוכה או במילים פשוטות במניות הכבדות יותר. הסקטורים עם פוטנציאל להמשך העלייה הם הבנייה, מדיה, קמעונאות, פיננסים בעיקר בנקים, ביטוחים, נדל"ן ושרותי IT.
בשנים האחרונות ראינו צמיחה מתונה יחסית, הייתה קרקע מצוינת עבור שוקי המניות בעולם שכן היא לוותה בריבית נמוכה ובצפי להרחבות כמותיות. ברבעון השני ביפן צפויה התכווצות, קרן המטבע לוחצת להרחבות נוספות, ולמרות זאת, המיתון של 2014, עקב העלאת מס הצריכה, נראה מאחור. פוטנציאל עליית הרווחיות של החברות מקבל רוח גבית ממספר גורמים: היין נמצא ברמה התחרותית ביותר מאז שנות ה70', עלייה בשכר שמביאה עמה עלייה בהכנסות משקי הבית ותומכת בצריכה הפרטית ובאשראי, ורפורמה חדשה בתחום ממשל תאגידים אשר אמורה להוביל לעלייה ברווחי הון ובדיבידנדים. יחד עם זאת, יש לזכור כמובן את החולשה בסין, והדולר החזק ששניהם עשויים לחזור "כבומרנג" ולפגוע ביציבות הכלכלית שלהן, בסחר העולמי, וכנגזרת לפגוע בסחר היפני."
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.