"הירידה בציפיות לאינפלציה בישראל ובעולם נמשכה גם השבוע... הודעה על הכוונה להוריד את מחיר החשמל בכ-7 אחוזים בספטמבר (כפוף לשימוע) מפחיתה את תחזית האינפלציה שלנו ל-12 המדדים הקרובים ל-0.7 אחוז בלבד.
בחודש האחרון ראינו ירידה משמעותית בציפיות לאינפלציה בעיקר בטווחים הקצרים – (עד 5 שנים). חלק מהירידה נובעת מגורמים חיצוניים – התחזקות הדולר בעולם, החולשה במחירי חומרי הגלם ובעיקר הירידה במחירי האנרגיה. במקביל, חלק נוסף מהירידה נובע גם מרגולציה מקומית להורדת יוקר המחיה של הממשלה. לדוגמא, החשמל, וההצעות שראינו לאחרונה בחוק ההסדרים בנושא המזון תחבורה וכדומה. החלטות הממשלה צריכות אכן להוריד את הציפיות לאינפלציה בטווחים הקצרים – שנה שנתיים ואף שלוש, אך להערכתנו, הירידה בציפיות לאינפלציה בשוק בטווחים הארוכים מאוד (10 שנים ומעלה) מוגזמת.
בחו"ל
ענף השירותים בארה"ב (המייצג כ-77.7% מהתוצר) מאיץ בקצב חד בתחילת הרבעון השלישי, כך על פי מדד מנהלי הרכש של מכון ISM שעלה ל-60.3 נקודות ביולי (לעומת 56.0 ביוני), הרבה מעל לצפי והגבוה ביותר מאז 2005.
שוק העבודה האמריקאי ממשיך להציג עלייה עקבית במספר המשרות החדשות. היציבות בנתונים, בשילוב שאר האינדיקטורים, מחזקים את הערכתינו (ואת הציפיות בשווקים) שהעלאת הריבית הראשונה מזה 9 שנים מגיעה השנה, אך לא בהכרח בחודש הבא.
יוון
על פי הפרסומים האחרונים, ממשלת יוון ונושיה הסכימו על קווי המתאר של תוכנית החילוץ (החדשה) בסך 86 מיליארד אירו ל-3 השנים הבאות, שאושרה כבר עקרונית לפני כחודש ע"י מנהיגי האיחוד האירופאי. ההודעה מגיעה לפני התשלום המשמעותי הבא של יוון ב-20 באוגוסט (כ-3 מיליארד אירו).
על פי הדיווחים הגירעון הבסיסי (ללא תשלומי הריבית) של ממשלת יוון יעמוד על 0.5 אחוז השנה (לעומת עודף של‑3% בהסכם הקודם) ויגדל לעודף של 0.5 אחוז ב-2016 ו-1.75 אחוזים ב-2017 (לעומת כ‑4.5% בהסכם הקודם). מסתמן שההסכם מתחשב מאוד בהידרדרות הכלכלית ביוון שחלה בחצי השנה האחרונה, כאשר יעדי העודף התקציבי בגירעון הופחתו משמעותית. למרות זאת, יש לזכור שהחוב העצום של המדינה (כ-180 אחוזי תוצר) עדיין מהווה משקולת על הצמיחה, וההסכם כולל בתוכו הנחה אולי אופטימית של חזרה לצמיחה של 3 אחוזים כבר ב-2017. להערכתנו, ללא מחיקת חוב סביר שנחזור ונשמע על הדילמה היוונית בעתיד".
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.