ה-EPRA NAV גדל בכ-21% לכ-373.5 מיליון אירו
ה- FFO ברבעון השני עלה בכ- 18% והסתכם בכ- 5.7 מיליון אירו
ההון העצמי, המיוחס לבעלי המניות, גדל בכ-21% לכ-304.7 מיליון אירו
נמשכת מגמת העלייה במחירים בפרויקט Grafental שבעיר דיסלדורף – כ- 43% מהשלב החדש ב' 3 (107 יח"ד) שנפתח בינואר 2015 כבר נמכר, תוך עליית מחירים של כ- 6% לעומת השלב שלפניו
צבר ההכנסות, התזרים ורווח יזמי מדירות שנמכרו בפרוייקט בשלבים שבפיתוח עומד על כ-111 מיליון אירו, 43 מיליון אירו ו- 23 מיליון אירו בהתאמה
במגזר המניב למגורים קיים אפסייד של 17% לפי שכ"ד למ"ר בהשכרות חדשות, וכן חל גידול של כ- 3.3% בשכ"ד מנכסים זהים ושל כ- 7.6% בשכ"ד בהשכרות חדשות
פרד גניה, מנהל המחלקה הכלכלית בבראק אן.וי: "החברה המשיכה להציג קצב צמיחה שנתי של 15%-20% במדדי הרווחיות ובהון העצמי הודות להשבחה הניכרת של פעילות הנדל"ן המניבה והיזמית. אנו צופים המשך שיפור בפרמטרים התפעוליים, וכן צמיחה נוספת בתיק הנכסים המניבים, ופועלים לאיתור הזדמנויות השקעה נוספות בשוק הגרמני".
חברת הנדל"ן בראק קפיטל פרופרטיז אן.וי (בראק אן.וי), מדווחת היום על תוצאותיה העסקיות לרבעון השני של 2015.
הכנסות החברה מהשכרת נכסים ברבעון השני של 2015 גדלו בכ-8% לכ-16.3 מיליון אירו, בהשוואה לכ-15.0 מיליון אירו ברבעון המקביל אשתקד. תשואת שכ"ד על סך הנכסים המניבים הסתכמה בכ- 7.2% בהשוואה לעלות מימון ממוצעת של כ- 2.1% בלבד.
ה- FFO (מהפעילות המניבה בלבד, לא כולל את תוצאות הפעילות היזמית בפרוייקט (Grafental ברבעון השני 2015 עלה בכ- 18% והסתכם בכ- 5.7 מיליון אירו, בהשוואה לכ- 4.8 מיליון אירו ברבעון המקביל אשתקד. במונחים שנתיים עומד ה- FFO על כ- 22.8 מיליון אירו.
הרווח הנקי ברבעון גדל בכ- 30% לכ- 18.3 מיליון אירו, בהשוואה לכ- 14.1 מיליון אירו ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות גדל ברבעון השני בכ- 8% לכ- 12.3 מיליון אירו בהשוואה ל-11.3 מיליון אירו ברבעון המקביל אשתקד.
במהלך הרבעון השני, בתחום המניב למגורים חל גידול של כ- 3.3% בשכ"ד מנכסים זהים שהסתכם בכ- 5.16 אירו למ"ר לעומת 5.01 אירו למ"ר ברבעון המקביל אשתקד. כמו-כן, חל גידול של כ- 7.6% בשכ"ד בהשכרות חדשות שהסתכם בכ- 6.06 אירו למ"ר לעומת 5.63 אירו למ"ר ברבעון המקביל אשתקד. שכ"ד למ"ר בהשכרות חדשות גבוה בכ- 17% מהממוצע בפועל.
בסיכום ששת החודשים הראשונים של 2015, רשמה החברה גידול של כ-12% בהכנסות מהשכרת נכסים שהסתכמו בכ- 32.6 מיליון אירו בהשוואה לכ- 29.0 מיליון אירו בתקופה המקבילה אשתקד; הרווח המיוחס לבעלי המניות עלה במחצית הראשונה של 2015 בכ- 77% והסתכם בכ- 23.5 מיליון אירו בהשוואה לכ- 13.3 מיליון אירו בתקופה המקבילה אשתקד.
נמשכת מגמת עליית המחירים בפרוייקט Grafental שבעיר דיסלדורף - 43% מהשלב החדש ב'3 (107 יח"ד) שנפתח בינואר 2015 כבר נמכר, תוך עליית מחירים של כ- 6% לעומת השלב שלפניו. מסירת הדירות בשלבים ב'1 ו-ב'2 מתוכננת להתבצע ברבעון הרביעי של 2015 וברבעון הראשון של 2016.
כפועל יוצא, לחברה צבר מכירות, תזרים ורווח יזמי של כ- 111 מיליון אירו, 43 מיליון אירו ו-23 מיליון אירו בהתאמה, מדירות שנמכרו בפרוייקא בשלבים שבביצוע, שצפוי להתממש בדוחות הבאים במקביל למסירת הדירות.
ה-EPRA NAV (שווי נכסי נקי מותאם), נכון ל-30 ביוני 2015, גדל בכ-21% לכ-373.5 מיליון אירו, בהשוואה לכ- 309.8 מיליון אירו בתקופה המקבילה אשתקד.
סך היקף הנדל"ן להשקעה של החברה, נכון ל- 30 ביוני 2015, הסתכם בכ-965.7 מיליון אירו, גידול של כ- 10% בהשוואה לכ-876.9 מיליון אירו בתקופה המקבילה אשתקד.
נכון לתאריך ה-30.6.2015, ההון העצמי המיוחס לבעלי המניות עלה בכ- 21% והסתכם בכ-304.7 מיליון אירו, בהשוואה לכ-252.9 מיליון אירו ברבעון המקביל אשתקד. החברה ממשיכה לשמור על איתנות פיננסית גבוהה עם יחס חוב נטו למאזן של כ-50.9% ויחס EBITDA לריבית של כ- 2.6.
יתרות המזומנים ושווי מזומנים של החברה ליום 30.6.2015 עלו בכ-10% והסתכמו בכ-66.0 מיליון אירו, בהשוואה לכ- 60.2 מיליון אירו בתקופה המקבילה אשתקד.
אודות בראק אן.וי
בראק אן.וי מתמקדת בשוק הנדל"ן בגרמניה. לחברה 52 נכסים מניבים בשטח כולל של כ- 934 אלף מ"ר, עם תפוסה ממוצעת של כ- 96% בנדל"ן למגורים וכ- 96% בנדל"ן המסחרי. בנוסף, לחברה 2 חטיבות קרקע בהיקף כולל של כ- 170 דונם במיקומים מרכזיים בעיר דיסלדורף בגרמניה לפיתוח של כ- 1,600 יחידות דיור. המאזן המאוחד מסתכם בכ-1,284 מיליון אירו נכון ליוני 2015.בראק קפיטל פרופרטיז אן. וי. (BCP) הינה החברה באמצעותה מרכזת קבוצת בראק קפיטל את פעילות הנדל"ן שלה בגרמניה. החברה מנוהלת על ידי גל טננבאום ואופיר רחמים.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.