נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

טור פרשנות >> למרות הביקוש הרב לדירות מדד הנדלן ירד בכ-0.5%

ממשיכים להמליץ על הימנעות מהשקעה באיגרות החוב בריבית משתנה, בעיקר על רקע הסיכוי הנמוך מאוד לעליית ריבית בחודשים הקרובים

 

 
דודי רזניק קרדיט כפיר סיוןדודי רזניק קרדיט כפיר סיון
 

דודי רזניק
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
20/10/2015

מקרו

מדד המחירים לצרכן לחודש ספטמבר ירד ב-0.4%, על פי התחזיות המוקדמות. סביבת האינפלציה הנמוכה צפויה להישאר בחודשים הקרובים כאשר סעיף הדיור צפוי להמשיך ולהיות מחולל האינפלציה העיקרי.

למרות סביבת האינפלציה הנמוכה בנק ישראל צפוי להותיר את הריבית ללא שינוי בחודשים הקרובים. בתרחיש של התחזקות משמעותית של השקל בשילוב ירידת מדרגה נוספת ברמת הצמיחה תיתכן הורדת ריבית נוספת.

העודף בהשקעות ישירות נטו הנכנסות לישראל נמשך. מגמה זו צפויה להמשיך ולתמוך בחוזקתו של השקל.

שנת 2015 צפויה להסתיים עם גרעון ממשלתי נמוך מהתחזיות. למרות זאת העמידה ביעד הגרעון בשנת 2016 עדין מאתגרת.

סקרי מגמות העסקים ואמון הצרכנים ממשיכים להצביע על פסימיות עוד בטרם חלה ההתדרדרות במצב הביטחוני.

ביקושי השיא לדירות נמשכים. נראה כי בחודשים הקרובים לפחות, עדין יימשך הלחץ לעליות מחירים.

בארה"ב מרבית נתוני המקרו השבוע היו חלשים יחסית. חברי הפד מעבירים מסרים לא ברורים לגבי עיתוי העלאת הריבית, כאשר על פי השוק נראה כי העלאת ריבית תתרחש במהלך הרבעון הראשון של שנת 2016 לכל המוקדם.
אג"ח ממשלתי

למרות האירועים הבטחוניים, שוק האג"ח הממשלתי רשם מגמה חיובית השבוע, בדומה למגמה במרבית שוקי האג"ח הממשלתיים בעולם. 

צמודי המדד רשמו השבוע ביצועים עודפים לאחר תקופה. אחזקה עודפת של צמודי מדד ממשיכה להיות מומלצת.

אנו ממשיכים להמליץ על מח"מ של כ- 5 שנים תוך החזקה ישירה של המח"מ.

אנו ממליצים על רכישת חוזי אינפלציה OTC לטווח של עד שנה כחלק מהאחזקות באפיק צמוד המדד.

אנו ממשיכים להמליץ על הימנעות מהשקעה באיגרות החוב בריבית משתנה, בעיקר על רקע הסיכוי הנמוך מאוד לעליית ריבית בחודשים הקרובים.

אג"ח קונצרני

למרות המצב הביטחוני, חברות גייסו מעל ל 4.0 מיליארד ₪ השבוע בשוק המקומי. רווח נאה נרשם למשתתפים בהנפקות אלו.

רמות המרווחים ממשיכות לזחול כלפי מעלה, בעיקר בקבוצות הדירוג הגבוהות.

עקבות עדכון מדדי התל בונד, התארך מח"מ מדד התל בונד 20 כאשר המרווח הינו גבוה משמעותית ממרווח מדד התל בונד 40.

נמשכת המלצתינו להשקעה במח"מ קצר יחסית בעיקר ברמות הדירוג הגבוהות.

אג"ח ממשלתי ומקרו

מבט שבועי – על רקע המשך המגמה החיובית בשוקי האג"ח הממשלתיים בעולם נרשמו עליות שערים גם בשוק המקומי. ביצועים עודפים של האפיק צמוד המדד הביאו לעלייה מחודשת בציפיות האינפלציוניות. ירידה נוספת נרשמה בתלילות העקומים.

שבוע המסחר בשוק האג"ח הממשלתי התנהל במגמה חיובית על רקע מגמה חיובית בשוקי האג"ח הממשלתיים בעולם כתוצאה מציפייה לדחייה בהעלאת ריבית הפד. מרבית נתוני המקרו שהתפרסמו השבוע בארה"ב הצביעו על האטה מסוימת בפעילות הכלכלית דבר שהגביר את הציפייה לדחייה בהעלאת ריבית הפד לפחות עד לרבעון הראשון של שנת 2016. בישראל, נרשמה כאמור מגמה חיובית השבוע במרבית האפיקים, למעט בשקלים הלא צמודים הקצרים ביותר ובאיגרות החוב בריבית משתנה. לאחר תקופה בלטו צמודי המדד בביצועים עודפים לאורך כל העקום דבר שהביא לעלייה מחודשת בציפיות האינפלציוניות שרשמו לאחרונה רמות שפל חדשות.

מגמה נוספת שבלטה השבוע הייתה המשך הירידה בתלילות העקומים על רקע ביצועים עודפים של החלקים הבינוניים – ארוכים של העקומים. דחייה במועד העלאת הריבית בארה"ב עשויה להאריך את התקופה בה ישמור בנק ישראל על ריבית בנק ישראל ברמות השפל ועשויה להביא לירידה נוספת בתלילות העקומים.

מדד המחירים לצרכן לחודש ספטמבר ירד כצפוי ב - 0.4%. ריבית בנק ישראל צפויה להיוותר ללא שינוי בחודשים הקרובים כאשר בנק ישראל צפוי לפעול בעיקר דרך ההתערבות במסחר במט"ח.

מדד המחירים לצרכן לחודש ספטמבר ירד בהתאם לתחזיות המוקדמות ב  - 0.4%, כאשר ב 12 החודשים האחרונים יורד המדד במצטבר ב - 0.5%. המדד השלילי נרשם בעיקר על רקע ירידות מחירי הדלקים, מחירי החשמל, ירידות עונתיות במחירי החופשות בישראל ובמחירי ההנעלה וההלבשה, כאשר מנגד קיזזו עליות מחירים חדות יחסית במחירי הירקות הטריים (עגבניות ומלפפונים) ועלייה במחירי שירותי חינוך (עליית מחירים עונתית) את ירידת המדד. מחולל האינפלציה העיקרי ממשיך להיות סעיף הדיור (מחירי השכר דירה) שעלה ב -  0.1%. למרות ירידה קלה במחירי הדירות (0.4%) שאינם נכללים במדד, השלימו בשנה האחרונה מחירי הדירות עלייה ממוצעת של כ – 6.0%. ב 12 החודשים האחרונים ירד המדד ב 0.5% ובניכוי מחירי הדיור ירד ב 1.4%. סביבת האינפלציה ממשיכה להיות נמוכה מאוד-- מתחת לגבול התחתון של יעד יציבות המחירים, כאשר היא אינה צפויה לעלות מעל לגבול התחתון בשנה הקרובה. סביבת האינפלציה הנמוכה מאפשרת לבנק ישראל להמשיך ולשמור על הרמה הנמוכה של הריבית. תקופה זו צפויה להיתארך ככל שהפד יתעכב בהעלאת הריבית בארה"ב, כאשר כרגע נראה כי הפד לא צפוי לעלות את הריבית לפני סוף הרבעון הראשון של שנת 2016. כאן המקום לציין שלמרות הרמה הנמוכה של ריבית בנק ישראל במונחים נומינליים, מדד התנאים המוניטריים של ישראל – המשקלל את שער החליפין הריאלי של השקל ואת הריבית הריאלית (ריבית נומינלית בניכוי האינפלציה הצפויה) – מצביע על תנאים מוניטריים מצמצמים, זאת בשונה מאשר במדינות אחרות אחרות.

באוגוסט נשמר העודף בהשקעות הישירות הנכנסות נטו. המשך המגמה יוסיף לתמוך ביציבותו של השקל.

מנתונים שפורסמו על ידי בנק ישראל, עולה כי היקף ההשקעות הישירות במשק על ידי זרים ("FDI") הסתכם בחודש אוגוסט השנה בכ-640 מיליוני דולרים (דרך המערכת הבנקאית), כאשר עיקר הפעילות התרכזה בענפי ההיי-טק. מדובר בהיקף השקעה גבוה מהממוצע בארבעת החודשים האחרונים. בנוסף, נציין כי מראשית השנה (ינואר-אוגוסט) הושקעו בישראל כ-9 מיליארד דולר, שהם כ-13.5 מיליארד דולר, במונחים שנתיים. נתון זה מצביע על קצב השקעה  גבוה באופן ניכר מזה של השנה שעברה, ואף גבוה מזה של שנת השיא 2013. דבר המהווה התפתחות חיובית בזרם ההשקעות הנכנסות למשק בשנת 2015 עד כה (גרף 6). כמו כן, נציין כי נשמר העודף בהשקעות הישירות הנכנסות נטו, בדומה למגמה מראשית השנה.

מנגד, ההשקעות הפיננסיות של תושבי ישראל בחו"ל הסתכמו מראשית 2015 (ינואר-אוגוסט) בכ-8 מיליארד דולר, שהם כ-12 מיליארד דולר, במונחים שנתיים. נתון המשקף היקף שיא ביחס לשנים קודמות, כפי שניתן לראות בגרף 6. לסיכום, על אף ההיקף הגדל של תנועות פיננסיות יוצאות מתחילת השנה (אשר בחלקן מגודרות כדי לצמצם חשיפה לשער החליפין), העודף בהשקעות הישירות הנכנסות נטו לצד הערכותינו כי העודף בחשבון השוטף יישמר השנה (בהמשך למגמה של השנים האחרונות), מהווים גורמים בסיסיים אשר תומכים בטווח הארוך (בשילוב עם סביבה פיסקאלית יציבה) ביציבותו של השקל אל מול סל המטבעות.

דודי רזניק מנהל מחקר אגרות חוב בנק לאומי












הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x