קרן הסל ITEQ™ תעקוב אחר חברות היי-טק ישראליות הרשומות למסחר בחמש בורסות בעולם

 

 
יוסי ביינארט, מנכל הבורסהיוסי ביינארט, מנכל הבורסה
 

עידו אסייג
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
04/11/2015


BlueStar Indexes (בלוסטאר), חברה המתמחה בשוקי ההון בישראל והבורסה לניירות ערך בתל אביב הכריזו היום על השקת קרן סל "בלוסטאר ת"א-ביגיטק לטכנולוגיה ישראלית" (BlueStar TA-BIGITech™ Israel Technology ETF™) (נאסד"ק: ITEQ™). 

ITEQ™ היא קרן הסל הראשונה שתחזיק במניות טכנולוגיה נסחרות ישראליות או כאלו הקשורות לישראל, אשר נסחרות במספר בורסות בעולם. היא תעקוב אחר ביצועי  מדד הטכנולוגיה הישראלית הגלובלי של הבורסה ובלוסטאר (Israel Global Technology Index™) (ת"א-ביגיטק), שהוא המדד הראשון העוקב אחר מגוון רחב של חברות טכנולוגיה ישראליות גדולות הנסחרות בבורסות ברחבי העולם: בתל אביב, נאסד"ק, הבורסה של  ניו-יורק, לונדון וסינגפור. 

"זוהי הזדמנות ייחודית המאפשרת למשקיעים ברחבי העולם גישה לסקטור הטכנולוגיה החדשני והדינמי של ישראל דרך תיקי ההשקעות שלהם", אמר סטיבן שונפלד, מייסד בלוסטאר ומנהל ההשקעות הראשי שלה. "אנו שמחים לשתף פעולה עם הבורסה לניירות ערך בתל אביב, בורסת ISE, חברת ETF Managers Group, נאסד"ק ושותפים מרכזיים אחרים בהשקת קרן הסל "בלוסטאר ת"א-ביגיטק לטכנולוגיה ישראלית", שהיא תוצר המדד הראשון הרשום למסחר בארה"ב. הקרן תתמקד בעולם של חדשנות טכנולוגית מבוססת ופורצת דרך מחברות ישראליות הנסחרות בעולם כולו".

"ישראל מובילה בתעשיית ההיי-טק, והבורסה עושה מאמצים לחשוף את הטכנולוגיה הישראלית למשקיעים מרחבי העולם," אמר יוסי ביינארט, מנכ"ל הבורסה לניירות ערך בתל אביב, "מדד ת"א-ביגיטק הוא חלק מיישום המלצות ועדת המו"פ והוא נועד לעודד ולהצמיח חברות טכנולוגיה ישראליות, ולהגביר את הנגישות של משקיעים בינלאומיים לחברות הStartUp Nation-. השקת קרן הסל BlueStar TA-BIGITech™ Israel Technology ETF™ בנאסד"ק היא צעד חשוב, ואנו שמחים לשתף פעולה עם בלוסטאר, נאסד"ק, בורסת ה-ISE וחברתETF Managers Group בהבאת ITEQ™ למשקיעים בכל העולם." 

מדד ת"א-ביגיטק מורכב מ-65 מניות של חברות היי-טק ישראליות הפועלות בתחומי טכנולוגיית המידע, אבטחת מחשבים ברשת, אנרגיות מתחדשות ונקיות, ביוטכנולוגיה, חקלאות בת-קיימא וטכנולוגיית הגנה. מדד ת"א-ביגיטק הושק בשנת 2013 עם היסטוריה שתחילתה מ-2004 ואילך, כאשר בשנת 2015 הצטרפה הבורסה בתל אביב כשותפה להפצת המדד, במסגרת פעולות הגלובליזציה שלה. שווי השוק של המדד, כשהוא מותאם למספר המניות הצפות לקניה בשוק, הוא 72 מיליארד דולר. המדד  ITEQ™ כולל את חוד החנית של חברות הטכנולוגיה הגלובליות הישראליות כגון אמדוקס, צ'ק פוינט, מובילאיי , אלביט מערכות ועוד. קיימת חפיפה מינימלית בין המדד  למדדי טכנולוגיה וקרנות סל הרשומות כיום למסחר בארה"ב. 

באמצעות המעקב אחר מדד ת"א-ביגיטק, תספק קרן הסל ITEQ™ למשקיעים גישה לחברות ישראליות, ללא קשר באיזו בורסה נסחרות מניות החברה. לאור זאת, ההערכה היא כי משקיעים המעוניינים להיחשף לחברות טכנולוגיה, צריכים לשקול הוספת חברות טכנולוגיה גלובליות ישראליות לתיקי ההשקעות שלהם, זאת על מנת להיחשף לחברות המובילות את החדשנות הטכנולוגית.

"הצמיחה הגלובלית במהלך שני העשורים האחרונים הונעה בעיקר על ידי חברות טכנולוגיה חדשניות, ומשקלן של חברות טכנולוגיה במדדי המניות הגדולים ברחבי העולם עלה באופן משמעותי", אמר שונפלד. "בהינתן משקלה הנמוך של ישראל במדדים גלובליים, החברות הישראליות הנמצאות בחזית הקדמה זוכות לעתים קרובות להתעלמות בתיקי ההשקעות של משקיעי הטכנולוגיה. מניות הטכנולוגיה של ישראל הן מרכיב מרכזי החסר בחשיפה למניות טכנולוגיה גלובלית".

תחזית הצמיחה של המשק הישראלי מנבאת צמיחה של למעלה מ-3% בשנת 2015, משעורי הצמיחה הגבוהים ביותר לשוק מפותח ב-OECD, ותחום הטכנולוגיה החזק של ישראל צפוי להביא לכל הפחות לשליש מצמיחה זו.

אודות בלוסטאר - BlueStar

BlueStar Indexes היא חברה בת של BlueStar Global Investors LLC, חברה פיננסית המתמקדת במחקר ומתמחה בשוקי ההון בישראל. משימתה של בלוסטאר היא לפתח אסטרטגיות השקעה המספקות למשקיעים גלובליים, קמעונאיים ומוסדיים, גישה יעילה למגוון המלא של קבוצות הנכסים הישראליות


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x