נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

מידרוג מותירה על כנו דירוג A3.il לחברת קרדן נדל"ן אופק הדירוג יציב

לקרנות המשקיעות בקרדן לחץ כאן 

 

 

 
 

בועז קידר
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
20/12/2018

לקרנות המשקיעות בקרדן לחץ כאן 

קרדן נדל"ן יזום ופיתוח בע"מ

דירוג סדרות

A3.il

אופק דירוג: יציב

 

מידרוג מותירה על כנו דירוג A3.il לאגרות חוב (סדרות ב' ו-ג') שהנפיקה קרדן נדל"ן יזום ופיתוח בע"מ (להלן:"החברה"). אופק הדירוג יציב.

אגרות החוב במחזור המדורגות על ידי מידרוג:

סדרת אג"ח

מספר נייר ערך

דירוג

אופק דירוג

מועד פירעון סופי

סדרה ב'

1133610

A3.il

יציב

30.09.2020

סדרה ג'

1150911

A3.il

יציב

30.06.2024

 

שיקולים עיקריים לדירוג

דירוג החברה נתמך, ביחסי איתנות בולטים לחיוב לרמת דירוג, בהתאם לתרחיש הבסיס של מידרוג יחס החוב נטו ל- CAP נטו צפוי לנוע בטווח של כ-26%-32%. נכון ליום ה- 30.09.2018 יחס חוב נטו ל- CAP נטו הינו כ- 4% והון עצמי כולל זכויות מיעוט למאזן בנטרול מקדמות הינו כ- 56%, יחסים הבולטים לחיוב לרמת הדירוג; מיתרות נזילות גבוהות המאפשרות לחברה המשך רכישת קרקעות לצורך הגדלת הצבר העתידי ומהיותן משמעותיות ביחס לצרכי החוב של החברה; מאחזקת החברה בנכס מניב (בית קרדן) המציג שיעור תפוסה ממוצע של כ- 99% ושיעור LTV של כ-50% המקנה לחברה גמישות פיננסית נוספת ומשפיע לחיוב על יציבות התזרים של החברה; מיחס כיסוי חוב נטו ל-FFO בולט לחיוב לרמת הדירוג הצפוי לנוע בטווח של כ 13-9 שנים, נציין כי, יחס זה מושפע לחיוב מרווח גולמי מענף הביצוע, בו פועלת החברה באמצעות חברת אל-הר הנדסה ובנין בע"מ (להלן: "אל- הר"), ענף המאופיין ביחסי כיסוי מהירים יותר בהשוואה לענף הייזום למגורים. לאור זאת, מידרוג מצפה מהחברה ליחסי כיסוי מהירים מחברות אחרות בקבוצת ההשוואה; משיעורי מכירה גבוהים משיעור ההתקדמות בפרויקטים השונים בביצוע, כ-58% וכ-50% בהתאמה; משיעור רווחיות יזמי בפרויקטים בביצוע של כ-19% ההולם את רמת הדירוג. יש לציין כי, שיעור הרווחיות הגולמי בתחום הביצוע הינו גבוה בהשוואה לחברות קבלניות אחרות, ובשנים 2017-2015 עמד בממוצע על כ- 14%; מהיקף הון עצמי ההולם את רמת הדירוג, נכון ליום ה- 30.09.2018 היקף ההון העצמי המשויך לבעלי המניות הינו כ- 495 מ' ש"ח.

מנגד, דירוג החברה מושפע לשלילה מחשיפת החברה לענף הבניה והקבלנות אשר להערכת מידרוג הינו ענף מסוכן יותר ביחס לענף היזמות, באמצעות אחזקתה בחברת אל-הר הנדסה, בה החברה מחזיקה בבעלות מלאה; מהיקף פעילות נמוך של פרויקטים בביצוע למגורים נכון ל30.09.2018 של כ- 263 יח"ד, חלק חברה, והיקף צבר לייזום מגורים עתידי הולם ביחס לרמת הדירוג של כ- 700 יח"ד. יחד עם זאת על החברה להמשיך ולרכוש קרקעות בטווח הקצר-בינוני על מנת לשמור על היקף הפעילות הנוכחי; מהיקףFFO נמוך ביחס לרמת הדירוג אשר בהתאם לתרחיש הבסיס של מידרוג צפוי לעמוד על כ-20 מ' ש"ח בממוצע שנתי. עם זאת, בשל יתרות נזילות גבוהות והיקף חוב נטו נמוך יחס הכיסוי חוב נטו ל-FFO  בולט לרמת הדירוג.

x