החל מיום ב' תפרסם הבורסה לניירות ערך את מדד התנודתיות – מדד VTA35. המדד מייצג את רמת התנודתיות הגלומה באופציות על מדד ת"א-35 הנסחרות בבורסה.
מדד VTA35 פותח בבורסה תוך התאמה למאפיינים הייחודים של שוק הנגזרים בבורסה בתל-אביב והוא משקף את סטיית התקן הגלומה באופציות על מדד ת"א-35, ל-30 הימים הבאים, במונחים שנתיים. ערכי המדד מייצגים את סטיית התקן הגלומה באחוזים (כך למשל, 15 נקודות = 15%).
המדד יחושב על בסיס מחירי קניה ומכירה של שתי אופציות Call ושתי אופציות Put "סביב הכסף", מתוך שתי סדרות האופציות הקרובות ל-30 יום לפקיעה, כאשר הטווח לפקיעה של הסדרה הקצרה מבין השתיים לא יעלה על 30 ימים והטווח לפקיעה של הסדרה הארוכה יעלה על 30 ימים. בחישוב המדד לא ישתתפו אופציות עם טווח לפקיעה של פחות מיום אחד, זאת כדי להימנע מעיוותים אפשריים בתוצאות החישוב.
המדד יחושב ויפורסם ברציפות, מידי 15 שניות, החל מתחילת המסחר הרציף בשוק המניות ועד תום המסחר בנגזרים.





