והאמת היא שאנו עומדים בהשתאות מול העוצמה הפנימית האדירה של שוק המניות הגלובלי, ובמיוחד זה האמריקאי. בואו נראה:
בכתבה שכתבתי על שוק המניות הסיני ראינו את המהלך הדרמטי מטה שהשוק ההוא עשה. נכון שהבעיה, כפי שתוארה בכתבה, נובעת בעיקרה מהתייחסות הממשל הסיני לעסקים שבמדינה. דהיינו, בעיה מקומית יותר מאשר כללית. אבל, היסטורית, תנועה כה גדולה בשוק כה חשוב בכלכלה העולמית, הייתה צריכה להשפיע. ולו פסיכולוגית.
שנית,
בכתבה אחרת שכתבתי לאתר שלנו, ציינתי שהעונתיות השלילית אמורה כבר ללחוץ על המדדים לכיוון מימוש רווחים וירידות. ושלישית, אנו מתחילים לקבל עוד ועוד
ציטוטים מאנשי הפדרל רזרב בדבר האטה, ואולי עצירה, של חלק, או כל, ההרחבות המוניטאריות המבוצעות היום.
אינני חושב שיש סיכוי לעצירה כללית של אלו. אבל, בעבר, רק דיבורים כאלו היו מפילים מדדים בצורה חמורה במיוחד. והנה, לא היה ולא נברא: אין מימוש, אין מגמה יורדת, ואין אפילו תיקון מזערי. מה שכן ניתן לשליליים על השוק הוא דשדוש אופקי צר במיוחד. וואוו!
חוזקו הנוכחי של שוק המניות האמריקאי הינו תופעת טבע שראוי שתרשם בספרי ההיסטוריה.
ומעבר לכל מה שציינתי עד כה, אנחנו צריכים תמיד לזכור שאנו עדיין חיים בתקופה שבה ה"מגפה" מרחפת מעלינו, כמו עננה כבדה בלתי גמורה. הייתה לנו את התקופה של ההפתעה הראשונית, והתגובה המוזרה-אלימה של קובעי המדיניות. הייתה לנו תקופה של "פתרון החיסונים" שהביא אותנו לכמעט נירוונה של חזרה לשגרה.
ויש לנו עכשיו הפנמה שהדלתא, הגמא, הטתא... וכו... דהיינו המוטציות הנוכחיות והעתידיות, יכולות לייצר מגבלות חדשות, ואולי, חלילה, להחזיר אותנו לנקודת ה-0: התגברות על החיסונים וצורך בבניית אסטרטגיה חדשה למלחמה בנגיף. בינתיים, השיקום הפיננסי, המתבטא במדדים, אינו לוקח שום דבר מכל זה בחשבון. הוא מאותת לנו רק על יציבות ותקווה. יציבות לקראת מהלך עולה נוסף.
ועכשיו, הבה נראה איך כל זה נראה בגרפים של המדדים...
S&P500
לא אחזור כאן על עיקר הדברים שכבר ציינתי לעיל: יציבות בדשדוש אופקי צר במיוחד שיש סימנים של פריצתו ביום שישי האחרון.
מה שאני כן אתייחס אליו הוא המצב הקיצוני של האינדיקציה (חלק תחתון). זה המצביע על דשדוש במחיר בזמן של קניות יתר. זהו מצב מעניין תמיד, ומספרי הניתוח הטכני, אנו לומדים שזוהי נקודה חשובה לבחינת הסנטימנט של המדד.
אם נראה בהמשך את האינדיקאציה נחלשת לכיוון ה-50 ואף נמוך מזה, כאשר המחיר יישאר בתחום הצר של הדשדוש (4370-4450), נסיק מכך שהסנטימנט פשוט חיובי בצורה דרמטית. אז, תבנה יכולת לזנק לגבהים חדשים, וזאת מבלי להתחשב בגיבנת של מצב קניות היתר, וללא איבוד נקודות מדד!
אבל, אם נראה שילוב של ירידה ממצב קניות היתר, יחד עם ירידות חזקות במחיר, נסיק מכך שלפנינו חולשה זמנית שיכולה להתפתח למשהו הרבה יותר חמור. לכן, שבוע הבא הוא אחד השבועות החשובים והמעניינים במדד שלפניכם. אל תשימו לב למדד בלבד אלא לקומבינציה של שני האלמנטים: מומנטום-מחיר.
ולכן זה מה שאומר לשני צידי המתרס:
לחיוביים: מעבר מעל 4450, בסגירה שבועית. זוהי המשימה.
לשליליים: שבירה מתחת ל-4370, זוהי המשימה הראשונה. השנייה נמצאת ב-תמיכה סביב 4200.
TA35
כמו שאתם זוכרים מהכתבה האחרונה שלי על המדד הזה, הייתי מלא תקווה עבורו כאשר ציינתי שלפנינו יעד ברור להשגה ולפריצה: אזור 1700-1720. אם המחיר היה מצליח להגיע, ולהתגבר, על אותו יעד מבוצר, זה היה פותח עבור שוק המניות המקומי העיקרי מהלך עולה דרמטי למדי.
תזכרו שרמות התנגדות, כמו אלו של תמיכה, מכילים המון פקודות "ישנות" (מ-לישון ולא מ-ישן) סביבן. במקרה הזה, כמות הפקודות הנמצאות קצת מעל 1700-1720 הוא אדיר מימדים בגלל שזהו האזור המהווה את הגבול העליון של תחום המחירים ההיסטורי הרלוונטי כרגע לשחקני אופציות.
כמה מאלו מתכננים פקיעה מעל 1720? וכמה מהם יצטרכו להתאים את הדלתא (לייצר סיכון 0 מחדש) אם וכאשר רמה זו תיפרץ? אינני אומר שהכול מצוי בידיים של כותבי האסטרטגיות אבל פעילות של התאמה כזו יכולה בהחלט לתת גושפנקא לא מעטה לתנועה אלימה כלפי מעלה.
בינתיים, המדד נעצר בדיוק באזור ההתנגדות, וכאשר אנו בוחנים את המומנטום, הנמצא בקניות יתר, זה לא מבשר טובות כל כך ברמה המינורית של התנועה.
ולכן זה מה שאומר לשני צידי המתרס:
לחיוביים: חייבים, אבל חייבים, לעבור את 1720 בצורה משכנעת, עם גידול במחזורים.
לשליליים: יעד ראשוני הוא 1660. אם תצליחו להגיע לשם, הפרס הגדול נמצא סביב 1600.
