נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

יום של שיקום בבנקים ובמניות הקטנות - סקירת בורסות יומית

ביום רביעי, הייתה דוגמה מופלאה לשבירת הקורלציה הישירה בינינו ומה שקורה בעולם. שם, הפעם, היו ירידות קלות כאשר מניות הטכנולוגיה היו למרכז הסערה ואצלנו, היו עליות אחרי ש-JD Vance חיזק את התקווה לסיום המלחמה ברצועה. נחכה ונראה לאן הרוח נושבת, ואם מדובר, בחו"ל, בהתחלה של המימוש הצפוי בעונתיות המתאימה לזה הכי הרבה

 

 
סקירת בורסות יומית / תמונה: Dreamstimeסקירת בורסות יומית / תמונה: Dreamstime
 

מערכת FUNDER
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
23/10/2025

קרנות הנאמנות המקומיות

אחרי יום של ירידות בינוניות, יום של עליות מתונות. וכך זה נראה בקרנות הנאמנות: בחיוב היומי נמצא את הבנקים, בבלעדיות, שעושים Comeback. בחלק החודשי: מניות הבנייה בבלעדיות כאשר החלק השנתי ממשיך להיות מבנקים וקצת ביטוח. החלק השלילי של המערכת מתחיל ברמה היומית עם טכנולוגיה בבלעדיות. החלק החודשי מלא עדיין בבנקים, עד להודעה אחרת, כאשר החלק השנתי לא זז מן הדולר-שקל ואג"חיו.
 

הבורסה

ארה"ב: למרות הבשורה הטובה שקיבלנו מן המלאיים של הנפט בארה"ב (ירידה של 1.0 מיליוני חביות לעומת צפי של גידול של 2.2 מיליונים) השוק החליט להתממש היום (22-10). הסיבה? ירידות חדות בחלק מן המניות הטכנולוגיות כאשר נטפליקס הייתה הקשה מכולן עם 10.07%-. הדיווח הרבעוני של טסלה הגיע גם כן ומוריד את המניה במקצת, אחרי פספוס של 2 סנטס למניה בהכנסות... בקיצור, כפי שתראו בהמשך, הנסדק ירד יותר מן השוק הכללי וזה אומר שאהבת הסיכון, עם נתונים לא טובים כל כך, מתחילים לגרום למימושי רווחים נאים.

כמן כן נציין שהזהב המשך היום במקצת את מה שהוא עשה אתמול (22-10): ירידות חדות כאשר אתמול הוא נפל 5% והיום עוד כאחוז (על פי החוזים). לעומת זאת, סקטור הבנקים מתייצב באזור החדש שלו וזה לא רע בכלל... נסכם ונאמר: היה זה יום של ירידות קלות אשר מכוונים למימוש גדול בטכנולוגיה העילית, וקצת מן החששות שהביאו את הזהב לגובהו מתחילות לדעוך ולגרום לגלגל להסתובב עבור המתכת הצהובה, ולסמן לנו על הרגעה. הנה סיום היום:
 

 


תל-אביב: הגעתו של סגן נשיא ארה"ב העלה שוב את התקווה שלפנינו מאמץ רציני של הפסקת אש, הפסקת הלחימה, ואולי הפסקת מלחמה, לקראת פתרון ארוך טווח בעזה ללא חמאס. כאשר התקווה הזו עולה, ישנן עליות וכאשר קורים אירועים שסותרים את התקווה הזו: ירידות! מהותית, הבנקים והמניות הקטנות נהנו הפעם מן הרוח הגבית החזקה ביותר עם עלייה של 1.13% ו-1.26% כאשר המדדים הכלליים (ת"א 35: 0.08%, ת"א 90: 0.4%) נעו עם חיוב מזערי עד קטן.

לאחרונה, נגרם המון נזק לאופטימיות שנבעה מן התגובה הראשונית להסכם. אבל, זכרו, כפי שנכתב היום באתרנו על ידי מנכ"ל פאנדר ועורך המגזין, אודי אלוני, ישנו חזון גדול (מזרח תיכון חדש שיהווה בסיס לצד אמריקאי מול הצד הסיני) והוא מכיל שגשוג כלכלי ופיננסי גדול עבור מדינתנו כאשר האבק של המלחמה הזו ישקע ולא יישארו אויבים מרים באף זירה מן השבעה שנלחמנו בהן.
 

פעילות המוסדיים בת"א 35

עבור ה-21-10-2025 (כל הכמויות במיליוני שקלים): ביום שלישי (21-10) ראינו ירידות חדות אבל המחזור הכללי נשאר אנמי לחלוטין: 1.34 מיליארדי שקלים מול ה-1.6-1.7 המצופים מיום מסחר מלא. בכל אופן, המוסדיים עלו מדרגה ונתנו את הפעילות הנורמטיבית שלם: קניות: 366.6, מכירות: 387.4 => נטו: 20.8- מיליוני שקלים. ואתם יודעים כמה אנחנו לא אוהבים נטו שלילי... המניות שנמכרו הכי הרבה היו: אלביט מערכות (7.7-) ואורמת טכנו (9.4-) כאשר המניות שנקנו הכי הרבה היו הראל השקעות (5.7) וביג (19.8).  


סיכום קרנות הנאמנות המקומיות

 

עולות יומי

שם קרן הנאמנות

שינוי

ברק אולטרה בנקים פי 3

3.36%

מיטב בנקים פי 3

3.35%

איילון אקסטרים בנקים פי 3

3.30%

 

עולות חודשי

שם קרן הנאמנות

שינוי

קסם KTF ת"א- בנייה

6.76%

תכלית TTF ת"א-בנייה

6.76%

הראל מחקה ת"א בנייה

6.75%

 

עולות מתחילת שנה

שם קרן הנאמנות

שינוי

ברק אולטרה בנקים פי 3

130.20%

איילון אקסטרים בנקים פי 3

129.91%

אי.בי.אי. מחקה ת"א-ביטוח

105.31%

 

יורדות יומי

שם קרן הנאמנות

שינוי

MTF מחקה ת"א-טכנולוגיה

-0.80%

קסם KTF ת"א -טכנולוגיה

-0.80%

הראל מחקה ת"א טכנולוגיה

-0.80%

 

יורדות חודשי

שם קרן הנאמנות

שינוי

ברק אולטרה בנקים פי 3

-10.83%

איילון אקסטרים בנקים פי 3

-10.50%

מיטב בנקים פי 3

-10.48%

 

יורדות מתחילת שנה

שם קרן הנאמנות

שינוי

איילון אקסטרים דולר פי 3

-25.42%

קסם אקטיב דולר פי 3

-24.92%

הראל (!) קונצרני דולרי ללא מניות

-5.49%

 

סיכום קצר של מה שקרה בבורסה

מדדים

 

 

 

ת"א-125

0.15%

ת"א-35

0.08%

ת"א-90

0.40%

ת"א גלובל-בלוטק

0.21%

ת"א-SME60

1.26%

ת"א-פיננסים

0.37%

ת"א-נדל"ן

0.64%

ת"א-מעלה

0.34%

ת"א-צמיחה

0.27%

ת"א בנקים-5

1.13%

 

 

ת"א-125

 

 

 

אלקטריאון

10.99%

פלרם

3.92%

הכשרת הישוב

3.43%

נאוויטס פטר יהש

3.29%

קבוצת אקרשטיין

3.05%

מיטב השקעות

2.98%

אנרג'יאן

2.98%

 

 

קמטק

-3.98%

פריורטק

-2.88%

דנאל

-2.84%

נובה

-2.36%

פריון נטוורק

-2.16%

אופקו הלת'

-2.10%

מקס סטוק

-1.96%

 

 

ת"א-SME60

 

 

 

אלקטריאון

10.99%

מלם-תים אחזקות

6.69%

אטראו שוקי הון

6.02%

אורביט

5.43%

ג'נריישן קפיטל

4.74%

רימון

3.93%

מור גמל פנסיה

3.82%

 

 

מיטרוניקס

-3.21%

גילת

-2.17%

קרדן נדלן

-2.17%

פריון נטוורק

-2.16%

מקס סטוק

-1.96%

מניף

-1.52%

קמהדע

-1.31%

 

 

ת"א All-Share

 

 

 

פיסיבי טכנ

8.35%

ליבנטל

7.22%

מלם-תים אחזקות

6.69%

אטראו שוקי הון

6.02%

דיסקונט השקעות

5.67%

אלקטריאון

10.99%

ווישור גלובלטק

10.51%

 

 

ארבה רובוטיקס

-8.04%

פלסאנמור

-7.00%

אפי קפיטל

-6.90%

סיפיה וויז'ן

-4.88%

זוז פאוור

-4.54%

סאנפלאואר

-4.32%

קמטק

-3.98%

 


תמונה: Dreamstime
 

לידיעת הקוראים:

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן.

במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

אנחנו עושים מאמצים גדולים לאתר בעלי זכויות בצילומים, סרטונים, גרפים, או כל חומר מתפרסם אחר. יצירות שבעל זכות היוצרים בהן אינו ידוע, לא אותר, או לא הושג נעשה לפי סעיף 27 (תיקון מס' 5) תשע"ט 2019 ל"חוק זכויות יוצרים". אם זיהיתם צילום, סרטון, גרף, ואתם חושבים שאתם בעלי הזכויות עליהם, יש לפנות ל [email protected] בכל מקרה והתוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך, מצאת שגיאה בכתבה או מאמר, או נתקלת בפרסומת לא ראויה? אנא דווח/י לנו לאימייל [email protected]

x