מעוף, מחיר אחרון: 1079.59
יציבות, יציבות ויציבות אבל אסור להירדם. כל יציבות מגיעה לסיום ופעמים רבות מגיעה אחריה תנודה חדה. ככל שהיציבות נמשכת זמן רב יותר כך גם התנועה שלאחריה היא בדרך כלל חדה יותר. אני מתאר לעצמי שאתם נרדמים רק מלקרוא אותי כותב את זה שוב ושוב אבל אסור לאבד את הערנות ואת ההזדמנות שהולכת ונוצרת.
מבחינה טכנית צריך להיות שליליים על המעוף אבל אם מתבוננים על התמונה הכוללת ועל עוצמת השוקים בחול אז יש להיזהר עם שורט כי מבחינה הגיונית קשה להאמין שתתרחש ירידה משמעותית. האיתות לחזור ולהיות חיוביים מעט במעוף הוא חצייה של רמת ה-1105 בחזרה למעלה. אישור לתנודה חדה מעלה יתקבל רק עם חציית ההתנגדות המשמעותית יותר ברמת ה-1135 נקודות.
המעוף נמצא בעצם ברצועת מסחר רחבה יותר. מאז אוגוסט 2011 ועד היום מתנהל המעוף בתחום המחיר 1020-1135 נקודות כמעט בלי חריגות. ללא קשר להתנהגות הקצרה, פריצה של תחום מחירים זה תקבע את כיוון המעוף בהמשך.

נאסדק, מחיר אחרון: 2988
נראה כי קצב העלייה התמתן אבל שהכיוון לא השתנה. בתחילת השבוע ירד הנאסדק בצורה חדה במשך יומיים אבל ביומיים שאחרי עלה בחזרה קרוב לרמת השיא. למרות שקצב עליית הנאסדק התמתן במעט עדיין אין סימני חולשה ויש להניח המשך עליות. בתוך כל מגמה עולה יש תקופות דשדוש ותיקונים שאינם צריכים להבהיל את הקונים כל עוד הם במידה סבירה.
נקודות ההתנגדות שנפרצו, 2,870 בנאסדק ו-12,810 בדאו ג'ונס ו- 1350 ב-S&P500 משמשות נקודות תמיכה וכל תיקון אמור לעצור ברמות אילו. ירידה מתחת לתמיכה של הנאסדק לא אמורה לקרות כי שם ממתינים כרגע קונים רבים, ואם תתרחש תחייב אותנו כסוחרים שלא להיות בפוזיציה חיובית עד לחצייה חזרה אל מעל 2,870.

נכתב ע''י בועז אילון,
תטא בית השקעות
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

בועז אילון


