נְגִישׁוּת

גודל טקסט

גדול קטן רגיל

ניגודיות גבוהה במיוחד

הפעל רגיל

גופן קריא

הפעל רגיל

טקסט מודגש

הדגש רגיל

הדגשת קישורים

הפעל בטל
דווח

סקירת מומחי המסחר על-ידי FUNDER » לקראת הודעת הריבית בארה"ב

 

 
 

בעז קידר
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
15/06/2015

FXCM ישראל: "התפתחויות במגעים בין יוון לנושיה, וציפיות הריבית יניעו את הדולר"

שני גורמים משחקים כעת לטובת הדולר – המבוי הסתום במגעים בין יוון לנושיה, וציפיות הריבית לגבי הדולר הודות לנתוני המקרו הטובים שפורסמו בשבוע האחרון, ושני הגורמים הללו יניעו את המגמה של הדולר בעולם ובזירה המקומית גם השבוע.

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "לאחר שהיה נתון ללחצים קשים במשך כל השבוע שעבר, ובחן את הרמת התמיכה הקריטית סביב 3.80, הדולר-שקל שוב מזנק מעלה ונסחר מעט  מתחת ל-3.85. בכך, למעשה, הצמד ממשיך לאשר את הטווח הרחב שבין 3.80 ל-3.90. שני גורמים משחקים כעת לטובת הדולר – המבוי הסתום במגעים בין יוון לנושיה, וציפיות הריבית בארה"ב הודות לנתוני המקרו הטובים שפורסמו בשבוע האחרון, ושני הגורמים הללו יניעו את המגמה של הדולר בעולם ובזירה המקומית גם השבוע. 

אם את השבוע שעבר התחלנו עם אופטימיות בשוק לגבי האפשרות של הגעה להסדר חוב חדש בין יוון לנושיה, הרי שכעת התמונה שוב התקדרה. נראה שהפערים בין הצדדים עדיין גדולים, וזאת בעוד מועד פירעון החוב יפוג החודש וישנה סכנה שיוון בסופו של דבר אכן תפשוט רגל, תרחיש שיגרום לסחרור פיננסי מסוכן בשוק האירופי. אי הוודאות הזו מכבידה מאוד על האירו, ומנגד להתחזקות הדולר, המהווה מקלט של ביטחון למקרה של תרחיש כזה. 

גורם שני התורם להתחזקות הדולר ומעניק לו יתרון למול המייג'ורס הוא ציפיות הריבית, זאת כאשר הבנקים המרכזיים האחרים עדיין מיישמים מדיניות מרחיבה יותר, ולראייה הורדת הריבית שביצע הבנק של ניו זילנד בשבוע שעבר. השבוע תתקיים ישיבת הריבית של הפדרל ריזרב ואם הבנק יחזור על הרטוריקה ששמענו מפי ילן, שלא מכבר הצהירה כי הבנק ככל הנראה יעלה את הריבית עוד השנה, אזי הדולר צפוי לזנק מעלה. כרגע ההערכות מדברות על העלאת ריבית כבר בספטמבר. 
ברמה הטכנית, הדולר-שקל כרגע נסחר באמצע הטווח שבין 3.80-3.90. עלייה מעל 3.87 עשויה לעודד את הספקולנטים לבחון פעם נוספת את התקרה ב-3.90. מנגד, ירידה מתחת ל-3.82 תסכן את הרצפה ב-3.80".

התייחסות מחלקת המחקר של בית ההשקעות "טופ אלפא" למסחר עד כה:

"יום המסחר בבורסה נפתח תוך ירידות שערים על רקע החוזים על מדד הדאקס הגרמני, שנסחרים בירידות של כ-1.5% המגמה השלילית שפתחה את המסחר הבוקר מושפעת גם מבורסות אסיה ובמסחר בחוזים על מדדי וול סטריט. כשהמשבר מול יוון עדיין ברקע לאחר הצהרתו של שר האוצר הלילה בנוגע לסבירות גבוהה של יציאת יוון מגוש האירו. 

אתמול חל עדכון המדדים החצי-שנתי, ובמדד המעו"ף חזרו להיסחר 25 מניות עם יציאתן של קנון ומגדל לת"א-75. כעת משקלן של ’טבע’ ו’פריגו’, המניות הגדולות במדד, יעמוד על 10% כל אחת. עיני המשקיעים בבורסת ת"א נשואות היום למדד המחירים לצרכן לחודש מאי שעתיד להתפרסם היום לאחר נעילת המסחר. 

להערכתנו, לאחר חודשיים רצופים בהם הציג המדד עליית מחירים, וכתוצאה מה"עונתיות" בתקופה זו של השנה, תחול עלייה במדד המחירים בשיעור שבין  0.1%-0.3%. חשוב לציין כי התנודתיות של שוק המניות צפויה להמשיך להיות גבוהה, אך עם זאת, עדיין בסימן עלייה. להערכתנו, סיום המשבר עם יוון ביציאתה של יוון מגוש האירו והכרזה על פשיטת רגל, תביא אולי ליום-יומיים של  ירידות אך לאחר מכן שוק המניות ימשיך לעלות בהיעדר אלטרנטיבות והגברת הוודאות".

אלדד תמיר מנכ"ל תמיר פישמן על המשבר ביוון:
 
"אני לא רואה את יוון מאפשרת לעצמה להתאבד כאן . זו אולי תהיה התאבדות כלכלית הרואית אבל תביא עמה נזק בלתי נתפס אשר יוביל את יוון לפשיטת רגל קשה.
 
הדרמה בעיצומה , רק צריך לזכור שיש עד סוף החודש להגיע להסכם . החלק המרתק כאן, ואליו צריך לשים לב, הוא שלאף  צד אין ענין לתת לפצצה הזו להתפוצץ . הכל יכול להיות , אבל לדעתי זה חלק מהדרמה שכל צד חייב לייצר כרגע על מנת לאפשר לעצמו וויתורים וקצת הישגים לקראת הסוף .







הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x