אנחנו בגל עולה מתקן במגמה היורדת בשווקי המניות. מתחזקים הסימנים השליליים בדולר

מדד ת"א 25 והמדדים בחול נמצאים בגל עולה כנראה כתיקון למגמה היורדת. עדיין אין אישור להיפוך מגמה ארוך טווח והדולר שלילי

 

 
 

בועז אילון
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
11/10/2015

מדד ת"א 25, מחיר אחרון: 1519.72

פער הארביטר'ג עומד על פלוס 0.41% והוא מרמז על עליית מדד ת"א 25 ל-1526. החוזים הסינטטיים (המדד הגלום במחירי האופציות) סגרו ברמה דומה והם מבטאים מדד של 1520.51. אני לא אתפלא אם מדד ת"א 25 יפתח ברמה מעט גבוהה מ-1526 בגלל האווירה החיובית בחו"ל. 
מתחילת השנה ועד לסגירה של יום חמישי עלה מדד ת"א 25 ב-3.76%, ת"א 75 עלה ב-1% ומדד היתר 50 עלה בכ-19.25%.


להלן גרף מדד ת"א 25 לשלוש השנים האחרונות






אנו נמצאים בגל עולה שעשוי להמשך עד- 1630 נקודות. נקודת ההנחה היא שהשוקים שליליים ושהחלה מגמת הירידה למרות שפגשנו רק סימן שלילי ראשון ולא מבנה מלא של שוק יורד. הסיבה להערכה "הנמהרת" היא שכאשר יתקבלו האישורים לשוק יורד, מדד ת"א 25 יהיה ברמה של 1400 נקודות בערך ויתרחק כ-20% מהשיא. בתחזיות הקודמות המלצתי למי שלא מחזיק מניות לאורך זמן וכן מנסה לתזמן את השוק, לפעול בהדרגה- לבצע מכירות של חלק מהתיק ולהמשיך למכור אם וכאשר יתקבלו אישורים נוספים למגמת הירידה. 

כדי להגיד שהמגמה ארוכת הטווח התהפכה לשלילית יש לראות שתי נקודות שפל יורדות ושתי נקודות שיא יורדות אבל בינתיים יש לנו רק שפל נמוך יותר. כדי לקבוע שהמגמה התהפכה, יש להמתין לעלייה כדי לוודא שהקונים לא יגרמו לשבירת רמת השיא הקודמת ב-1729 נקודות. האישור לאי שבירת שיא ולשינוי המגמה יתקבל רק כאשר יעבור זמן ותשבר רמת השפל שנוצרה ב-1469. רק שבירת הרמה הזו מטה, ובתנאי שלא נשבר שיא גבוה יותר ושזה יקרה בעוד חודש לפחות(כך שהירידה לא תהיה חלק מהגל היורד הנוכחי) תאשר את שינוי המגמה ארוך הטווח. הניתוח הזה זהה גם לשוקי חו"ל ורמות השפל שיאשרו את המגמה השלילית הם 15,370 במדד הדאו ג'ונס ו-1,867 במדד האס אנד פי 500. שבירת שיא חדש במדד הדאו ג'ונס או במדד האס אנד פי 500 תבטל את ההנחה שהמגמה שלילית. בירידות של חודש ספטמבר נשבר שפל נמוך יותר במדד ת"א 25 לעומת המדדים בחול שלא שברו שפלים חדשים בירידה של ספטמבר. לאור זאת, מדד ת"א 25 מראה חולשה יחסית.

התיקון מעלה במדד ת"א 25 יכול להגיע עד ל-1630 נקודות. 

בהנחה שיתווספו איתותים נוספים שיאשרו את מגמת הירידה, יעד המחיר ארוך הטווח הוא 900 במהלך הרבעון הראשון של שנת 2017.

דולר שקל, שער אחרון 3.823

מגמת שער הדולר אינה חד משמעית ומבלבלת אבל ההיחלשות הצפויה של הדולר בעולם, אם אכן תתרחש, מטה את הסיכויים עוד יותר להמשך ירידה. השבוע אעלה תחזית מצולמת על שער הדולר יורו לאתר של תטא.

להלן גרף ארוך טווח של שער הדולר






במגמה ארוכת הטווח רואים מיד שמאז 2002, אז הגיע הדולר לשער 5 ₪ לדולר הוא נחלש בעקביות ונקודות השיא מסודרות בסדר יורד. למרות זאת, מאז השפל של 3.2 בשנת 2008 אנו רואים שנקודות השפל הולכות ועולות וכך נוצר משולש מתכנס. כל עוד רמת ה-4.1 לא נפרצת למעלה, תוך כדי יצירת שיא גבוה יותר במגמה ארוכת הטווח, הסיכויים נוטים להמשך החלשות ארוך טווח של שער הדולר.

צריך לזכור שלמרות ששער הדולר מתחזק בעולם כבר משנת 2008 ועד היום בעשרות אחוזים, ההתחזקות בארץ הייתה מינורית באופן יחסי, עובדה המצביעה על חולשת הדולר ועל כך שיש לנו בארץ עודף קבוע של דולרים, בין השאר בגלל הנפקות רבות, שהתמורה הדולרית שלהן מומרת לשקלים באופן שוטף. שנת 2015 הייתה שנת שיא בסכומים שהתקבלו עבור אקזיטים וגם אירועים אלו צפויים להגביר את הלחץ למכירות של דולרים. עובדה נוספת התומכת בהמשך החלשות היא העובדה שבנק ישראל רוכש דולרים כמעט באופן קבוע כדי למנוע ירידה ולחזק עלייה של שער הדולר אבל למרות מאמציו, המגמה ארוכת הטווח עדין נוטה לירידת הדולר. ניתן לדמיין מה יקרה לשער הדולר בארץ אם וכאשר יתהפך הכיוון בעולם והדולר יתחיל במגמת החלשות, תרחיש כזה להערכתי אינו רחוק , למרות שלכאורה עליית הריבית בארצות הברית אמורה לגרום להתחזקות של הדולר.


להלן גרף שער הדולר לשלוש השנים האחרונות







באוגוסט 2014 החל גל עולה חד שגרם להתחזקות שער הדולר מ-3.4 ועד 4.06 תוך שמונה חדשים. מאז ירד שער הדולר עד 3.75 ועלה בחזרה עד 3.95. אם נמדוד מהו תיקון פיבונצ'י סביר לירידה מ-4.06 ועד ל-3.75 נקבל שתיקון מרבי של 62% עומד ברמה של 3.95 אליה הגיע שער הדולר לאחרונה. אמנם המגמה אינה חד משמעית אבל בהנחה ששער הדולר במגמה יורדת, זו הרמה הגבוהה ביותר לה ניתן היה לקוות כדי למכור דולרים. 

יעד המחיר הוא 3.7 עד סוף 2015

בועז אילון מנכל ובעלים תטא

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x