ד"ר דני גולד >> "שיתוף פעולה וגישה הוליסטית – אלו הם העקרונות החיוניים לטיפול נכון בביטחון סייבר"

ראש מפא"ת במשרד הביטחון ואבי כיפת הברזל דיבר באירוע הסייבר השני בגודלו בעולם שהתקיים במרכז הירידים תל אביב

 

 
 

עידו אסייג
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
03/02/2017

 
ד"ר דני גולד, ראש מפא"ת במשרד הביטחון, התווה בדבריו את הגישה הנכונה היום לפתרון בעיות בטחון סייבר: "שיתוף פעולה וגישה הוליסטית – אלו הם העקרונות החיוניים לטיפול נכון בביטחון סייבר. שיתופי פעולה בין ממשלות, עם תעשיות, עם אוניברסיטאות ומכוני מחקר, עם חברות פרטיות ציבוריות, גדולות כקטנות".
 
גולד הדגיש בהרצאתו בכנס סייברטק 2017 כי יש לצפות שמתקפות סייבר יהיו תכופות ובעלות עוצמה רבה יותר בעתיד. כך לגבי מתקפות לסחיטת כופר, מתקפות סייבר נגד מפעלי תעשיה  SCADA  ומתקפות DDOS למניעת שירות. כל ההתקפות הללו צפוי שיהיו מאסיביות, יגרמו נזקים גדולים יותר ויימשכו ימיים רבים.
 
ד"ר גולד סקר כמה מתחומי העיסוק של ארגון המחקר והפיתוח הגדול ביותר של מערכת הביטחון, ותיאר בקיצור את תחומי עיסוקו של מפא"ת – מו"פ צבאי, פיתוח וייצור, תחומי חלליות ולוויינים, כלים בלתי מאויישים, מערכות הגנה אווירית, מודיעין, אלקטרו אופטיקה, ל"א, סייבר, כלי נשק וחימושים חכמים, חיישנים, סיגינט (מודיעין קשר) – כל אלו עיסוקי מפא"ת.
 
ד"ר גולד הביא שתי דוגמאות לתחומי לוחמה אלקטרונית, ל"א:  כהכנה לתקיפת מטרת אויב, מטוס משגר לכיוון האויב כמה וכמה גופים מטעים, DECOYS, המדמים מטוסי תקיפה וכך הם נראים למכ"ם ולתצפיות האויב. אלא שזו הטעייה, ואחריה יבואו מטוסי התקיפה האמיתיים וישגרו את החימוש. דוגמה נוספת לדיכוי הגנה אווירית באמצעות לוחמה אלקטרונית: משגרים לעבר האויב אנרגיה אלקטרו מגנטית המסנוורת את האויב, ומטוסי התקיפה יכולים להיכנס לתקיפה ללא הפרעה כי האויב אינו רואה אותם".
 
ראש מפא"ת סיפר כי הארגון שבראשו הוא עומד מכין עתה תכנית שתוגש לממשלה ותעמיד את ישראל במובילה עולמית בתחומי  הסייבר. פרוייקט זה נעשה בשיתוף פעולה עם האקדמיה, עם המתרחש בעולם בתחומים אלו: "התחומים החשובים ביותר בהגנת סייבר הם גישה פרו-אקטיבית למתקפות סייבר, מודעות סביבתית – לדעת מי תוקף, ומכאן איך להגיב, וכן בקרת נזקים. גישה הוליסטית לתחום ושיתוף פעולה בין כל הגורמים, לרבות ממשלה מול ממשלה, יכולים להביא לפיתוח וניסוח שיטות הגנה ותכנון הגנת סייבר".

"סייברטק", אירוע הסייבר השני בגודלו בעולם, נערך זו השנה הרביעית במשך 3 ימים בביתן 2 החדש של מרכז הירידים תל אביב בתאריכים 30.1-1.2, 2017. האירוע מייצר חיבור בין משקיעים, יזמים וחברות בתחום הסייבר ומורכב מכנס בהשתתפות הדוברים הבכירים ביותר רב.


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x