קרן בירד אנרגיה מפרסמת קול קורא לתמיכה בפרויקטים משותפים ישראל-ארה"ב בתחום האנרגיה הירוקה

פרויקט מאושר יזכה למענק של כ- 1 מיליון דולר ועד ל-50% מעלותו

 

 
 דר איתן יודילביץ, מנכל קרן בירד דר איתן יודילביץ, מנכל קרן בירד
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
05/04/2017

קרן בירד אנרגיה (BIRD Energy), שיתוף פעולה בתחום האנרגיה המתחדשת בין משרד האנרגיה האמריקאי לבין משרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים ורשות החדשנות, פרסמה "קול קורא" לתמיכה במיזמים משותפים של חברות מישראל וארה"ב בתחומי אנרגיה מתחדשת ויעילות אנרגטית.

פרויקט מחקר ופיתוח אשר יזכה במענק יהיה משותף לחברה ישראלית וחברה אמריקאית או מוסד מחקר אמריקאי, שידעו להציג חדשנות בכל תחומי האנרגיה המתחדשת והיעילות האנרגטית, לדוגמה: אנרגיה סולארית, אנרגיית רוח, טכנולוגיות רכב מתקדמות, דלקים חלופיים, רשת חכמה, אנרגיית מים וייצור מתקדם. בנוסף, לפרויקט חייב להיות פוטנציאל מסחרי משמעותי. 

פירוט מלא של הצרכים המשותפים הנדרשים מהפרויקט נמצא באתר האינטרנט של קרן בירד.

ניתן להגיש מועמדות לתוכנית BIRD Energy עד ה- 6 ביולי 2017.

ד"ר איתן יודילביץ, מנכ"ל קרן בירד ציין: "אנו שמחים לעודד פרויקטים משותפים ישראל-ארה"ב בתחומי אנרגיה ירוקה ויעילות אנרגטית. זו השנה התשיעית בה פועלת תכנית בירד אנרגיה לקידום פיתוחים טכנולוגיים בתחום האנרגיות המתחדשות. השנה, לראשונה, אנו מאפשרים להגיש מועמדות גם לפרויקטים בתחום הייצור המתקדם. אנו קוראים לכל החברות אשר בוחנות שיתוף פעולה עם שותף אמריקאי להגיש מועמדות לתמיכה של קרן בירד אנרגיה".

הפרויקטים הזכאים להשתתף בתכנית בירד אנרגיה הם שיתופי פעולה בין חברה אמריקאית לחברה ישראלית, או שיתוף פעולה בין חברה באחת המדינות לאוניברסיטה או גוף מחקר אקדמי במדינה השנייה. כמו כן, הפרויקט צריך להציג אתגר בתחום האנרגיה והזדמנות עבור שתי המדינות לפיתוח וחדשנות. הפרויקטים המוגשים לקרן עוברים בדיקה קפדנית על-ידי בוחנים ישראלים מטעם משרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים ורשות  החדשנות ובוחנים אמריקאים מטעם משרד האנרגיה האמריקאי. קרן בירד מממנת עד 50% מעלות הפרויקט, במגבלה של מיליון דולר לכל פרויקט משותף ("מענק מותנה"), אשר יוחזר רק אם יש הצלחה מסחרית. 

רקע -  קרן בירד

קרן בירד (BIRD Foundation) היא הקרן הדו-לאומית למחקר ופיתוח תעשייתיים ישראל-ארה"ב. הקרן פועלת לעידוד שיתופי פעולה במחקר ופיתוח בין חברות ישראליות ואמריקאיות בתחומי הטכנולוגיה השונים. הקרן גם מסייעת ללא תמורה באיתור שותפים אסטרטגיים משתי המדינות, לצורך פיתוח מוצר משותף. 
 
מאז היווסדה, קרן בירד אישרה מעלל-900 פרויקטים משותפים בין חברות ישראליות ואמריקאיות. רבים מהפרויקטים הסתיימו במוצרים שהצליחו בשווקים והניבו מכירות של מעל ל-10 מיליארד דולר.  
 
קרן בירד תומכת בפרויקטים מבלי לקבל זכויות כלשהן בחברות השותפות בפרויקט. הקרן משתתפת בסיכון וכספי התמיכה מוחזרים כתמלוגים רק אם יש מכירות מתוצרי הפרויקט. המימון מהקרן מוגבל ל-50% מתקציב הפרויקט ועד למיליון דולר לפרויקט. תהליך ההגשה של הפרויקטים נעשית על פי ההנחיות והכללים של קרן בירד.


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x