מי החברה שעשתה לשרי אריסון שיעור במנהל עסקים?

בעקבות נסיון ההשתלטות על IDO, מי זו קרן אפולו שעמדה מאחורי המהלך?

 

 
 

תמיר פישמן
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
10/10/2017

לקרנות המחזיקות ב-Apollo Global Management

בשבועות האחרונים התפרסמו עשרות ידיעות בנוגע לניסיון ההשתלטות על חברת איי.די.או, חברת נדל״ן המחזיקה בנדל"ן מניב בגרמניה. חברת שיכון ובינוי, הנמצאת בבעלות שרי אריסון, מחזיקה ב-40% בחברת הנדל״ן איי.דיי.או. לפני כחודש חברת שיכון ובינוי יצאה בהצעת רכש לבעלי המניות בבורסה לרכישת כ-10% נוספים בפרמיה של 10% על מחיר השוק באותה העת, וזאת לצורך אחזקה של למעלה מ-50% באיי.די.או ואיחוד דוחותיה עם דוחות חברת שיכון ובינוי. איחוד זה עשוי היה לתרום לגידול של 300-380 מיליון ש״ח ברווח הנקי של שיכון ובינוי בשנה הקרובה. לאחר פרסום ההצעה, משפחת דיין וקרן אפולו רכשו באינטנסיביות בבורסה ומהמוסדיים מניות איי.דו.או. במחיר גבוה מהמחיר בהצעת הרכש של שיכון ובינוי, ובתוך כך הגיעו לאחזקה של 34.6% בחברת הנדל"ן. המהלך הפתיע את הנהלת קבוצת אריסון, אשר הגיבו באיחור שאילץ אותם להגיע למשא ומתן לגבי עתיד החברה בעמדת נחיתות כואבת. 

אז מי היא קרן אפולו שעמדה מאחורי המהלך המפתיע?

Apollo Global Management הינה חברה אמריקאית שנוסדה בשנת 1990 ע״י איש העסקים והבנקאי, Leon David Black. החברה מתמחה ברכישות ממונפות של ניירות ערך של חברות במצוקה ובמצבים מיוחדים. המודל העסקי של החברה מבוסס על השקעות private equity, אשראי ונדל״ן. החברה קונה נכסים ב-distress או בעלי פוטנציאל מיוחד ולאחר הרכישה היא פועלת לארגון מחדש והשבחת ערך הנכסים. לחברה כ-9 קרנות הון פרטיות ונכון לרבעון השני של שנת 2017 שווי הנכסים תחת ניהול (Assets Under Management) עמד על 231.8 מיליארד דולר, נתון המציב אותה בשורה הראשונה של קרנות ה- private equity העולמיות. 

מתוך הסכום המנוהל החברה מנהלת עבור חברות הפנסיה:Athene  ו- AGER  כ- 79.1 מיליארד דולר. במחצית הראשונה של 2017 עמדו הכנסות החברה מדמי ניהול, יעוץ, העברות וריביות על 1.076 מיליארד דולר, גבוה ב-38% מהמחצית המקבילה אשתקד. גם בשורת הרווח החברה הציגה גידול נאה של 25.7% וזאת למרות שההכנסות והרווח ברבעון השני היו חלשים יותר בהשוואה לרבעון המקביל בשנה הקודמת. בנוסף, במחצית הראשונה של השנה גייסה החברה גיוס ענק בקרן הדגל התשיעית בסך של 24.1 מיליארד דולר. לאחרונה סגרה החברה עסקה לקניית ענקית מגרשי הגולף והקאנטרי קלאב ClubCorp Holdings, לפי שווי של 2.2 מיליארד דולר, המשקף פרמיה של 30.7% על שוויה. 

בנוסף, החברה איחדה כוחות עם המתחרה, Blackstone Group, בהצעה לרכישת Westinghouse Electric, חברת תחנות הכח הגרעיניות, אשר נמצאת בבעלות הענקית היפנית, טושיבה, שפשטה את הרגל בתחילת השנה. בנוסף להצעת הרכש, אפולו כבר סגרה במרץ האחרון הסכם למתן הלוואה בסך של 800 מיליון דולר לחברה. אפולו נסחרת בארה״ב בשווי שוק של 12.63 מיליארד דולר, המשקף מכפיל נוכחי של 12.63 ומכפיל כלכלי (שיטה נפוצה בהערכת שווי של חברות private equity, המייצגת את הרווח הנקי אשר מביא בחשבון את שווי השוק של התיק המנוהל mark-to-market) של 12.47. 

בהשוואה למתחרה, Blackstone נסחרת במכפיל 15 ובמכפיל כללי של 16.7. מתחילת השנה הוסיפה מניית אפולו לערכה כ- 65% ובנוסף נהנו המשקיעים מדיבידנד של 6%. לאחר מספר שנים של קיפאון בתחום קרנות ההון הפרטיות נראה שהשנים הקרובות צפויות להיות טובות יותר וזאת בעיקר עקב העדר אלטרנטיבות השקעה, התורמת לזרימת כספים גדולה לתחום.  אפולו צפויה להמשיך להנות מכמויות המזומן האדירות שברשותה לצורך השקעות שונות, מעניינות ורווחיות.







הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x