אלפי בנדק » סקירה על מניות, אג"ח, אופציות מעו"ף

מה המלצתם על השוק? המומנטום בשוק?

 

 
 

אלפי בנדק
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
26/05/2015

פעילות ריאלית

המדד המשולב למצב המשק עלה בחודש מרץ ב- 0.4%. האינדיקטורים הראשונים לפעילות המשק ברבעון הראשון של 2015 מצביעים על כך שהמשק ממשיך לצמוח בקצב מתון. יצוא הסחורות אשר ירד בקרוב ל- 2% החודש הושפע בין השאר משיבושי העבודה בכיל. שיעור האבטלה נותר ללא שינוי ברמה של 5.3%.

תקציב הממשלה.

העודף המקומי הסתכם בינואר - מרץ ב- 2.5 מיליארד ₪, לעומת 0.5 מיליארד בתקופה המקבילה אשתקד.

גביית המיסים במרץ עלתה ביחס לחודשים הקודמים וביחס למרץ אשתקד. מתחילת השנה, גביית המיסים עלתה ריאלית בכ- 5.3%. סך ההוצאה המקומית של הממשלה בינואר - מרץ היתה גבוהה בכ- 4% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

אינפלציה

מדד המחירים לצרכן שפורסם החודש )מדד חודש מרץ( עלה ב- 0.3%, נמוך מעט מהתחזיות. עיקר העליה נבעה מעלית במחירי הדלק. ב- 12 החודשים האחרונים נרשמה אינפלציה שלילית של %0. ציפיות האינפלציה של החזאים ל- 12 החודשים הקרובים עומדות על כ- 1.1%.

שיעור הריבית

בנק ישראל הותיר את הריבית לחודש מאי 2015 ללא שינוי ברמה של 0.1%. הגורמים העיקריים שהשפיעו על החלטת הבנק היו: אינפלציה שלילית של 1% ב- 12 החודשים, ציפיות אינפלציה אשר נמצאות בתחום התחתון של היעד, צפי להמשך צמיחה מתונה של המשק, ייסוף בשער השקל מתחילת השנה והמשך נקיטת צעדי מדיניות מרחיבים מצד מספר בנקים מרכזיים בעולם. ע"פ הערכת חטיבת המחקר של בנק ישראל, הריבית צפויה להיוותר ברמה של 0.1% במהלך כל שנת 2015 ולהתחיל לעלות בקצב איטי ב- .2016

כלכלה עולמית

  • גלובלי – קרן המטבע הבין לאומית פרסמה החודש שיפור בתחזית הצמיחה של גוש האירו ויפן, לעומת עדכון כלפי מטה בתחזית הצמיחה של ארה"ב. כמו כן, הקרן עדכנה כלפי מטה את תחזית הסחר העולמי. כלכלני הקרן רואים ירידה בסיכון לדפלציה או למיתון במרבית השווקים העיקריים. מחירי הסחורות הציגו ברובם יציבות ומחיר הנפט האמיר כלפי מעלה.
  • אירופה – הפעילות באירופה עדיין מתונה מאוד, אך יחד עם זאת, יש גורמים כגון היחלשות האירו ומחירי האנרגיה הנמוכים אשר תורמים להתאוששות. מדד אמון הצרכנים הגיע החודש לרמתו הגבוהה מאז תחילת המשבר, הייצור התעשייתי הפתיע כלפי מעלה ומדד מנהלי הרכש הצביע על שיפור. שיעור האבטלה בגוש האירו נותר החודש ללא שינוי ברמה של 11.3%.
  • ארה"ב – קרן המטבע הבינלאומית חתכה החודש את תחזית הצמיחה של ארה"ב ב- 0.5%. הקרן חתכה את התחזית ל- 2015 ול- 2016 ל- 3.1%. מההודעה החודשית של הפד עולה כי הם לא פוסלים העלאת ריבית כבר בחודשים הקרובים. מהודעת המדיניות המוניטארית עולה עוד כי "יצירת משרות חדשות הואטה אמנם ברבעון הראשון על רקע ההאטה הכללית בכלכלה וגורמים חד פעמיים וחולפים אולם גם נתון זה צפוי להתאושש בהמשך השנה". הנתונים אשר התפרסמו החודש אכזבו ברובם. מספר המשרות החדשות היה נמוך משמעותית מהצפי, הצריכה הפרטית היתה מתונה והסביבה האינפלציונית נותרה נמוכה. על רקע כל אלה, נמשכת אי הוודאות לגבי תחילת העלאת הריבית בארה"ב ומועד העלאת הריבית הצפוי ממשיך להתרחק. צמיחה מאכזבת של 0.2% בתוצר האמריקאי ברבעון הראשון. כל מרכיבי התוצר, למעט הצריכה הציבורית, תרמו פחות לצמיחה בהשוואה לרבעונים הקודמים.
  • אסיה ושווקים מתפתחים – נתונים מאכזבים נרשמו ביפן החודש, הן מצד היצור והן מצד הצריכה הפרטית. הבנק העולמי חתך החודש את תחזית הצמיחה של סין לרמה של 7.1% ב-2015 (לדעת כלכלני הבנק הצמיחה עלולה לרדת עד 6.9% ב- 2016). בתחזית החדשה הבנק העולמי מעריך כי קצב הצמיחה הכולל במדינות המתפתחות של מזרח אסיה, כולל סין, אינדונזיה והפליפינים, יואט לרמה של6.7% ב- 2015 וב- 20161, לעומת 6.9% ב- 2014. כלכלת סין התרחבה ברבעון הראשון של 2015 בקצב הנמוך ביותר מאז 2016 . התמ"ג הסיני עלה ברבעון הראשון ב-7% בחישוב שנתי. הבנק המרכזי בסין הוריד החודש את יחס הרזרבות (הדרישה לבטחונות) של הבנקים ב-1%

שוק המניות:

חודש אפריל ננעל במגמה מעורבת עם נטיה לירידות ברוב מדדי המניות המובילים. מדד ת"א 25 סיים את החודש בעליה של 1.17% ומדד ת"א 75 נותר ללא שינוי. מניות טבע ופריגו בלטו בתנודתיות החודש כאשר חברת מיילן הציעה לרכוש את פריגו וטבע בתורה פרסמה הצעת רכש למיילן.

בסביבת הריביות האפסית ששוררת בכל העולם, אפיק המניות הוא עדיין האפיק המומלץ שיכול לתת תשואה הולמת לסיכון הגלום בו. בשלב זה אנו מעדיפים את השוק המקומי ואת המניות במדינות שבהן מיושמת מדיניות מוניטרית מרחיבה כגון מדינות גוש האירו.

שוק האג"ח:

התשואה על אגרות החוב של ממשלת ארה"ב ל- 10 שנים עלתה החודש לרמה של 2.05%, לעומת 1.93% בסוף החודש הקודם. בהודעה שהתלוותה להחלטת הריבית האחרונה של הפד, לא נרמז המועד הצפוי של העלאת הריבית, כפי שהיה בהודעות קודמות של הפד. לנוכח התשואות הנמוכות וההערכות לתחילת העלאות ריבית בארה"ב במהלך השנה, אנו עדיין ממליצים על משקל חסר משמעותי בחשיפה לאגרות חוב ארוכות של ממשלת ארה"ב.

אגרות החוב המקבילות של ממשלת ישראל (ממשלתי שקלי 0324) נסחרות בסוף חודש אפריל בתשואה לפדיון של 1.5%, כמעט ללא שינוי מחודש פברואר. פער התשואות בין אגרות החוב לעשר שנים של ישראל לבין המקבילה האמריקאית נמצא גם החודש בטריטוריה שלילית של כ- 55 נקודות בסיס. לדעתנו, בעקבות רמות התשואה הנמוכות בארה"ב ובישראל לא מומלץ להשקיע באגרות חוב ממשלתיות מעבר למח"מ השוק.

ציפיות האינפלציה הנגזרות מאגרות החוב הצמודות, נכון לסוף חודש אפריל 2015, הינן ברמה של 1.1% בטווח הקצר וכ- 1.6% בטווחים הארוכים יותר. כעת, לאחר שחזרנו למדדים חיוביים, אנו מעדיפים את האפיק הצמוד על-פני האפיק השקלי בטווחים הקצרים והבינוניים.

שוק אגרות החוב הקונצרניות עלה החודש. מדדי התל-בונד 20 ותל-בונד 40 עלו בחודש אפריל ב- 1.45% וב- 1.28% בהתאמה. פער התשואות של התל-בונד לעומת אגרות החוב הממשלתיות עומד בסוף חודש אפריל על כ- 143 נקודות בסיס בתל-בונד 20 ובתל-בונד 40 (ירידה לעומת סוף חודש קודם). באפיק הקונצרני, אנו ממליצים על השקעה סלקטיבית באגרות חוב שנותנות תמורה הולמת לסיכוני האשראי של החברה (יש אג"חים כאלה).

שוק המט"ח:

אחרי תקופה של התחזקות הדרגתית, הדולר ירד בחדות החודש אל מול השקל, ירידה של כ- 3%. לעומת זאת האירו התחזק מול השקל בכ- 1%. אנו ממשיכים להאמין שלנוכח התחזקות הכלכלה האמריקאית ותחילת העלאות ריבית שצפויה בארה"ב בלבד, הדולר צפוי להתחזק מול רוב המטבעות בעולם ובכלל זה גם מול השקל. יחד עם זאת, העליה לא תהיה חלקה ככל הנראה וצפויה לפגוש בהתנגדות ברמות מסוימות בדרך

אופציות מעו"ף:

אופציות מעו"ף לחודש אפריל פקעו מוקדם החודש לפי מדד 1675.18 נקודות. פקיעה זו שיקפה עליה חודשית מרשימה נוספת של 5.2% וזאת בהמשך לעליה של 5.11% בחודש מרץ. פקיעה חיובית נוספת זו, משמעותית ומשקפת את רצף הפקיעות החיוביות מעל 5% הארוך ביותר מאז שנת 2009. סטיית התקן החודש נותרה גבוהה יחסית לחודשים האחרונים (13% בערב הפקיעה) ולהערכתנו גובר הסיכוי למימוש בתקופה הקרובה. האסטרטגיה החודש הניבה תשואה חיובית של 5.8%.

אסטרטגיה מומלצת לחודש הקרוב:

אנו ממשיכים להיות חיוביים בנוגע לשוק המניות, אולם מזהים חולשה במומנטום של השוק. האסטרטגיה המומלצת החודש הינה אסטרטגית מרווחים (עולה ויורד) אשר רלוונטית לחודשים בהם אנו צופים כי השוק עשוי לעלות עליות מתונות, אך חוששים מתיקון שערים חד יחסית ולכן מבקשים לשלב הגנות קרובות יחסית לכסף.כנגד רכישת חוזים, אנו ממליצים לכתוב את קול 1700 ולרכוש את פוט 1620. עלות האסטרטגיה .0.4% גבוהה יחסית החודש, אך להערכתנו גובר הסיכוי למימוש של השוק. 



הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x