התייחסות האסטרטג הראשי מאיילון בית השקעות על דוח התעסוקה מיום חמישי האחרון

יניב פגוט: על רקע גילום ההשפעות החיוביות של המטבע החלש ומחירי האנרגיה הנמוכים בצמיחה והערכה שלנו כי לא צפוי מהלך אגרסיבי

 

 
יניב פגוטיניב פגוט
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
05/07/2015


  • עלייה של 223 אלף משרות ביחס לצפי לתוספת של 235 אלפי משרות בחודש יוני 2015 וכן עדכון כלפי מטה של נתוני המשרות בחודשיים הקודמים ב- 60 אלפי משרות, ירידה של 0.3% בשיעור ההשתתפות בכל העבודה לרמה של 62.6% בלבד וקיפאון חודשי בשכר הממוצע במשק האמריקני אמנם מאכזבים, אולם לפי שעה עוצמת שוק העבודה האמריקני לא מוטלת בספק והשכר הממוצע במשק האמריקני עלה ב- 2% בשנה האחרונה. המשק האמריקני משכיל לייצר כ- 221 אלפי משרות בשלושת החודשים האחרונים. 

  • על אף נתון התעסוקה החלש במעט מהתחזיות המוקדמות אשר החזיר את הצבע ללחיי המשקיעים בשוק החוב נמשכת הספירה לאחור לקראת העלאת ריבית הבסיס בארה"ב בחודש ספטמבר הקרוב. רק פרישה יוונית מגוש האירו או נתוני תעסוקה גרועים במיוחד בחודשיים הקרובים יגרמו לפד לגמגם. 

  • המשך מגמה שלילית בשוק אגרות החוב בטווח קצר- אנו סבורים כי פנינו להמשך עליית תשואות בשוק החוב האמריקני על בסיס הערכה שלנו לשורה של נתונים כלכליים משופרים ביחס לתחזיות בארה"ב בטווח הקצר. נתונים משופרים מכיוונה של כלכלת ארה"ב כמו נתון התעסוקה שפורסם בשעה האחרונה יביאו לתמחור מלא של העלאת הריבית הקרבה של הפד ותביא לעליית תשואות בשוק החוב האמריקני בטווח הקצר. הפחתת תחזית הצמיחה של הבנק המרכזי האמריקני בהחלטת הריבית בחודש שעבר מנמיכה את הרף עבור הפד לצורך העלאת ריבית. הפד סבור כי הפעילות הכלכלית בארה"ב מתרחבת באופן מתון לאחר שירדה קלות ברבעון הראשון של השנה. הפד מעריך כי הכלכלה האמריקנית תצמח השנה רק ב- 1.8%- 2% ביחס לתחזית צמיחה קודמת בחודש מרץ אשר עמדה על 2.3%- 2.7%. על פי הערכות עדכניות התוצר האמריקני התכווץ רק ב- 0.2% ברבעון הראשון של השנה ולא בשיעור של 0.7% והצמיחה ברבעון השני צפויה להסתכם ב- 3% ולא ב- 2% כפי שהעריכו קודם לכן. כך שצמיחה בקצב ממוצע של 2.5% במחצית השנייה של שנת 2015 תביא את הפד לעמוד בתחזית הצמיחה המונמכת ותתמוך בכוונתו להעלות ריבית כבר בחודש ספטמבר הקרוב. 

  • בלימת המגמה השלילית בשוק האג"ח בסמוך להעלאת הריבית הראשונה בארה"ב- כל חולשה בנתונים הכלכליים בארה"ב ובאירופה בהמשך השנה צפויה להביא לשינוי בסנטימנט המשקיעים בשוק האג"ח ולתמוך בירידת תשואות חוב מחודשת. אנו סבורים כי סביבת הפעילות הגלובלית המתונה בצוותא עם הדולר החזק והמתחזק ישחקו את קצב הצמיחה האמרקיני החזוי ויוציאו לא מעט מאוויר של הפד בכל האמור בתוואי הריבית העתידי. הצמיחה באירופה צפויה אף היא לאבד מומנטום בואך 2016 על רקע גילום ההשפעות החיוביות של המטבע החלש ומחירי האנרגיה הנמוכים בצמיחה והערכה שלנו כי לא צפוי מהלך אגרסיבי נוסף ודומה לקודם במחירי האנרגיה ובשערו של האירו. 



הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x