סקירת המסחר של פאנדר >> הדולר נעל את 2016 בעלייה של 3.5% למול סל מטבעות עולמי

 

 
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
03/01/2017

גם במבט קדימה, לפחות מבחינת צפי הריבית, הדולר אמור להמשיך ולשמור על כוחו. השבוע צפוי יומן עמוס למדי בארצות הברית, כשבראש ובראשונה דוח התעסוקה שיתפרסם ביום שישי בארצות הברית. נתוני מקרו חיוביים יתנו רוח גבית לדולר, שבשבועות האחרונים היה נתון למימושי רווח ותיקון.

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים : "הדולר-שקל פותח את 2017 סביב 3.85, ממש באמצע הטווח שבין 3.80-3.90. לאחר שבוע של נפחי מסחר דלילים ותנודתיות נמוכה בשוק המט"ח העולמי, פעילות המסחר אמורה להתחיל לחזור בהדרגה לנורמה ונוכל ללמוד על הנטייה של השוק עם פתיחת השנה. מעניין יהיה לראות כיצד השוק המקומי יגיב להתערבות בנק ישראל מהשבוע שעבר והאם הסוחרים ידחפו את הצמד מעלה. הדולר נעל את 2016 בעלייה של 3.5% למול סל מטבעות עולמי (דולר אינדקס) ולמעשה סוגר 4 שנים רצופות של עלייה שנתית. גם במבט קדימה, לפחות מבחינת צפי הריבית, הדולר אמור להמשיך ולשמור על כוחו. בשעה שהפד אמור להעלות את הריבית 3 פעמים, בנקים מרכזיים אחרים, כגון ה-ECB והבנק של יפן, צפויים להמשיך במדיניות מרחיבה, מה שיביא להתרחבות פערי התשואה בין הדולר לבין המייג'ורס. עם זאת, כוחו של הדולר תלוי מאוד במדיניותו של דונלד טראמפ עם כניסתו לתפקיד בהמשך החודש. התחזקותו של הדולר בתקופה האחרונה התבססה במידה רבה על ההנחה כי טראמפ יוציא לפועל מדיניות פיסקאלית מרחיבה, ואם הוא יכזיב את הציפיות הללו הדולר צפוי לסגת. השבוע צפוי לנו יומן עמוס למדי בארצות הברית, כשבראש ובראשונה דוח התעסוקה שיתפרסם ביום שישי בארצות הברית. נתוני מקרו חיוביים יתנו רוח גבית לדולר, שבשבועות האחרונים היה נתון למימושי רווח ותיקון".

"השקל ממשיך לשמור על עוצמתו מול מטבעות בעולם, והאפשרות של העלאת ריבית בישראל לא נראית בטווח הקרוב" כך מעריך ברוך טולדנו, מנכ"ל First Index

השווקים הבינלאומיים: צפי להמשך הראלי במדדים עד למחצית 2017 באירופה ובארה"ב. המדדים סיכמו שנה ירוקה בהובלת המדד הבריטי,FTSI, שרשם עלייה של 14.43%. שנה זו, תעסוק בשאלות גדולות ובקשיים בעיקר באירופה, אשר תמשיך את ההתמודדות הבלתי פוסקת עם אוכלוסיית הפליטים בכל מחוזותיה, ועם יציאתה של בריטניה בחודש מרץ הקרוב שנחשבת לאחת המדינות המשפיעות והחזקות בגוש. החשש הוא, שעוד מדינות יצטרפו למהלך בנוסף למצבו של היורו שנמצא נמוך וחלש מול מטבעות העולם לאחר הרחבות מוניטריות שלא נראה שיעזרו למצב. התמודדות עם אינפלציה בריבית 0% שלא הולכות לסייע לכלכלת מרבית מדינות הגוש העומדת על סף קריסה, נראית בעייתית ומורכבת. 

גם לארה"ב, ש- 2016 הייתה שנה כלכלית טובה לקודמותיה באופן יחסי, לא צפויה שנה קלה. נראה כי האופוריה בשוק המניות לאחר מינויו של טראמפ, אומנם עדיין איתנו ולא תעזוב בקרוב, אך השאלות עוד רבות בנוגע לעמדותיו הפוליטיות ותפיסתו המדינית-כלכלית, שעדיין אינן ברורות, מעלות את רמת אי הוודאות בשוק והסיכון למשבר גדל. באם ידגול במדיניות בדלנית עם הרחבות פיסקליות, השקעה בתשתיות ויצירת מקומות עבודה נוספים, תתרום לעליה קלה נוספת בצמיחת המשק בארה"ב אך יחד עם זאת צפויות לנו ב- 2017 מספר העלאות ריבית שדווקא לא יטיבו עם כך, אך יוסיפו עוד דלק למנוע הדולר שממשיך לדהור מול שאר המטבעות בעיקר היורו-דולר שככל שעובר הזמן אנו צפויים לראות אותו מגיע ליחס של 1:1 בטווח בבינוני קצר. 

ברוך טולדנו, מנכ"ל First Index: "עם סיומה של שנת 2016, ניתן להבחין כי שנה זו אינה שונה מהשנים שקדמו לה - שנים של צמיחה כלכלית נמוכה מהמצופה, חובות גבוהים, העמקת אי שוויון וריביות נמוכות בעיקר באירופה ובארה"ב. אכזבה זו הולכת איתנו כפי שנצפה גם בעתיד הנראה לעין בשנת 2017, בשל החשש העולה ממדיניותו של טראמפ, בעיית הפליטים באירופה וכלכלות בריבית אפס". 

בזירה המקומית: הצמיחה שנרשמה ב- 2016 הושפעה בעיקר משער הריבית הנמוך והעלייה בהשקעות שתרמו רבות לעליה בצריכה בפרטית ולצמיחת המשק הישראלי עם מצב תעסוקה מהגבוהים שראה המשק עם אינפלציה נמוכה יחסית. השנה החדשה לא צפויה להיות שונה מקודמתה עם המשך צמיחה במשק, וככל הנראה העלאת ריבית אחת בלבד שתטיב עם השקל בטווח הבינוני קצר. 

בשוק המט"ח: הדולר-שקל צפוי לטפס לפסגות של 3.95 ₪ ואפילו 4 על למחצית השנה. המרוויחים הגדולים הם כמובן היצואנים. יוקר המחיה עדיין איתנו ולא מורגשת שום מגמת שינוי גם לאחר ירידת היורו-שקל ב4.2% במהלך 2016 -ירידה שהטיבה בעיקר עם יבואני הרכב שבמקום להוזיל מחירי רכב המיובאים מאירופה דווקא העלו את המחירים לקראת 2017. אם כך, צפויה המשך התחזקות השקל מול מטבעות העולם בכלל, ובפרט חשוב לציין שהתחזקותו חלשה מהדולר האמריקאי. "כאמור, השקל ממשיך לשמור על עוצמתו מול מטבעות בעולם, ולכן האפשרות של העלאת ריבית בישראל לא נראית בטווח הקרוב" כך מעריך ברוך טולדנו, מנכ"ל First Index.

בשוק הסחורות: בשנת 2016 סער שוק הסחורות עם השתוללות הנפט שנגע במחירו הנמוך מזה 10 שנים, אך סיים את השנה עם עליה של 45.03% ובחודש דצמבר האחרון עם החלטת אופ"ק ורוסיה על צמצום והורדת רמת יצור הנפט הגולמי, נראה כי נראה את מחירו מתייצב סביב שער של 50-60 דולר לחבית ולעלייה בביקוש. בנוסף, לנפט גם הזהב רשם שנה לא קלה עם עליות ומורדות שלקחו אותו בין היתר לשער 1135 דולר לאונקיה אך בסיכום שנה ולאחר 3 חודשי ירידות בזהב הוא רושם עליה של 8.46%. גם עם ימשיך לרדת ולבחון את תחתית ה-1000, אנו צופים לו שנה חיובית.
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x