גייסון פלטרוביץ, סגן נשיא בכיר ב-OTC Markets Group >> ישראל היא שוק יעד אסטרטגי עבורנו ואנו מאמינים כי 2017 תהיה שנה חזקה יותר

 

 
גייסון פלטרוביץ ואמיר גונסון גייסון פלטרוביץ ואמיר גונסון
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
21/05/2017


כמאה איש, ממגוון חברות סטארטאפ וגופי השקעה בישראל (קרנות הון, משקיעים פרטיים, בנקי השקעות וגופי השקעה מוסדיים) בכנס בנושא גיוס הון וגישה לשווקים הציבוריים בארה"ב, של Group OTC Markets (OTCM:OTCQX) ו-OTC ישראל, בשיתוף עם IATI, האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות. 

ג'ייסון פלטרוביץ', סגן נשיא בכיר לשירותים תאגידיים ב-Group OTC Markets אשר פתח את הכנס, ציין כי ישראל היא יעד אסטרטגי עבור החברה מאז שנת 2015, כאשר החלו לפעול בשוק המקומי. "יש פה חדשנות יוצאת דופן ומספר עצום של חברות טכנולוגיה צעירות, בשלבי התפתחות שונים, בהן אנו מתמקדים, ואנו מעריכים כי שנה זו תהיה חזקה יותר מבחינת הצטרפות חברות ישראליות חדשות לזירות שלנו", פלטרוביץ הוסיף: "70% אחוז מנפח הפעילות ב-OTC הוא בינלאומי. כיום, יותר מ- 1,270 חברות נסחרות בשתי זירות המסחר שלנו, ה-OTCQX ו-OTCQB, החל מחברות גלובליות גדולות כמו אדידס, לופטהנזה, איר קנדה, הייניקן ו-Roche, ועד חברות אמריקאיות מבוססות כמו בנקים מקומיים, לצד חברות קטנות וחברות בצמיחה מהשוק הבינלאומי. כ-70 חברות ישראליות נסחרות כבר כיום בזירות המסחר של OTC, כאשר תשע חברות ישראליות הצטרפו בשנה החולפת, בהן: The Trendlines Group, Cannabics Pharmaceuticals, TechCare, ו-PV Nano Cell, בעלות מחזורי פעילות של עשרות ומאות מיליוני דולרים בשנה. 

"העלויות, הזמן והבירוקרטיה הכרוכים במסחר בזירות ה-OTC נמוכות עשרות מונים מהנדרש להיסחר בנאסד"ק. שוקי ההון האמריקאים מספקים הזדמנויות גדולות לחברות הצומחות מישראל, אבל עדיין, מסחר בבורסה לניירות ערך האמריקאית נחשב יחסית ליקר ומסובך עבור רובן, מה גם שאינן עומדות בתנאי הסף. OTCQX ו-OTCQB מספקות נתיב גישה מוכח לשוק הציבורי בארה"ב עבור חברות סטרטאפ ישראליות ובמקביל מסייעות לחסוך זמן, כסף ומאמצים במהלך התפתחותן האורגנית. בעוד הבורסות בארה"ב אולי אידיאליות עבור חברות ברף מיליארד הדולר, OTCQX ו-OTCQB מאפשרות לחברות קטנות יותר לצמוח בצורה הגיונית, חסכונית ובסיכון מוגבל".

פלטרוביץ' ציין את החברות הישראליות צ'ק פוינט וננו-דיימנשן כסיפורי הצלחה, מהבחינה שהחלו דרכן בזירות ה-OTC, ומשם צמחו בהדרגה וביססו את התשתית הנדרשת למינוף לנאסד"ק. "לחברות ישראליות שהנאסד"ק הוא היעד שלהם ונסחרות כיום ב-OTC, חשוב להבין שיציאה מוקדמת מדי מה-OTC, מפחיתה את הסיכויים להצליח בנאסד"ק".

דב ויינברג, מנהל OTC Israel בניו-יורק: "OTC ישראל הוקמה במטרה לסייע לחברות ישראליות בתהליך הרישום כחברה ציבורית בשוק האמריקאי, עם מיקוד בזירות המסחר של OTC. היעד שלנו הוא לצרף 50 חברות ישראליות נוספות, בשלבי התפתחות שונים, לזירות המסחר של OTC עד שנת 2020. אנו נאפשר להן לגייס הון בסיכון מוגבל, עלויות נמוכות ובהתאם לאסטרטגיית הצמיחה שלהן. הליווי הצמוד והמקיף שניתן כבר כיום לחברות הישראליות שנסחרות ב-OTC, מוכיח את עצמו: החברות הישראליות מגייסות סכומי כסף משמעותיים במקביל לחשיפה העסקית הגדולה לשוק הרב-לאומי ולמשקיעים זרים מכל רחבי העולם".

עמית דרור, מנכ"ל חברת ננו-דיימנשן, סיפר בכנס, כיצד הצליחה החברה למנף בהצלחה את ההנפקה שלה ב-OTCQB וב-OTCQX, עד הרישום בנאסד"ק: "בשנת 2014 היינו חברה ציבורית קטנה יחסית שנסחרה בבורסת תל אביב, עם חשיפה מסוימת למשקיעים בשוק האמריקאי,  אשר לרוב העדיפו לשמור את הכסף שלהם בארה"ב. כדי להגיע ליעדים שהצבנו לעצמנו ולגייס את הכסף הדרוש לצמיחה, החלטנו לפעול בצעדים קטנים ומדודים, בסיכון מוגבל, עם עלויות הגיוניות ובירוקרטיה סבירה. כניסה לנאסד"ק דרשה המון בכל הפרמטרים שמניתי והיה מדובר על קפיצה גדולה מדי לשלב בו היינו. כישלון בשלבים המוקדמים יכול היה לגרור קריסה של החברה ולכן בחרנו להגיע למסחר ב-OTCQB. זירות ה- OTC מתאימות לחברות מכל הסוגים והכסף שגייסנו שם איפשר לנו להתרחב בהתאם ליעדים שהצבנו ולהראות למשקיעים התקדמות בצעדים מדודים".

בכנס התקיימו שני מושבים שדנו באספקטים שונים הכרוכים בתהליך הרישום כחברה ציבורית בארה"ב ובאופן ספציפי בזירות ה-OTC. משתתפי הפאנלים, שגם ענו לשאלו רבות שעלו מהקהל, הינם מומחים בתחומי השקעות, משפט ופיננסים, אשר ילוו יחד עם OTC ישראל את החברות הישראליות שיבחרו בערוץ זה לגישה לשוק האמריקאי וגיוס הון. בין המשתתפים, בכירים מהחברות: משרד עורכי הדין ועורכי הפטנטים פרל כהן צדק לצר ברץ, Vstock, אביב VC, לאומי USA, Maxim Group, Edison Investment Research, Pacob-Weinberg & Baer LLC ועוד.


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x