רו"ח שי מדינה, פאהן קנה >> "כיום מתנהלות בעולם למעלה מ- 200 חקירות הנוגעות למעשי שוחד ושחיתות"

עליית המדרגה במלחמה באירועי שוחד ושחיתות בהם מעורבים ישראלים היא יישור קו של מדינת ישראל עם המדינות החברות ב- OECD שמוביל את המלחמה במעשי שוחד ושחיתות ברחבי העולם".

 

 
רוח שי מדינהרוח שי מדינה
 

איתי שלוסברג
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
20/07/2017

לדברי רו"ח שי מדינה מפירמת פאהן קנה: "אנחנו מזהים עליית מדרגה במלחמה באירועי שוחד ושחיתות בארץ ובעולם ולתקשורת חופשית יש חלק חשוב במלחמה בשחיתות; עליית המדרגה במלחמה באירועי שוחד ושחיתות בהם מעורבים ישראלים היא יישור קו של מדינת ישראל עם המדינות החברות ב- OECD שמוביל את המלחמה במעשי שוחד ושחיתות ברחבי העולם"

מדינה ציין כי "פיננסים, תעשיה, גופי ממשל ושירותי בריאות הם ארבעת המגזרים העיקרים הסובלים מפרשות שוחד ושחיתות"

"אנחנו מזהים עליית מדרגה במלחמה באירועי שוחד ושחיתות בארץ ובעולם ולתקשורת חופשית יש חלק חשוב במלחמה בשחיתות" כך אמר היום רו"ח שי מדינה, שותף ומנהל תחום הביקורת החקירתית בפירמת פאהן קנה Grant Thornton Israel, בכנס ניהול סיכונים שנערך הבוקר (ג', 18.7) בתל-אביב. "החשיפה התקשורתית הרחבה לה זוכה פרשת הצוללות המכונה תיק 3000, שעל פי הפרסומים מסתמנת כפרשת שוחד מהחמורות שנחשפו במדינה, באה אחרי חשיפות פרשות שוחד נוספות בשנים האחרונות כגון: פרשת הולילנד, ופרשת סימנס – חברת חשמל. עליית המדרגה במלחמה באירועי שוחד ושחיתות בהם מעורבים ישראלים היא יישור קו של מדינת ישראל עם המדינות החברות ב- OECD שמוביל את המלחמה במעשי שוחד ושחיתות ברחבי העולם".

רו"ח שי מדינה ציין כי "נתוני דוח שפורסם לאחרונה ע"י ארגון ה-OECD המציג את הפעולות שבוצעו במסגרת "המלחמה" באירועי שוחד ושחיתות, מצביעים על כך שבין השנים 1999-2015 ננקטו סנקציות כנגד למעלה מ-500 נחקרים בפרשיות שוחד ושחיתות. על פי אותו דוח כיום מתנהלות בעולם למעלה מ-200 חקירות הנוגעות לחשדות של מעשי שוחד ושחיתות". רו"ח מדינה הוסיף כי "ארבעת המגזרים העיקרים הסובלים מפרשות שוחד ושחיתות הינם: פיננסים, תעשיה, גופי ממשל ושירותי בריאות. במרבית הארגונים שסבלו מאירועי שוחד ושחיתות לא הוטמעו בקרות אפקטיביות בתהליכי העבודה העשויות למנוע או לאתר תרחישים מסוג זה. במקרים אלו הגורמים המעורבים בפרשה ניצלו את החולשה במנגנוני הבקרה".

"בשנת 2009 חתמה ישראל על "אמנת השוחד" של ה-OECD ובכך הפכה להיות אחת מתוך 41 מדינות שפועלות למניעת שוחד ושחיתות", אמר רו"ח מדינה וסיכם: "הצטרפותה של מדינת ישראל לקבוצת המדינות אשר חרטו על דגלם להילחם בתופעה מחייבת חברות ישראליות לנקוט בצעדים אקטיביים בכדי למנוע תרחישים אלו ולגבש תכנית אפקטיבית למניעת מעשי שוחד ושחיתות. התוכנית אמורה לכלול, בין היתר, גיבוש אסטרטגיה ומדיניות כגון קוד אתי, ביצוע הערכת סיכונים וגיבוש בקרות מונעות, קביעת כללים ונהלים הכוללים הגנה על חושפי שחיתויות כגון "קו חם", הכנת תכנית להעלאת המודעות לכלל עובדי הארגון וביצוע ניטור בזמן אמת ע"י גורם אחראי המדווח להנהלת הארגון".


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x