המועצה המפקחת של פייסבוק (The Oversight Board) הודיעה כי החל מהיום, יוכלו משתמשי פייסבוק ואינסטגרם להגיש ערעורים

המועצה המפקחת של פייסבוק (The Oversight Board) הודיעה כי החל מהיום, יוכלו משתמשי פייסבוק ואינסטגרם להגיש ערעורים להסרת תכנים ובדיקת תוכן עצמאית של המועצה. כמו כן, תוכל פייסבוק לפנות למועצה בענייני תכנים שיש להשאיר או להסיר. ההחלטות שתקבל המועצה, יהיו עצמאיות ויחייבו את פייסבוק. במהלך החודשים הבאים, אנשים יוכלו לפנות למועצת הפיקוח בעניין תכנים שירצו שפייסבוק תסיר.

 

 
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
22/10/2020

המועצה המפקחת של פייסבוק (The Oversight Board) הודיעה כי החל מהיום, יוכלו משתמשי פייסבוק ואינסטגרם להגיש ערעורים להסרת תכנים ובדיקת תוכן עצמאית של המועצה. 

כמו כן, תוכל פייסבוק לפנות למועצה בענייני תכנים שיש להשאיר או להסיר. ההחלטות שתקבל המועצה, יהיו עצמאיות ויחייבו את פייסבוק.

במהלך החודשים הבאים, אנשים יוכלו לפנות למועצת הפיקוח בעניין תכנים שירצו שפייסבוק תסיר. 


המועצה המפקחת (The Oversight Board) מתחילה לקבל פניות מהציבור

משתמשי פייסבוק ואינסטגרם, יוכלו להגיש ערעור למועצה המפקחת לניטור התכנים המועלים לפייסבוק

פייסבוק תוכל אף היא לבקש את הנחיות המועצה

החלטות המועצה יחייבו את פייסבוק

המועצה המפקחת הודיעה כי החל מהיום, יוכלו משתמשי פייסבוק ואינסטגרם להגיש ערעורים להסרת תכנים ובדיקת תוכן עצמאית של המועצה.  כמו כן, תוכל פייסבוק לפנות למועצה בענייני תכנים שיש להשאיר או להסיר. ההחלטות שתקבל המועצה, יהיו עצמאיות ויחייבו את פייסבוק. במהלך החודשים הבאים, אנשים יוכלו לפנות למועצת הפיקוח בעניין תכנים שירצו שפייסבוק תסיר. 

מועצת הפיקוח הינה גוף גלובלי, אשר יחליט האם יש להשאיר או להסיר תוכן ספציפי מפייסבוק ומאינסטגרם. חברי  המועצה נבחרו מכל רחבי העולם, והם בעלי רקע בתחומי חופש הביטוי, הזכויות בדיגיטל, פעילות בטוחה בעולם המקוון ותחומים קשורים נוספים.

"המועצה מצפה להתחיל בפעילות", אמרה קטלינה בוטרו-מרינו, יו"ר משותפת במועצת הפיקוח. "לא נוכל לשמוע כל בקשה, אך אנו רוצים שההחלטות שלנו יהיו בעלות ערך לכולם.  נתעדף מקרים שיהיו בעלי השפעה על משתמשים רבים ברחבי העולם, בעלי חשיבות עליונה לשיח הציבורי וכאלה שמעלים שאלות לגבי המדיניות של פייסבוק."

כל משתמש יכול להגיש בקשה מתאימה דרך אתר האינטרנט של המועצה המפקחת, לאחר שמיצה את ערעורי התוכן ישירות מול פייסבוק. כמו כן, פייסבוק יכולה להפנות בקשות למועצה באופן שוטף, וכן בנסיבות חירום במסגרת הליך הבדיקה המזורז.

"תוכן שעלול להוביל לתוצאות בעלות השלכות דחופות ורחבות ייבדק במהירות האפשרית", אמר ג'מאל גרין, יו"ר משותף במועצת הפיקוח. "המועצה תאפשר בחינה ביקורתית ועצמאית של עמדת פייסבוק על תכנים בנושאים המשמעותיים ביותר, אך אינה מסירה את האחריות של פייסבוק לפעול ראשונה ובמהירות במקרי חירום."

לאחר בירור, הבקשות יועברו לפאנל המורכב מחמישה חברי מועצה ובינם לפחות חבר אחד מהאזור המעורב במקרה. אף חבר מועצה אינו מקבל החלטה לבדו.

תוצאות הבקשות יוחלטו הן על בסיס הסטנדרטים והערכים של קהילת פייסבוק והן על עקרונות המשפט הבינלאומיים לזכויות אדם. בנוסף לקבלת הבקשות, הגוף המפקח יוכל כעת להמליץ על שינויים בכללי קהילת פייסבוק לצד החלטותיו.

לכל מקרה יינתן זמן תגובה ציבורי שיאפשר לצדדים שלישיים לחלוק את התובנות שלהם עם המועצה. תיאורי המקרה יפורסמו באתר המועצה עם בקשה להתייחסות ציבורית לפני תחילת הדיונים במועצה. התיאורים לא יכללו מידע העלול לזהות את המשתמשים המעורבים במקרה.

"זכויות האדם וחופש הביטוי יהיו הליבה של כל החלטה שנקבל", אמרה בוטרו-מרינו. "למקרים האלו יהיו השלכות רחבות. תפקידנו להבטיח את אחריותה של פייסבוק ולשרת את המשתמשים."

המועצה מצפה מפייסבוק לפעול על פי החלטותיה תוך 90 יום לכל היותר.

למידע נוסף בקרו: www.OversightBoard.com  

אודות מועצת הפיקוח
מועצת הפיקוח, המורכבת מחברי מועצה עצמאיים מרחבי העולם, מקבלת החלטות מחייבות על איזה תוכן פייסבוק ואינסטגרם צריכות לאפשר או להסיר, בהתבסס על תקנות חופש הביטוי וזכויות האדם. מועצת הפיקוח מתמקדת בטיפול בכמה מההחלטות המשמעותיות ביותר לניטור תוכן בפייסבוק ובאינסטגרם המופנות גם על ידי המשתמשים וגם על ידי פייסבוק.
x