עצבנות היא שם המשחק >> דצמבר וינואר הראו לנו את מה שהולך לשלוט בשנה הקרובה

דצמבר וינואר הראו לנו את מה שהולך לשלוט בשנה הקרובה, משעמם? ממש ממש לא

 

 
 

משה מימון, עורך פאנדר
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
30/01/2015

השבוע האחרון של חודש ינואר מסכם חודש, שמתאר לנו את הצפוי בשנה הקרובה. המשקיעים נכנסים לחודש ינואר לאחר שלוש שנים רצופות של עליות, ועליות נאות מאוד אם אפשר לומר. כולם כבר קצת יותר עצבניים, קצת יותר חוששים, כולם חושבים שהינה הינה הגורל מתהפך, המצב משתנה, ומתחיל דשדוש, או רחמנא לצלן, ירידות.

שנת 2014, היתה שנה פנטסטית לכל הדעות, אולם כעת המשקיעים חשדניים הרבה יותר. אם בשנה שעברה אירועים כמו הפלישה הרוסית לאוקראינה לא זכו כמעט לתגובה של המשקיעים, הרי שבחודשיים האחרונים קיבלנו תמונה יותר ברורה של מה שהולך לקרות.

משבר הרובל הרוסי, הורדת תקרת הפרנק השווייצרי, הבחירות ביוון, כל אלה אירועים שלא היו זוכים לתגובה של המשקיעים ב-2014, בכל אופן לא בעוצמה שלה זכו בחודשיים האחרונים. וזה בעצם מה שלצערנו הולך לשלוט ב-2015. עצבנות מוגברת בשווקים.

מרבית הבעיות שסחבנו ב-2014, ולא ממש התייחסנו אליהם ב-2014, מגיעות ל-2015, עם עצבנות מוגברת. רוסיה ובעיותיה, גוש היורו מדשדש לגמרי, יוון בפנים כן או לא (לדעתי, היא בפנים, ללא ספק, אבל זה לא אומר שהיא לא תוציא לנו את הדם תוך כדי), סין מגיעה ל-2015 עם בנקאות צללים שלא יודעים איך להתמודד איתה, עם שוק נדל"ן שנמצא בבעיה, ועם אינפלציה שלא מרפה. אצל סין למשל, נסיונות לפתור בעיות כאלה ואחרות, בד"כ לא מתקבלות יפה בשווקים, ולכן להערכתי סין תספק לא מעט כותרות בשנה זו.

היחידה שנמצאת יחסית מחוץ לראדאר העצבנות היא ארה"ב עם נתוני צמיחה מעולים, נתוני תעסוקה ושאר המדדים, בשיפור. הדבר היחיד הוא שבארה"ב עדין אין אינפלציה, ושמחירי הנפט עדין לא בפנים במדדים השונים. יש ציפייה להעלאת ריבית בארה"ב אולם מלחמת המטבעות (גוש היורו ושאר המשתתפים), ומחירי הנפט היורדים, לא מאיצים בה להעלות ריבית. הרי השימוש בנשק הריבית, הוא כדי לדכא צמיחה, מתוך חשש לאינפלציה. ארה"ב נמצאת כיום במצב מוזר שבו גם יש צמיחה, אבל הסביבה המאקרו כלכלית, מדכאת אינפלציה בעצמה. לכן, יש אפשרות שהעלאת הריבית תידחה לתוך 2016.

בסקירתו האחרונה, אומר ביל גרוס, מי שהקים את בית ההשקעות PIMCO, ושלימים עזב אותו בטריקת דלת לטובת בית ההשקעות Janus Capita, שהשווקים, הם בדיוק משחק המונופול. שחקני מונופול טובים, יודעים שזה קריטי לזוז כמה שיותר מהר סביב הלוח, לבצע רכישות, ולפתח את הנכסים, כדי לבנות בתים ומלונות. כמו בחיים, הבחירה איזה נכסים לרכוש, ובאילו להשקיע, תקבע מבחינת השחקן את תוצאת המשחק. במונופול, כמו בחיים אתה גם חייב להיות נזיל, שמא תנחת בשטח של היריב, אחרת תיאלץ למכור נכסים במחיר נמוך, ומשם הדרך החוצה מהמשחק קצרה (אי.די.בי.). 

אנחנו היום בשלב שבו המשחק כבר מתנהל שלוש שנים. מה שאומר ששלב רכישת הנכסים, מסתיים, ואנחנו מגיעים לתקופה שבה המזומן יהיה המשמעותי יותר. או לפחות התיאבון למזומן, החשש מפני העתיד להגיע, הרצון לממש את מה שכבר הרווחנו בגינו, זה מה שיתן את הטון בשנה זו.

מה שאומר, שהכסף עדין ימשיך לזרום לשוק ההון האמריקאי, אין אלטרנטיבה אחרת לכסף, אבל עצבנות המשקיעים, תעלה את התנודתיות, ואלה בתורם ישחקו מאוד את רווחי השחקנים. משעמם? ממש לא.  







הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.


»
x