פאנדר לייב ניוז סדרת כתבות על קרנות נאמנות » והפעם - ידע זה כח: איך מתמודדים עם רמת הסיכון הבלתי מוצהרת?

אמירה ידועה בשוק הקרנות נוגעת לכך שלקרנות נאמנות יש שתי רמות סיכון; הרמה שמוצהרת על ידי מנהל הקרן והרמה שאינה מוצהרת

 

 
 

אלמוג עזר
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
19/06/2015

כמעט תמיד קרנות נאמנות הן דרך מעולה של משקיעים מן השורה להיחשף לשוק ההון ולסגולותיו, אך רכישה של קרן נאמנות חייבת להיות תחת הבנת הסיכון שבה. אמירה ידועה בשוק הקרנות נוגעת לכך שלקרנות נאמנות יש שתי רמות סיכון; הרמה שמוצהרת על ידי מנהל הקרן והרמה שאינה מוצהרת. 

הרמה המוצהרת מיוצגת על ידי גובה החשיפה שיש לקרן אל אפיקים בעלי סיכון מובנה כמו מניות ואג"ח חברות. כלומר ככל שהקרן חשופה יותר למניות ואג"ח חברות, כך הקרן נחשבת כמסוכנת יותר ובעל סיכוי גבוה יותר להניב תשואות. 

איך מתמודדים עם רמת הסיכון המוצהרת והבלתי מוצהרת? צפו בוידאו>>>



את הסיכון המוצהר ניתן לנטרל באופן יחסי בהתייעצות עם יועץ השקעות בבנק. האחרון על ידי סדרת שאלות קצרה יוכל להתאים לאופי שלך כמשקיע את רמת החשיפה שלך למניות ואג"ח קונצרני ובהתאם לאופי האישי שלך כחוסך ימליץ לך על קרן נאמנות. 

אך כאמור ישנה רמה של סיכון בקרן נאמנות שהינה נסתרת מהעין. הרמה מגיעה מסוג המניות והאג"ח שמנהל ההשקעות מחזיק. ככל שמנהל הקרן בוחר להשקיע בחברות קטנות ופחות יציבות יחסית, כך הוא מגדיל את האפשרות לתשואות גבוהות בתקופת פריחה אך גם מסתכן בירידות שערים חדות בתקופות של משבר וירידה בפעילות העסקית. אותו הדין קיים גם בתחום האג"ח. כלומר השקעה באג"ח של חברות קטנות ולא יציבות יכולה להניב תשואה גבוהה, אך לחשוף את המשקיע לסיכון גבוה מעבר ליכולתו.

איך מתמודדים עם הסיכון הלא מוצהר? 

ובכן ההתמודדות עם הסיכון הלא מוצהר בקרנות נאמנות מורכבת יותר מההתמודדות עם הסיכון המוצהר. על המשקיע לבדוק בעת הרכישה ממה מורכב ההשקעה המנייתית של קרן הנאמנות. כמה מהחברות שמנהל הקרן משקיע בהן נחשבות כגדולות ויציבות –כאלו שנכללות במדד ת"א 25 ומדד ת"א 100 וכמה לא. את השאלה הזו אפשר באותה מידה להפנות ליועץ ההשקעות בבנק – אך אפשר לבצע אותה לבד באתר פאנדר שמאפשר לבדוק את תוכן השקעת הקרנות. את הבדיקה יש לבצע אחת לשנה לפחות.

כמו כן יש לבדוק את דירוג האג"ח הממוצע של קרן הנאמנות. בדף הקרן של אתר פאנדר קיים נתון שנקרא משך חיים ממוצע של אג"ח הקרן והדירוג הממוצע. ככל הדירוג של האג"ח גבוה יותר כמו AA או BB+ כך הסיכוןשל ירידת שווי האג"ח קטן יותר. בנוסף ככל שזמן הפרעון קצר יותר- כך הסיכון נמוך יותר.

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x