הדולר-שקל כשל שוב בניסיון לפרוץ את רף 3.90, וזאת בשעה שבעולם מדד הדולר נסחר בשיא חדש של 8 חודשים, וזאת על רקע הרמיזה של המשנה ליושבת ראש הפד, סטנלי פישר, ששחרר רמיזה עבה למדי שבשווקים פירשו כמאותתת על כוונת הבנק להעלות ריבית כבר בדצמבר. אם בעולם הדולר ימשיך לטפס מעלה גם בשוק המקומי ירגישו הספקולנטים ביטחון הולך וגובר לדחוף את הצמד מעל המחסומים הטכניים של 3.90 ו-3.93.
במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "הדולר-שקל מתקשה לפרוץ מעלה וזאת למרות שבעולם הדולר מטפס לשיא חדש. הדולר-שקל מדשדש באזור שבין 3.87-3.88 ואתמול כשל שוב בניסיון לפרוץ את רף 3.90, וזאת בשעה שבעולם מדד הדולר נסחר בשיא חדש של 8 חודשים, וזאת על רקע הרמיזה של המשנה ליושבת ראש הפד, סטנלי פישר, ששחרר רמיזה עבה למדי שבשווקים פירשו כמאותתת על כוונת הבנק להעלות ריבית כבר בדצמבר. התבטאות זו, שמצטרפת לסדרה של התבטאויות ניציות מצד בכירים בפד בשבועות האחרונים, נראה כי נועדה להכשיר את הקרקע מבחינה פסיכולוגית להעלאת הריבית ההיסטורית, כאשר גם אם היא מוצדקת ברמה הכלכלית ומתבקשת מאליה, בבנק מעט חוששים מתגובת השווקים למהלך הזה. בהמשך השבוע ימשיכו בשווקים לעקוב אחר הנתונים הכלכליים והתבטאויות בכירי הפד, ואם הכול ילך כמתוכנן הדולר ימשיך ויטפס ככל שנתקרב לישיבת הבנק באמצע חודש דצמבר, וזה יהיה אירוע השיא האחרון של השנה. ובאשר לדולר-שקל, ייתכן כי הקשיים בזינוק נובעים מהחלטתו של בנק ישראל אמש להותיר את הריבית ללא שינוי, וגם מהודעת הבנק משתמע שהורדת ריבית נוספת אינה על הפרק. ואולם, אם בעולם הדולר ימשיך לטפס מעלה גם בשוק המקומי ירגישו הספקולנטים ביטחון הולך וגובר לדחוף את הצמד מעל המחסומים הטכניים של 3.90 ו-3.93"
מנכ"ל מט"ח 24 דוד מסיקה: "הצפי לפתיחת המסחר במגמות תנודתיות ומעורבות ייתן את אותותיו ככול הנראה גם על גזרת המט"ח. התנודתיות החדה במחירי הנפט, המדדים והקצוות שאליהם מכוונים הבנקים המרכזיים עשויים לתת רוח גבית להמשך התנודתיות החדה והמעורבת. מצד אחד הפדרל ריזרב בארה"ב כבר מאותת באופן אגרסיבי על העלאת הריבית בקרוב ויציאה מתוך הסקלה של ריבית אפסית. מאידך הבנק המרכזי באירופה ממשיך במדיניות של ההקלה הכמותית.
השווקים כרגע נמצאים בפוטנציאל מגמתי קדימה של קוטביות והתיקון הטכני מטה שחווה הדולר ביממות האחרונות יהווה המשך תיקונים לטווח הבינוני אך יש לקחת בחשבון גם את התנודתיות הצפויה לו אל מול המטבעות בעולם.
ברמה הלוקלית בנק ישראל ממשיך במדיניות ה"לשבת על הגדר" והותיר שוב את הריבית ללא שינוי של 0.1%. מתחילת השבוע הדולר נחלש במעט את מול השקל ב0.08% וכתוצאה מריבית ללא שינוי בשילוב המגמות המעורבות בשווקים והתנודתיות בדולר קיים צפי לרוח גבית לשקל ולהמשך התייצבותו היחסית. גם היורו בשבוע האחרון הפגין חולשה אל מול השקל ברמה הלוקלית ומתחילת השבוע איבד מעל 1% אל מול השקל ומתחילת החודש צלל מול השקל במעל 3.3%."
פריים ברוקר לסקירת מסחר:על רקע החלטת בנק ישראל להותיר את הריבית במשק על כנה במחלקת המחקר של פריים ברוקר מעריכים כי הדולר צפוי להיחלש מול השקל בשבועות הקרובים. הסיבה המרכזית לכך הינה הצפי כי מגמת העלאת הריבית בארה"ב תהיה איטית מאוד ותקשה על התחזקותו של המטבע האמריקאי.
לצד זה, ישנן השפעות ארוכות טווח על השקל אשר תומכות בהתחזקותו מול הדולר. שיעור האבטלה במשק נמצא כיום בשפל חסר תקדים. הדבר יסייע להגדלת הצריכה הפרטית אשר תתמוך בצמיחת המשק וצפויה להביא בסופו של דבר להעלאת ריבית במשק ולהיחלשות הדולר. גורם נוסף אשר קיים הוא זרימת המט"ח למשק בעקבות מכירות הגז הטבעי – אשר תומכת בהתחזקות השקל. "
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש