סקירת אירופה: "צמצום לעומת הרחבה – טלטלת בחירות ביוון מעצימה את הפערים הכלכליים בין ארה"ב לאירופה"

תוכנית ה- TLTRO של הבנק המרכזי באירופה מוכיחה לנו שוב שכל מאמציו של מריו דראגי נוחלים כישלון חרוץ והדרך לגישה אגרסיבית ולרכישות מאסיביות יותר קרובה מתמיד

 

 
 

איציק נוי, Smart Capital
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
16/12/2014

איציק נוי, מנכ"ל קבוצת ההשקעות הבינלאומית Smart Capital: "החלטת ממשלת יוון להקדים את הבחירות לנשיאות ל- 17 בדצמבר מפברואר התקבלה בגוון אדום-דובי בשווקי העולם. מאז ההודעה, הבורסה היוונית צללה כמעט 20%, הבורסה האמריקאית 3.5% ובאירופה 4.5%. מהלך זה של ראש ממשלת יוון, מגיע בעקבות חוסר היכולת להעביר את תוכנית הצנע מאז פרוץ המשבר ולעיכוב מתן חלקו האחרון של הסיוע האירופי – 7 מיליארד יורו. במידה והמהלך יצליח ובשלושת הסיבובים לא יצליחו להעביר רוב לבחירת נשיא, ילכו ביוון לבחירות בזק. מהלך זה מצטייר כמסוכן בעקבות עליית כוחה של מפלגת השמאל המתנגדת לתוכנית הצנע ולראייה תגובת השווקים. תוכנית ה- TLTRO של הבנק המרכזי באירופה מוכיחה לנו שוב שכל מאמציו של מריו דראגי נוחלים כישלון חרוץ והדרך לגישה אגרסיבית ולרכישות מאסיביות יותר קרובה מתמיד. הבעיה המרכזית של דראגי הם שלושת מתנגדיו מתוך ששת חברי הוועדה המוניטרית. כאשר תחזיות הצמיחה בגוש האירו ירדה ל-1% והאינפלציה 0.7%, נתוני האבטלה בצרפת עלו ל- 10.4% ותפוקה תעשייתית באיטליה צללה 3%- יהיה קשה להמשיך ולהתנגד לתוכנית החדשה.

בניגוד לנעשה באירופה, ארה"ב ממשיכה לייצר נתונים חיוביים בשוק העבודה והירידות במחירי הנפט רק מחזקים את המספרים. בהודעת הריבית הקרובה, צפוי הפד לשמוט את נוסח "הזמן הניכר" להעלאת ריבית מהדיווח, ולקשור את מועד העלאה ליציבות בתחזיות הכלכליות ולעלייה באינפלציה. "הפערים ההולכים וגדלים בין הצמצום המוניטרי בארה"ב ולהרחבה המוניטרית באירופה, ממשיכים לתמוך בכלכלה האמריקאית. חוסר היציבות הפוליטית ביוון, מעיב על המטבע האירופי. אי לכך, אני צופה את המשך המגמה של היורו-דולר לרמת התמיכה 1.22 בטווח הקצר ו-1.2 בטווח הבינוני".

בזירה המקומית: "שוק ההון המקומי אשר רגיל להתייחס להתערבויות בנק ישראל ככוח משפיע ומשמעותי בשער הדולר-שקל, מגלה שאינו כך הדבר. הדולר הוא המטבע הדומיננטי בצמד והשקל הוא רק משני. בנק ישראל מהווה כגורם תומך אך לא כגורם מכריע ולכן כמו שראינו בעולם, הדולר אשר נחלש מול מרבית המטבעות המרכזיים נחלש גם מול השקל. המימושים של השבוע האחרון החלישו את הדולר-שקל אל עבר הממוצע נע 20 יום, אשר משמש גם כקו המגמה לצמד לאורך כל העלייה הנוכחית – הדולר אשר צפוי להתחזק מול כלל המטבעות בשבוע הקרוב, יתחזק גם מול השקל לרמת ההתנגדות 4 בטווח הקצר ו-4.09 בטווח הבינוני".



הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x