בנק אגוד: שיעור האינפלציה הצפוי לשנת 2017 יסתכם ב-0.9%

ממליצים להגדיל חשיפה לאירופה ב-5% בשל נתונים טובים, מכפילים נמוכים ומטבע האירו החלש

 

 
 

עידו בראל
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
18/01/2017

כלכלני אגוד מתייחסים בסקירתם השבועית לשוקי המניות: "בשבוע האחרון המשיכה המגמה של עליות השערים באירופה וארה"ב, הפעם בהובלת מדד הפוטסי 100 והנאסד"ק. נציין כי מגזר הבנקים, התעשייה והצריכה המחזורית בארה"ב (המומלצים על ידינו) בלטו לחיוב בתקופה זו. לעומת זאת, ביפן וישראל נרשמו מאז הסקירה הקודמת ירידות שערים של כ- 1%"

כלכלני אגוד, שצדקו בהערכתם כי מדד דצמבר יוותר ללא שינוי כך ששיעור האינפלציה לשנת 2016 עומד על מינוס 0.2%, מעדכנים את תחזית האינפלציה שלהם ומעריכים כי המדד לחודש ינואר יסתכם במינוס 0.2%, שיעור האינפלציה לשנת 2017 עודכן מעלה מ-0.8% ל-0.9% והאינפלציה הצפויה ל-12 החודשים הבאים תעלה ב-0.7%".

באגוד מעריכים כי "הדולר צפוי להתחזק מול המטבעות העיקריים בעולם בטווח הקצר-בינוני ובנפרד באופן מתון מול השקל. זאת בשל פערי הריביות וצפי להמשך העלאות ריבית בארה"ב, וכן בשל חוזקה היחסי של הכלכלה האמריקאית מול שאר העולם". נקודת תמיכה לדולר נמצאת ב-3.75 שקל לדולר ונקודת התנגדות נמצאת ב-4.0 שקל לדולר. עוד מוסיפים באגוד כי "הדולר צפוי להתחזק מול האירו בטווח הקצר-הבינוני בשל פערי הריביות וצפי להמשך עלייה של הריבית בארה"ב במהלך 2017 אל מול צפי להשארת הריבית האפסית או נמוך מכך לאורך זמן והמשך תוכנית ההרחבה הכמותית בגוש לפחות עד סוף שנת 2017, על-פי הנגיד דראגי". נקודת תמיכה לאירו נמצאת ב-1 דולר לאירו, נקודת התנגדות נמצאת ב-1.16 דולר לאירו.

עוד אומרים באגוד כי "לנוכח שלל נתונים טובים מכיוונה של אירופה, והמכפילים הנמוכים יותר בדרך כלל, וכן מטבע האירו החלש החלטנו להגדיל השבוע ב- 5% את החשיפה לאירופה על חשבון ארה"ב, כאשר נדגיש כי בהתייחס לחשיפה הגיאוגרפית בחו"ל אנו עדיין מעדיפים את החשיפה לארה"ב, המובילה מבין הכלכלות המפותחות, בדגש על סקטור התעשייה, הפיננסים, הצריכה המחזורית והפארמה. לאחר השינוי, החלוקה הגיאוגרפית המומלצת בחו"ל על ידינו היא: ארה"ב -65%, אירופה –18%, יפן-12%, אסיה ללא יפן –5%".

באגוד ממליצים "על חשיפה מנייתית בתיק מייצג של 22% ובתיק ספקולטיבי של 36% בתמהיל המנייתי לטובת חו"ל (60% חו"ל, 40% ישראל). באגוד מוסיפים כי "בשל סביבת הריביות הנמוכה יחסית הצפויה להימשך בארץ ובעולם, האפיק המנייתי ממשיך להוות אלטרנטיבת השקעה מעניינת כחלק מהתיק בהתאם לאהבת הסיכון. מומלצת השקעה גם במניות גלובאליות 
 




הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין

 תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x