תגובות לנתוני הצמיחה >> האזרח הממוצע לא יכול לסחוב על גבו את הצמיחה במשק

 

 
 

מיכאל לוי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
18/05/2017

ורד יצחקי, מנכ"לית פרוטקטיב יעוץ פיננסי מציינת כי בנק ישראל הצליח לייצר אפקט הרתעה בהתערבויות האחרונות שלו בשוק המט"ח ומוכיח מחויבות לתמוך בשער החליפין

הרמה של 3.60 שקל לדולר זו נקודה מאוד אופטימית למטבע האמריקאי ששמר על הרמה התמיכה הפסיכולוגית ב-3.60. זאת למרות התחזקות של היורו של כ-1.25% בעולם, מכאן שכתמונת ראי למה שקורה בעולם, השקל היה צפוי להיחלש בהתאמה. במהלך תחילת השבוע בנק ישראל התערב לפחות פעמיים באגרסיביות במסחר במט"ח על מנת לקבע את הרמה החשובה הזו.

בכך, בנק ישראל הצליח לשמור על רמת 3.60 כרמת תמיכה. בנוסף, בנק ישראל הצליח להשיג אפקט הרתעה ונחישות כלפי שוק הספקולנטים כשבניגוד לעבר ביצע התערבות במסחר גם בשעות אחר הצהריים. למעשה, בנק ישראל מגלה מחויבות לקבע את הדולר בשער הגבוה מ-3.60.

יצחקי התייחסה גם לעסקת מוביל איי בסך של 15 מיליארד דולר ואמרה כי "התבשרנו בתחילת השבוע כי המיסים על עסקת מוביל איי ישולמו בדולרים ולא בשקלים, כשמדובר כאן בסכום כה משמעותי, חדשה זו תומכת בהתחזקות הדולר לעומת השקל בניגוד להערכות הקודמות כי המיסים ישולמו בהמרה לשקלים.

לגבי המסחר ביורו-שקל, אמרה יצחקי כי "היורו המשיך במגמת ההתחזקות בין היתר על רקע הבחירה של מרקל בבחירות הפנימיות והמשיכה את המגמה של התחזקות היורו לאחר היבחרותו של מקרון שהיתה צפירת הרגעה לשוק האירופי שחשש מיוזמה צרפתית להתנתק מגוש היורו".

בטווח הקצר עד הבינוני, תמיכה לדולר ב-3.60 שעשוי להתחזק מעט למעלה ואילו לגבי היורו, יצחקי מציינת כי יש לו סיכוי טוב לחזור להתייצב מעל רמת 4 השקלים.

שמואל בן אריה, מנהל השקעות ראשי לשוק המקומי בקבוצת פיוניר:
 
אמנם לכולם היה ברור שנתון הצמיחה לא יגיע לגבהים להם ציפה בנק ישראל, אך נתון כה בינוני אף אחד לא חזה – גם לא הפסימיסט הגדול ביותר.

הנתון המדאיג ביותר הינו כי קטר הצמיחה של המשק ב- 5 השנים האחרונות – הצריכה הפרטית – פשוט קפאה ברבעון האחרון.

להגנת שר האוצר, ניתן לומר שתכנית "נטו למשפחה" אמורה לעודד בדיוק את הסעיף הנ"ל, כאשר ההכנסה הפנויה תגדל והצריכה הפרטית תצמח בהתאמה.

הנתון הבעייתי הנוסף הינו הירידה בהשקעה בנכסים קבועים, המשפיע על הצמיחה העתידית.

לגבי העלייה בייצוא, מדובר בנתון מפתיע לטובה שכן הוא מתרחש בתקופה בה השקל מתחזק. כאשר המגמה תתהפך נתון זה אף יכול לגדול יותר.

נראה כי האזרח הממוצע לא יכול להמשיך לסחוב על גבו את הצמיחה במשק ולא נוכל להגיע לקצב הצמיחה של 2016.


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x