השוואת קרנות נאמנות >>> תכלית Nasdaq 100 מגודרת מט"ח מול מגדל – S&P500 Dividend Aristocrats מגודרת מט"ח

מה אפשר ללמוד מהעדפת המשקיעים על הקרנות?

 

 
משה שלוםמשה שלום
 

משה שלום
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
06/12/2017

הפעם אנו נעסוק בשתי קרנות מחקות, ועל ידי ביצועיהן נדע על העדפותיהם של המשקיעים כלפי הנכסים הפיננסיים אותן הן מייצגות. בשנים האחרונות ראינו, אצלנו, אוסף של תעודות סל, וקרנות נאמנות, אשר מאפשרות לקבל תמונה נקייה יותר של ביצועי נכסי חו"ל, וזאת על ידי גידור הצד המטבעי של אחזקת נכסים הנסחרים מחוץ למדינתנו. שתי הקרנות שלפנינו הינן מן הסוג הזה. לכן, לפנינו תמונה אמיתית יותר, ולא מושפעת ומופרעת על ידי תנועותיו של יחס המטבעות דולר-שקל. הנה הקרן הראשונה:

פרטי הקרן הבסיסיים:
מס הקרן: 5123179
שם הקרן: תכלית Nasdaq 100 מגודרת מט"ח (4A)

תעודת הזהות של הקרן, כולל גרף הביצועים של השנה האחרונה:


כפי שהשם מורה לנו, קרן זו מחקה את מדד הנסדק המצומצם יותר, דהיינו זה של 100 המניות הגדולות הנסחרות בבורסה האלקטרונית ההיא. בורסה אשר ידועה ככזו המייצגת יותר את הסקטור הטכנולוגי, ואת הסקטורים בכלכלה הנחשבים ליותר חדשניים מאשר התעשיות וחברות השירותים המסורתיות. כצפוי, החשיפה למניות עומדת על 99.94%, עם חשיפה למט"ח של 0.95%. כאשר כל זה מעודכן ל-31-08-2017. הקרן מאוד צעירה, וקיימת מאז 30-06-2016, כאשר היא כבר הגיעה לגודל סביב 66 מיליוני שקלים המהווים מקום 16 מ-30, דהיינו מקום יחסית מכובד עבור גיל כה צעיר (צעודכן ל-31-10-2017).

הבה נסתכל על תמונת התשואות של הקרן מאז שנוצרה (מעודכן ל-30-11-2017):


וברור שעקב גילה הצעיר של הקרן אין לנו הרבה נתוני תשואה להסתכלות אבל ניתן בהחלט להתרשם מן הנתון של ה-180 יום אחורה (9.15%), ובמיוחד זה של השנה אחורה (33.72%), ולהבין שנכס הבסיס כאן, דהיינו שוק המניות היותר חדשני ונוטה טכנולוגיות, היה מאוד פופולארי בתקופה האחרונה. כהערת אגב, יש לומר שממש לא חסרים כלים פיננסיים להתחקות אחרי אותו מדד ולכן יש כבוד גדול לכמות כסף כזו המגיעה לקרן נאמנות דווקא.

הבה נסתכל על צד תזרים ההון של הקרן:


תמונת העקומות מעניינת, למרות הזמן הקצר יחסית שהיא מייצגת: שימו לב על הזיהוי היפה של ציבור המשקיעים כלפי נקודת התזמון הנכונה בתחילת השנה. נקודה שבה החלה אחת התקופות הטובות עבור נכס הבסיס הזה. שם, סביב ינואר, ראינו את גיוס ההון הגדול ביותר בהיסטוריה של הקרן, וזאת אחרי כמעט חצי שנה של תרדמת כללית. מאז, יש אמנם כניסה של הון אבל אף פעם לא כמו באותה תחילת שנה מעניינת. כמו כן, ניתן לומר שעקומת היקף הנכסים מצביעה על התמדה די יפה למרות ההמעטה בקצב הגיוסים. 

והנה הקרן השנייה:

פרטי הקרן הבסיסיים:
מס הקרן: 5123443
שם הקרן: מגדל – S&P500 Dividend Aristocrats מגודרת מט"ח (4A)

והנה תעודת הזהות של הקרן, כולל גרף הביצועים של השנה האחרונה:


בדומה לקרן הקודמת מדובר גם כאן בקרן מחקה. אבל נכס הבסיס שונה מאוד. הוא מייצג את המניות השייכות ליוניברס היותר סולידי של שוק ההון האמריקאי, דהיינו 500 המניות הגדולות במשק בכלל, ולא 100 המניות הגדולות של מדד המוטה כלפי טכנולוגיה וחברות יזמיות. 

לא רק זאת אלא שיש כאן פילטר של מניות המחלקות דיבידנד טוב ומיטב עם הקונים אותן. דבר המאפיין חברות מבוססות, ולא כל כך כאלו אשר לא מזמן היו StartUps. כמו בקרן הקודמת אין כאן הפתעה, והקרן נהנית מחשיפה למניות של 100.42% כאשר החשיפה למט"ח עומדת על 1.08% כאשר כל זה מעודכן ל-31-08-2017. הקרן הזו עוד יותר צעירה מקודמתה, עם תאריך התחלה של 12-09-2016 כאשר גודלה עומד סביב 7.1 מיליון שקל בלבד המקנה לה את הדירוג ה-26 מ-30 קרנות דומות דהיינו בחלק של הקרנות הקטנות בתחום (מעודכן ל-31-10-2017). 

הבה נסתכל על תמונת התשואות של הקרן מאז שנוצרה (מעודכן ל-30-11-2017):


כמו בקרן הקודמת, לפנינו התייחסות תשואתית רק של הטווח הקצר כאשר ב-180 יום אחורה אנו מקבלים 8.74% ושנה אחורה 17.94%. ארחיב קצת על כך בסיכום אבל מיד ניתן לראות שנכס הבסיס הזה היה הרבה פחות פופולארי מן הנכס שעליו ביססו את הקרן השניה. תיכף נראה שזה בהחלט הובן, והופנם, גם על ידי המשקיע הישראלי. 

הבה נסתכל על צד תזרים ההון של הקרן:


זו תמונה שונה לגמרי מאשר ראינו לעיל. תחילה, הסקאלות השמאליות אומרות די הרבה לגבי הכמויות של ההון שהוזרם כאן, דהיינו כמויות קטנות בלבד. שנית, וזה המפתיע, יש כאן עלייה הדרגתית של כניסת ההון, ובגידול בהיקף הנכסים. הייתם מצפים שההבדל בביצועים היה בכלל מייצר עקומות יורדות, ואולי אף פדיונות, אבל לא. לפנינו משהו אחר לגמרי, ועל כך בהמשך.

ולסיכום:
ארצה כאן לציין שתי נקודות מעניינות הקשורות להשוואה הנוכחית: ראשית, זרימת ההון בקרן של תכלית הראתה שאלו אשר החליטו ללכת על נכס הבסיס שלה ידעו למה, ואף תזמנו זאת היטב. לא רק זאת, מאז אותה כניסה ראשונית הקורה בארה"ב ממשיך לייצר דלק לשווי נכסי הקרן המחקה הזו, וזאת למרות ההיקפים הקטנים והולכים של הגיוסים החדשים.

שנית, משקיעי הקרן המחקה של מגדל מבינים שלכל דבר יש מחזוריות מסוימת, ושכנראה שאחרי שסקטור הטכנולוגיה יירד קצת מן הפסגה שלו יבוא רגע ההשקעות המנייתיות הסולידיות יותר ומה יותר טוב מאשר מניות מבוססות, המחלקות דיבידנד, לייצג מהפך מחשבתי כזה. לכן, לפנינו כניסה של הון גם בקרן של מגדל וזאת בהיקפים נמוכים יחסית ובהמתנה לשינוי בטעם של המשקיעים הגלובליים. 


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x