WeCheck מפרסמת את מדד נתוני השכירות של ישראל לחודש פברואר: היצע הדירות יורד, המחירים מתמתנים

מה קרה למחירי השכירות בתל אביב בשנה האחרונה?

 

 

 
מנכ״ל WeCheck, רמי רונן, צילום: פוטופרג׳מנכ״ל WeCheck, רמי רונן, צילום: פוטופרג׳
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
28/03/2024

ירידה של כ-18% בהיצע הדירות להשכרה בין ינואר לפברואר 2024. 

התייצבות במחירי הדירות ברחבי הארץ, עם תנודות מתונות במחירים.

תל אביב מסכמת ירידה של 5% במחיר השכירות הממוצע לאורך 12 חודשים.

חברת הפינטק WeCheck המתמחה בשוק הנדל"ן, השכירות והמשכנתאות, מפרסמת את נתוני שוק השכירות בישראל נכון לחודש פברואר 2024. הנתונים מבוססים על מידע אמת מעשרות אלפי דירות ברחבי הארץ ומבוסס על מחירי חוזי השכירות הסופיים בהן. הנתונים מתעדכנים מדי חודש וזמינים גם במערכת RentAI, המציגה נתונים שכירות עדכניים ברחבי הארץ עד לרזולציה של שכונות ורחובות. 

הנתונים לחודש פברואר מצביעים על 2 מגמות עיקריות, כאשר הראשונה היא ירידה חדה בהיצע הדירות להשכרה ברחבי הארץ בין ינואר לפברואר, והשנייה היא התייצבות מחירי השכירות ברחבי הארץ והתמנות התנודתיות במחירים.

נכון לחודש פברואר, שיאניות המחירים מקרב הערים הגדולות הן תל אביב, הרצליה וירושלים. בתחתית הרשימה נמצאות באר שבע, חיפה ואשקלון. העיר עם ההתייקרות החדה ביותר היא באר שבע שרשמה עלייה של 2.8% במחיר השכירות הממוצע בחודש אחד. היצע הדירות להשכרה ירד בחדות בין ינואר לפברואר, כאשר הירידה עומדת על כ-18.4% בממוצע.

מנכ"ל WeCheck רמי רונן: "לאחר מספר חודשים של עליה בהיצע הדירות אנחנו רואים היפוך מגמה מחודש ינואר עם ירידה בהיצע הדירות המוצעות להשכרה שעומד על כ-18% בממוצע, כאשר בתל אביב יש ירידה שקרובה ל-20%. למרות זאת, היצע הדירות להשכרה גדל בהשוואה לפברואר אשתקד, עם פערים דו ספרתיים חדים בערים הגדולות. בתל אביב לדוגמא, היצע הדירות להשכרה ירד בין חודש ינואר לפברואר, אך קפץ בשיעור של כ-44% בהשוואה תקופה במקבילה אשתקד. 

הירידה בהיצע מובילה גם להתייצבות מחירי השכירות. לאחר תקופה של ירידות מחירים ממושכות מחודש לחודש, חודש פברואר מתאפיין בירידת מחירים מתונה יותר של פחות מאחוז ברמה הארצית. 

במבט קדימה, אנו צופים שהמחירים ישמרו על מגמת יציבות עם נטייה לעליות מחירים אשר תגברנה לקראת חודשי הקיץ. אנחנו מניחים שגם ההיצע יקטן, מה שייצור קיץ יותר קשה לשוכרים, זאת בהנחה וישראל לא תיכנס למערכה אזורית משמעותית בלבנון, שתשנה מהיסוד את התנהגות השוק".


x