סקירת מומחי המסחר על-ידי FUNDER » לאחר הריבית בארה"ב

הריבית נותרה ללא שינוי מה חושבים על כך המומחים? הערות על השוק הסיני, על המסחר בארץ

 

 
 

בעז קידר
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
30/07/2015

FXCM ישראל: "הדולר נמצא כעת במוקד העניין בשוק הפיננסי"

אמש הותיר הבנק הפדרלי את הריבית ללא שינוי ולמרות הציפייה בשוק הבנק לא סיפק כל רמז חדש לגבי כוונותיו. ההערכות כרגע הן שהבנק יעלה את הריבית בספטמבר, אבל אמש לא ניתן היה למצוא לכך רמז בהצהרת הבנק, שהיתה דומה למדי להצהרה בחודש הקודם.

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר: "הדולר-שקל נסחר ביממה האחרונה כמעט ללא שינוי, וזאת למרות החלטת הריבית של הבנק הפדרלי אמש. הצמד נסחר בטווח הצר שבין 3.75-3.80, כאשר רק פריצה מתוך הטווח תסייע לאמוד את כיוון המהלך הבא של הצמד. אמש הותיר הבנק הפדרלי את הריבית ללא שינוי ולמרות הציפייה בשוק הבנק לא סיפק כל רמז חדש לגבי כוונותיו. 

ההערכות בשוק כרגע הן שהבנק יעלה את הריבית בספטמבר, אבל אמש לא ניתן היה למצוא לכך רמז בהצהרת הבנק, שהיתה דומה למדי להצהרה בחודש הקודם. נראה כי הבנק עדיין רוצה לשמור את הקלפים קרוב לחזה ולהמתין לנתונים הכלכליים הבאים כדי להחליט לגבי התזמון המדויק. כמו כן, מצבה של הכלכלה האמריקנית אמנם משתפר בהתמדה, אבל התנאים הגלובליים מתחילים לייצר אי ודאות, בעיקר בכל הנוגע לקריסה של השוק הסיני והתנודתיות במחירי הסחורות בתקופה האחרונה. הדולר אתמול כמעט ולא הגיב לפרסום, ונראה כי בשוק ימשיכו לעקוב מיום ליום אחר הנתונים הכלכליים והתבטאויות בכירי הפד כדי לאמוד את התזמון המדויק. בכל מקרה, הדולר נמצא כעת במוקד העניין בשוק הפיננסי". 

מנכ"ל מט"ח 24 דוד מסיקה: "אמש הפד לא הפתיע בכרזת הריבית והשאיר אותה על כנה. לפי הצפי של הספוקלנטים לכל אורך חודש אוגוסט הקרוב יתקיימו לחצים פרו דולרים,  וזאת בעקבות רמזים של הפד לקראת עליית הריבית בהכרזה הבאה בספטמבר. הדולר מתחילת החודש הלכה למעשה חווה עליות חלקיות  ומאד מתונות ותנודתיות אל מול המטבעות בעולם קל וחומר אל מול השקל הדולר בשוק הלוקאלי בעליות ביולי של קרוב ל-0.3% וכמעט 1.25% אל מול היורו. עיני המשקיעים באופן טבעי יישאו לחודש ספטמבר וכך בהתאם תתאפשר מגמת הרכישות האגרסיבית שצפויה לאפיין את חודש אוגוסט. יומן הנתונים האמריקאי שיפרסם היום את התמ"ג הרבעוני של ארצות הברית שצפויה להציג עלייה, יהיה ווקטור נוסף לדחיפה של הדולר בכניסתו לחודש אוגוסט. 

בגזרת שוק הסחורות נמשכת מגמות פרו מכירתיות בפרט על מחירי הזהב והכסף שעדיין מובילים שווקים באופן דובי. המשך ההאטה בצמיחה הכלכלית של סין, צניחת הבורסה בשנחאי ותחילתו של תיקון טכני של הדולר מעלה אל מול המטבעות בעולם יהוו את המשך "השילוש הקדוש" לנפילת הזהב בטווח הבינוני. ברמה הטכנית ההתייחסות לזהב סוברת כי-מצב מכירות היתר אליו הגיע מחיר האונקיה עשוי להוליד גל עליות מעבר למחסום 1110.00$ דינאמיקה המקוטלגת תחת סעיף התיקון הטכני למגמת הירידה הנוכחית, תרחיש הנועד לשפר את מחיר מכירת הזהב והימור על חידוש מגמת הירידה של השוק."

שמואל בן אריה, מנהל השקעות ראשי ישראל בקבוצת פיוניר:

"הבורסה שוב שוברת שיאים וזאת על רקע עליות השערים אמש בוול-סטריט. השאלה הגדולה היא: האם המגמה מעלה הולכת להימשך? 

השוק עולה בעיקר בגלל חוסר אלטרנטיבות השקעה והרחבות מונטריות של בנקים מרכזיים. כל עוד קברניטי הכלכלה בעולם ימשיכו להזרים לשוק כסף וישמרו על העדר אלטרנטיבות, נראה כי המגמה החיובית תימשך. 

מניות הגז ממשיכות לרכז עניין על רקע הדחייה באישור מתווה הגז. אם אתמול היה נדמה  כי הציבור הצליח לנצח וראינו ירידה בערך מניות הגז, הרי שהיום כבר לא כל כך בטוח כי מדובר בניצחון, שכן הסיכוי לגיבוש מתווה חדש ושקוף, תוך התחשבות אמיתית בציבור נראה קלוש. 

חברות הגז חשובות לקברניטי הכלכלה ואיני מאמין כי יאושר מתווה אשר לא יספק את חברות הגז ויבטיח רווחים נאים לבעלי המניות. ייתכן שהנפילה האחרונה היא דווקא נקודת כניסה טובה לסקטור".

יניב חברון הכלכלן הראשי של אקסלנס, מתייחס בסקירתו השבועית להחלטת הריבית בארה"ב היום: "צריך לזכור שאין באמת יעד ספציפי להעלאת ריבית ראשונה ובכל זאת, ההערכות הן שהעלאה זו תבוצע עוד השנה. אנו מעריכים כי זה יקרה כבר בחודש ספטמבר. אמנם הנתונים מתונים יותר לאחרונה, אך האיום של סין עדיין ברקע ובטוח שההתאוששות לא מראה את אותה עוצמה שהציגה בשנת 2014. יחד עם זאת, להערכתנו הפד לחוץ להעלות את הריבית, ברור להם שהם פספסו את המועד הנכון ביותר לצעד זה (שנת 2014), ברור להם שהתהליך יהיה איטי מאוד אבל חייבים להתחיל אותו. האינפלציה מתקרבת ליעד, האבטלה ממש ביעד, השכר מתקדם ליעד אבל הריבית עוד רחוקה מהיעד."
 
בנוגע לשוק המניות הסיני והשפעתו לע אירופה אומר חברון כי "קריסת המניות בשוק הסיני בפתיחת השבוע, הזכירה לנו את הסכנות לשוק המניות האירופאי שרק הצליח מעט להתאושש אחרי המשבר ביוון ושוב ניתקל בטריגר שלילי מחודש. בסך הכל הנתונים הכלכליים באירופה צפויים להמשיך ולהשתפר, מחירי הנפט נמוכים, אירו חלש וצמיחה טובה בארה"ב, כל אלו מעודדים את הצמיחה שם. גם שוק האשראי המשתפר, אמור לספק רוח גבית נוספת לעסקים קטנים ובינוניים במדינות הפריפריה באירופה. למרות כל אלה, נראה כי ההשפעה של הענק הסיני על אירופה, עולה על כולן. 

סין נחשבת ליעד ייצוא אטרקטיבי עבור אירופה, ולכן התלות הגבוהה. אמנם בינתיים סין אינה יעד גדול כמו ארה"ב אבל נמצאת מיד אחריה ובנוסף סין נחשבת ליעד צמיחת ייצוא חשוב יותר. המתנות או חלילה משבר בסין יהיו בגדר חדשות רעות עבור ההתאוששות באירופה. קשה מאוד לחזות את התקדמות הצמיחה בסין ברבעונים הקרובים, קשה יותר לנסות ולחזות משבר עמוק בסין כפי שמסבירים לנו מזה שנים. בסך הכל נראה כי ביג'יין לא תשים את המערכת הפיננסית בסיכון אמיתי וכי יש באפשרותה את כל הכלים הנדרשים כדי לתמוך בה בעת משבר. 

אין ספק כי הפעולות האחרונות בשוק המניות הסיני היו טעות איומה. יעבור עוד זמן עד לרגיעה בשוק המניות הסיני. לגבי הצמיחה, ההתמתנות כבר שם, יחד עם זאת, שיפור בארה"ב ואירופה עשויים בהחלט לתרום להתייצבות שלה. אנחנו לא צופים משבר עמוק בסין או תרחיש אפוקליפטי כזה או אחר, זו תקופה מאתגרת אבל לא יותר מזה. בדיוק מסיבה זו אנחנו פחות חוששים לגבי אותה תחזית אופטימית שלנו לגבי אירופה. ההתאוששות שם תימשך, תשואות האג"ח ימשיכו לעלות עד סוף השנה (צריך המשך ירידה באבטלה לשם כך) ושוק המניות שם עדיין עם פוטנציאל העליות הגבוה ביותר. לסיכום, אנחנו מצפים שעם התייצבות בשוק המניות הסיני והתבהרות לגבי מצבה של סין, שוק המניות האירופאי יוכל ליהנות ממומנטום חיובי מוגבר".
 
בנוגע לשוק האג"ח הממשלתי אומר חברון כי: "למרות שהתשואות בעולם מתקשות לעלות בינתיים, בעיקר בארה"ב ואירופה, הן על רקע חולשה בנתונים בארה"ב והן על רקע המשבר בסין שמשליך על הסנטימנט באירופה, אנחנו מעריכים כי התשואות בעולם יחזרו לעלות. אמנם בשבועיים האחרונים התשואות בגרמניה ובארה"ב נלחצו מעט כלפי מטה ונעמדו על רמה של 0.7% ו-2.26%, בהתאמה. יחד עם זאת, אנו מעריכים שזה יהיה קצר כאשר הטריגרים לעלייה יהיו שיפור בהערכות לגבי העלאת ריבית בארה"ב והמשך שיפור בנתונים הכלכליים באירופה, כשהמרכזיים שבהם הם נתוני האינפלציה והאבטלה שצפויים להתפרסם כבר בשבוע הקרוב." 

ארז צדוק, מנכ"ל קרנות אביב: "הימים האחרונים וכנראה גם הבאים הם ימים של ליקוק הפצעים שהשאירו יוון וסין בשוקי המניות. סין ירדה כ-10% מתחילת החודש ועדיין מציגה עליה של כ-7% מתחילת השנה. לעומתה יוון מציגה ירידה של בסך הכל 1% מתחילת החודש, אבל נפילה של כ-27% מתחילת השנה. השווקים המרכזיים הרבה יותר סולידיים כאשר אירופה רשמה מתחילת החודש עליה של 2.2% ו-4.2% מתחילת השנה, וארה"ב עלייה של כ-2% מתחילת החודש וכ-2.7% מתחילת השנה. הפד מרגיע ומנסה לא להפתיע וסביר להניח שנראה את הריבית מתחילה לעלות בספטמבר, כאשר הפד עובד כדי להבטיח שזו לא תהיה הפתעה. הכלכלה האמריקאית ממשיכה לצמוח ולהבריא ואלו חדשות טובות לשוק. הימים הקרובים יהיו בסימן הדחות הכספיים. 

במידה ואלו לא יפתיעו לרעה, השוק עשוי לחזור לתוואי של עליות מתונות, לאחר התנודתיות החריפה שהיתה מנת חלקנו בתקופה האחרונה. השוק הישראלי ממשיך לתעתע כאשר טבע משפיעה על מדד המעוף מעל ומעבר לביצועים של המניות במדד, אולם עדיין השוק הישראלי מראה עליות מרשימות השנה, לאחר ששנה שעברה ולמעשה גם השנה מאופיין בשונות גבוהה בין המדדים השונים, והמתאם הנמוך יחסית שלו משוק המניות העולמי מראה שוב שקיים יתרון בפיזור השקעות גלובלי עבור משקיע ישראלי, גם במונחים של הקטנת הסיכון".










הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x