הראל >> ממשיכים להמליץ פיזור גם מחוץ לארה"ב לבעלי אופק השקעה ארוך

השוק המקומי מבצע ביצועים טובים יותר מהשווקים בחול

 

 
 

הראל פיננסים
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
10/02/2016

1.מניות –  חשופים , אך לא מגדילים חשיפה

השבוע החולף התאפיין בעיקר בירידות, כאשר מי שהוביל אותן הם השווקים באירופה עם ירידה של 5% השבוע ו-12% מתחילת השנה. למי שלא שם לב לפחות באירופה אנו כבר בעיצומו של שוק דובי (סטוקס 50 ירד 25% מהשיא בשנה שעברה), בעוד שבארה"ב אנו מאוד רחוקים (S&P500 ירד "רק" ב-12% מהשיא).

שוקי המניות מושפעים בעיקר מהדו"חות הכספיים המאכזבים שמעליהם מרחפים גם מחירי הנפט והחשש מפיחות ביואן הסיני – שני פרמטרים שעשויים לבוא לידי ביטוי בעונת הדו"חות לרבעון הבא.  בעונת הדו"חות הנוכחית, דיווחו עד עתה 315 חברות מתוך S&P500. מול התחזיות, הרווחים אמנם גבוהים ב-4% וההכנסות נמוכות ב-0.5%, אבל באופן אבסולוטי הרווחים ירדו 6% וההכנסות ב-4% בהשוואה לרבעון המקביל. זה רבעון שלישי רצוף של ירידה ברווחי החברות – נתון שלא ראינו כבר הרבה שנים. חלק גדול מזה אמנם באשמת סקטור הפיננסים ומגזר האנרגיה, אבל אפילו חברות הטכנולוגיה מראות רווחיות נמוכה יותר.

מטרידה יותר אולי היא העובדה ש-394 חברות הורידו את שיעור הדיבידנד שלהן ב-2015 – המספר הגדול ביותר מאז 2009. המשמעות היא שיותר חברות רואות צפי רווחים נמוך יותר כשהן מסתכלות קדימה וזו בשורה פחות טובה לשוקי המניות.

באירופה הדו"חות חלשים עוד יותר, כאשר ההכנסות עלו ברבעון האחרון ב-1.5% מעבר לצפי, בעיקר בגלל היחלשות היורו, אבל הרווח נמוך ב-8% מהציפיות. דו"חות גרועים במיוחד לבנקים, על רקע ההערכה שהם יידרשו להפרשות גדולות ואף לגיוסי הון ולכן הם נסחרים ברמות מאוד נמוכות על ההון ומשפיעים גם על הבנקים הישראלים. קשה לראות מצב שבו מניות הבנקים בישראל יוכלו לעלות בניגוד למגמה העולמית – מה שמסביר את ביצועי החסר של מניות הבנקים בארץ מתחילת השנה (בהשוואה לשאר השוק המקומי).

השוק המקומי ממשיך לתפקד טוב יותר מהעולם, מה שמצדיק את ההמלצה שלנו לשמור על חשיפה של לפחות 50% מתיק המניות אליו. אין ספק שהתמחור של שוקי המניות כיום הוא נוח מבעבר, אחרי ירידת המכפילים. למי שאופק ההשקעה שלו הוא ארוך, אנו ממשיכים להמליץ לפזר את החשיפה גם מחוץ לארה"ב.

2. אג"ח קונצרני – תוספת חשובה לתשואה השוטפת של תיק האג"ח

בעולם, המרווחים באג"ח הקונצרני ממשיכים להיפתח, בעיקר בדירוגים הנמוכים (היי יילד) והבינוניים (כמו BBB). בשבוע האחרון ראינו זאת היטב גם גם באג"חים מסוג COCO של הבנקים האירופאים, כאשר לדוגמהCOCO  של דויטשה בנק נסחר בתשואה של 13%.

מרווחי היי יילד בעולם עומדים בממוצע על כ-7.5%, לעומת 4% לפני 6 חודשים. מנגד בדירוגים הגבוהים מאוד (AAA ו-AA) לא נפתחים המרווחים בכלל ואפילו נתפסים כחלופה לאג"ח ממשלתי שהתשואות שלו מאוד ירדו. אנו ממשיכים להמליץ על חשיפה לאג"ח חו"ל נקוב בדולר, כאשר זו עשויה להיות גם דרך להיחשף למט"ח על רקע ההערכה שלנו שבטווח הארוך, הדולר עדיין צפוי להמשיך להתחזק.

בשוק המקומי ראינו דווקא תמונה הפוכה, כשמדדי התלבונד המרכזיים (כמו תל בונד 20 ו-60) ירדו בשבוע האחרון, בעוד שדווקא בדירוגים הנמוכים (תל בונד תשואות) ובאג"חים הקונצרנים השקליים הביצועים היו חיוביים.

בשבועיים האחרונים, מאז שהמלצנו כאן על אג"ח בנקים, ראינו סגירת מרווחים חזקה. אם לפני שבועיים המרווחים היו מעל 1%, כעת הם 0.86% - די קרוב לממוצע של השנתיים האחרונות, שעומד על 0.8%. להערכתנו, אין עוד מקום לירידת מרווחים גדולה נוספת באג"ח הבנקים, אך האפיק עדיין יכול להוות אלטרנטיבה לאג"ח מדינה.

3.תיק השקעות – למרות הצפי לדחייה בעליית הריבית לא מומלץ להאריך מח"מ

אירועי הימים האחרונה והפסיכולוגיה השולטת בשווקים מרחיקים עוד את צפי העלאת הריבית בישראל לטווח שכרגע לא נראה לעין. זאת מאחר שאחד הגורמים העיקריים שעשוי היה להביא להקדמת עליית הריבית בישראל הוא פתיחת פער ריביות מול ארה"ב. כרגע, נראה כי הפער בארה"ב בין אג"ח לשנתיים לאג"ח ל-10 שנים הוא הנמוך ביותר מאז 2007, כך שהשוק לגמרי פסימי. 

הדבר תומך בעקום התשואות ובאג"ח מדינה שמתפקד טוב מתחילת שנה ולהערכתנו ימשיך כך בהינתן תנאי השוק הנוכחיים. מנגד, התשואות האבסולוטיות מאוד נמוכות, מה שלא תומך בהארכת המח"מ. באג"ח הארוך, אנו מתקרבים לרמות של מרץ-אפריל 2015, שאחריהן בא מימוש גדול שהעלה את התשואות (בדיעבד שלא בצדק).

אנו ממשיכים לשמור על חשיפה של  80%  למניות כי מחד התנודתיות גבוהה, אך מאידך המחירים  סבירים אחרי הירידות האחרונות.

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x