הראל >> האפיק שבלט במיוחד בשבוע האחרון בשוק המקומי היה מניות הנדל"ן

במיוחד על רקע הדו"ח החזק של מליסרון והצפייה לדוחות חיוביים נוספים. שוק המניות מניח שאין חשש לעליית ריבית ולכן מרשה לעצמו לתמחר את הנדל"ן במחירים גבוהים יותר

 

 
 

הראל פיננסים
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
07/03/2017

1.מניות – חשיפה למניות חו"ל עם גידור מט"ח

השבוע החולף בעולם המשיך את המגמה של שבירת שיאים שראינו מתחילת 2017. מי שמוביל את הביצועים במהלך התקופה הוא מדד הנאסד"ק (חברות הטכנולוגיה שפחות רגישות להעלאת ריבית) ושווקים מתעוררים, שנהנים מעליית חומרי הגלם, תמחור נוח ונוכחות יחסית נמוכה של כסף זר בשווקים אלה, דבר שמתחיל לגדול רק בחודשים האחרונים. אחרי נאום טראמפ בקונגרס והתבטאות ילן על הריבית שהולכת לעלות בקרוב, ראינו את הסקטורים הרגישים לריבית בולטים לחיוב (פיננסים, למשל). מנגד, הסקטורים שמתואמים שלילית לריבית ירדו (נדל"ן וצריכה בסיסית, למשל).

עונת הדוחות הסתיימה. הסקטורים המפתיעים הם הטכנולוגיה, הצריכה (הבסיסית והמחזורית) וחומרי גלם. זו היתה עונת הדו"חות הטובה ביותר ב-7 הרבעונים האחרונים. הרווחים עלו מעל הצפי ב-2.5% וההכנסות כמעט ב 0.5%. שיעור החברות שהיכו תחזיות עומד על 65%, כך שבמונחים של הפתעות זו לא העונה הטובה ביותר, אבל אבסולוטית התוצאות מאוד טובות.

החשיפה המומלצת למניות מחוץ לישראל ממשיכה להיות תמהיל של ארה"ב עם שווקים אחרים, כאשר מומלצת חשיפת חסר לאירופה. תיבול של חשיפה לשווקים מתעוררים ממשיך להיראות כצעד נכון בעיתוי הנוכחי, בהמשך להמלצה שלנו מתחילת השנה במסגרת ניהול ההשקעה בגישה הסקטוריאלית הגלובלית. עם זאת, מומלץ להבטיח שהחשיפה למניות חו"ל תהיה מגודרת מט"ח לנוכח התנודתיות החדה בשערי המטבעות בעולם, לדוגמא מתחילת השנה התחזק השקל מול הדולר והאירו בכ-4% ומול הפאונד ב4.5%. עבור רוב הלקוחות, אין סיבה שלא לנטרל את החשיפה המטבעית, גם לנוכח התנודתיות שגורם זה עשוי להכניס לתיקים וגם לאור העובדה כי עלות הגידור אינה גבוהה (אם בכלל) ברוב המטבעות המפותחים.

בשוק המקומי ראינו בשבוע האחרון התרחבות של הפער בין המניות הגדולות לקטנות, כאשר התורמות העיקריות לכך היו המניות הדואליות ובמיוחד חברות הפארמה. דו"חות חלשים מצד פריגו ואופקו יחד עם השקל החזק וצירוף פריגו לחברות הנאשמות בתיאום מחירים, הובילו לירידות של כ-12% בשתיהן בשבוע החולף. במדד ת"א 35 המחירים נראים נוחים יותר, אך נראה כי עדיין יש עדיפות לניהול אקטיבי של החשיפה במניות בישראל.

האפיק שבלט במיוחד בשבוע האחרון בשוק המקומי היה מניות הנדל"ן, במיוחד על רקע הדו"ח החזק של מליסרון והצפייה לדוחות חיוביים נוספים. שוק המניות מניח שאין חשש לעליית ריבית ולכן מרשה לעצמו לתמחר את הנדל"ן במחירים גבוהים יותר, כאשר גורמים נוספים שתומכים בכך כוללים הוצאות מימון נמוכות של החברות, היעדר אינפלציה, עלייה בשיערוכים וצמיחה כלכלית חזקה.

2.אג"ח קונצרני –  שיפור במצב החברות תומך בחשיפה גדולה חרף ירידת המרווחים

מרווחי האג"ח הקונצרני בעולם שומרים על רמות שפל. בדירוגי BBB המרווח עומד על 1.46% ובאג"ח HIGH YIELD המרווח הממוצע ל-10 שנים עומד על 3%, לעומת ממוצע של 4.3% ב-5 שנים אחרונות ו-5% ב-10 שנים. מדובר במרווחים הנמוכים ביותר מאז לפני המשבר של 2008.

המרווחים הנמוכים מבטאים אמנם תאווה לסיכון גדולה אצל משקיעים וחוסר חששות, אך חשוב להדגיש כי הדבר מתואם עם עליית האינפלציה והעובדה שמצב החברות תומך באפיקים כמו אג"ח HY. האפיק הזה נחשב לאחד הסקטורים הכי פחות מושפעים מעליית ריבית.

בשוק המקומי האפיק הקונצרני ממשיך להיות האפיק הדומיננטי בתיקי ההשקעות שלנו, עם חשיפה של מעל 40%. הדירוג המועדף הוא מקבוצת ה-A  ומעלה, כאשר הדירוגים הגבוהים משמשים לא פעם כחלופה לאג"ח ממשלתי.

בשבועות האחרונים חזרו לבלוט בשוק המקומי האג"חים של חברות הנדל"ן האמרקיאיות – גם בגלל שהן שקליות (לנוכח העדפה לאפיק השקלי), גם כי המרווח שלהן גבוה מאג"ח קונצרני שקלי ישראלי וגם כי התאווה לסיכון ממשיכה להיות חזקה. עם זאת, חשוב לציין כי להערכתנו, לא בכל האג"חים התשואה מצדיקה את הסיכון ונדרש טיוב של תיק ההשקעות.

3.תיק השקעות –  עדיין לא מקצרים את המח"מ

חוסנו של השקל סולל את הדרך לדחייה נוספת בהעלאת הריבית בישראל. עם זאת, גם לנוכח עליית התשואות שראינו בשבוע האחרון אנו לא רוצים לשנות את המח"מ - בטח שלא להאריך, אך גם לא לקצר.

ואולם, אם נסתכל מתחילת השנה נראה כי סוגיית המח"מ לא היתה הדרמה הגדולה ב-2017, אלא יותר השאלה מה היה התמהיל בין שקלים לצמודים והתמהיל בין ממשלתי לקונצרני. לאור זאת, אנו ממשיכים לשמור על יתרון ברור לאפיק השקלי בתיקים ולמשקל הגדול לאפיק הקונצרני. שני האפיקים האלה מובילים את התשואה מתחילת השנה ולהערכתנו ימשיכו לעשות זאת בתקופה הקרובה, כל עוד הנטייה המרכזית תתמוך בהגדלת סיכונים בתיקי ההשקעות.

הסקירה הנ"ל משקפת את חוות דעתנו במועד הפרסום. חוות דעתנו יכולה להשתנות בכל עת וללא מתן הודעה נוספת בעניין. החברה לא תהיה אחראית, בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שיגרמו, אם יגרמו, כתוצאה משימוש בסקירה זו., וכן אינה מתחייבת כי התבססות על המידע המופיע בעבודה זו עשוי להניב רווחים. החברה מסירה אחריות מהקבוצה, מעובדי החברה ומעובדי החברות בקבוצה ונושאי המשרה בחברה ביחס לכל תביעה ו/או טענה שתעלה בהתבסס על הכתוב. החברה ו/או חברות קשורות אליה ו/או בעלי שליטה בה ו/או בעלי עניין במי מהם עשויים להחזיק ו/או לסחור, בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסים המצוינים בסקירה הנ"ל. ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים הנזכרים לעייל עלולים שלא להתאים לכל משקיע. אין לראות בסקירה זו משום שיווק השקעות או תחליף לשיווק השקעות או תחליף לייעוץ מס עצמאי. סקירה זו אינה מותאמת למטרות ההשקעה ולצרכיו האישיים והמיוחדים של כל משקיע.
 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x