הסטארטאפים הכי מעניינים בתחום המוח

 

 
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
07/03/2017

אלצהיימר, סכיזופרניה, בינה מלאכותית, קשיי למידה, פרקינסון, דיכאון, טלפונים ניידים בשירות הקוגניציה ועוד - מה הן התגליות הגדולות והעדכניות ביותר בתחום מדעי המוח ואיך יכולה הטכנולוגיה לעזור להתמודד עם האתגרים המורכבים הניצבים בפני האנושות?  

  • הכנס הבינלאומי המוביל בתחום הטכנולוגיות לחקר המוח יארח עשרות מהמומחים הגדולים ביותר מהעולם

  • בכנס יציגו הסטארט-אפים הישראלים החדשניים ביותר בתחום המוח וכן יוכרז הזוכה בתחרות BrainTech 2017

  • לינק לאתר הכנס, לאג'נדה ולרשימת הדוברים המלאה: לחץ כאן

BrainTech 2017 - הכנס הבינלאומי הגדול בתחום הטכנולוגיות לחקר המוח יתקיים בשבוע הבא (6-7 במרץ 2017) במלון דיויד אינטרקונטיננטל בתל אביב. לכנס, שמארגנת עמותת IBT (Israel Brain Technologies) יגיעו השנה כ-40 מומחים ומובילי דעה בתחום חקר המוח מרחבי העולם, שיציגו את התגליות הגדולות והעדכניות ביותר בתחום זה בעולם ואת הפתרונות הטכנולוגיים פורצי הדרך בתחום חקר המוח, שעשויים להוביל לשינוי באופן בו האנושות תתמודד בעתיד עם האתגרים הקשורים לתפקוד המוחי. 

הכנס יפגיש בין יזמים טכנולוגיים ומומחי מחשבים, חוקרים משורה הראשונה ורופאים בכירים, משקיעים ואנשי תעשייה, במטרה לקדם את התעשייה הטכנולוגית הקשורה בחקר המוח, על מנת שזו תוציא לפועל רעיונות גדולים ותביא פתרונות למאות מיליוני החולים במחלות הקשורות למוח בעולם. באי הכנס ישתתפו במגוון רחב של פאנלים, הרצאות ומצגות וכן ייקחו חלק בשולחנות עגולים וסדנאות. במסגרת הכנס יערך גם הגמר של תחרות סטארט-אפים אליה העפילו 5 סטארט-אפים ישראלים, שמפתחים מגוון פתרונות טכנולוגיים לאתגרים שמציב המוח האנושי.  

 לפי עמותת  IBT, שהינה פרי חזונו של הנשיא שמעון פרס (ז"ל), אשר ראה בישראל פוטנציאל להפוך לאומת טכנולוגיות המוח: "מדע חקר המוח נמצא כיום בנקודת זמן מרתקת בה טכנולוגיות יכולות לתת מענה למגוון רחב של מחלות - מטיפול במחלות נוירולוגיות ניווניות כמו אלצהיימר ופרקינסון ועד התמודדות עם מחלות נפש כמו דיכאון וסכיזופרניה. התרבות היזמית התוססת בישראל יוצרת סביבה  ייחודית להובלת מהפכה עולמית בתחום טכנולוגיות המוח".

כנס BrainTech 2017  יתקיים ב-6-7 במרץ 2017  במלון דיויד אינטרקונטיננטל בתל אביב

בין הדוברים המרכזיים בכנס: 

ד"ר דיוויד בנט, מנהל מרכז RUSH לחקר האלצהיימר, שידבר על המורכבות הביולוגית הקשורה במחלות נוירולוגיות ניווניות; ד"ר בנט נחשב למוביל עולמי בתחום חקר האלצהיימר ולחוקר שזכה לתמיכה הכספית הגדולה מעולם ממכון הבריאות הלאומי של ארה"ב. יותר מ-45,000 ציטוטים ממאמריו פורסמו עד כה ברחבי העולם. 

ד"ר ראלף לאופר, סגן נשיא בכיר ומנהל המחקר ופיתוח מוצרים בחברת טבע, שישתתף בפאנל בנושא פיתוח תרופות לטיפול במחלות של מערכת העצבים המרכזית.  

ד"ר ג'ון אייזק, מנהל בכיר במרכז החדשנות בתחום מדעי המוח של חברת ג'ונסון אנד ג'ונסון, שינחה את הפאנל בנושא פיתוח תרופות לטיפול במחלות של מערכת העצבים המרכזית.

ד"ר דניאל שלוסר, המדענית הראשית בתחום המחקר הקליני בחברה בת של גוגל, Verily life sciences, שמתמקדת בבחינת הקשר בין טכנולוגיה ומוטיבציה וכיצד טכנולוגיה יכולה לעזור בשיפור הטיפול הנפשי באמצעות רפואה פרואקטיבית ומדייקת. ד"ר שלוסר תשתף בפאנל בנושא המוח המתחבר – כיצד טכנולוגיות משפרות את  איכות החיים על ידי העצמת התודעה והתפיסה הקוגניטיבית.  

פרופ' נילס בירבאומר, מהמכון האוניברסיטאי בטובינגן לפסיכולוגיה רפואית ונוירוביולוגיה התנהגותית, שישתתף בפאנל בנושא טכנולוגיות שיקומיות. פרופ' בירבאומר נחשב לאחד החוקרים החלוציים והמובילים בעולם בתחום ממשק מוח-מחשב (BCI). לאחרונה זכה מחקר שערך להתעניינות נרחבת בתקשורת העולמית בעקבות גילוייו בתחום קריאת מחשבות של אנשים שנמצאים בקומה, בעזרת קריאת גלי המוח. 

פרופ' סופיה וינוגרדוב, ראש המחלקה הפסיכיאטרית באוניברסיטת מינסוטה, שתדבר על בריאות הנפש - מחווטים מחדש את המוח: מדע חדשני וכלים חדשניים. פרופ' וינוגרדוב פיתחה טיפול באמצעות משחק מחשב, שמשפר את מצב הלוקים במחלות נפש שונות ובהן סכיזופרניה.

5 הסטארט-אפים שהגיעו לגמר תחרות BrainTech 2017 ויציגו בכנס: 

EyeMind – הסטארט-אפ מפתח פלטפורמת ניטור לאבחון וטיפול במצבים נוירו-קוגניטיביים באמצעות טכנולוגית מציאות מדומה המבוססת על אלגוריתם מתקדם מתחום ה-Machine Learning.

 BrainVivo –הסטארט-אפ מפתח את הדור הבא של הטכנולוגיות פורצות הדרך בתחום הדמיית המוח, אשר הופכות את סורקי ה-MRI למיקרוסקופ.

Junction Therapeutics – הסטארט-אפ מפתח תרופה שתאפשר שימוש במחסום הדם-מוח כאוטוסטרדה טיפולית להסרה של גידולים וקרישי דם לא רצויים. 

Taliaz – הסטארטאפ מפתח כליי תוכנה מבוססי גנטיקה וסביבה אשר מסייעים להתאים תרופות לטיפול בהפרעות פסיכיאטריות. 

Triticum – הסטארט-אפ מפתח מכשור רפואי לחילוץ קרישי דם המיועד לטיפול במקרים של חמורים של איסכמיה במקרה של שבץ מוחי ובסתימות בכלי הדם הפריפריאליים. 


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x