הראל >> ענף הפיננסים ממשיך להראות את כוחו

מחירי מניות הבנקים נראים אטרקטיביים בהשוואה לבנקים בעולם, כמו גם תשואת הדיבידנד.

 

 
 

הראל פיננסים
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
08/10/2017

1.מניות – מתמקדים בישראל ובאירופה

שוקי המניות הגלובליים חזקים, ושוברים שיאים כמעט מדי יום. בארה"ב, מדד 500 S&P נעל את ספטמבר בעלייה יומית של 0.4% ורשם שיא נוסף – ה-39 במספר מאז שהחלה 2017. בכך השלים עלייה חודשית של 1.9%, וסגר רבעון שמיני ברציפות של עלייה. הנאסד"ק סגר את החודש בעלייה של 1%, לשיא נוסף – ה-50 במספר לשנה זו; ואילו הדאו ג'ונס סיכם עוד רבעון חיובי, ברצף הארוך ביותר מאז 1997. הקטר שהוביל את מניות הטכנולוגיה חזר להתחזק השבוע כאשר אפל חזרה לעלות בשיעור של 2%, יחד עם אמזון, מיקרוסופט וגוגל.

בשבועות הקרובים תתחיל עונת הדוחות הכספיים לרבעון השלישי. צפי לעלייה של מעל 5% ברווחי החברות שאמור להוביל לפי הרבעונים האחרונים לגידול של 8%-9% ברווחי החברות בפועל.

גם עבור בורסות אירופה, ספטמבר היה חודש מצוין – למעשה, הטוב ביותר עד כה בשנה הנוכחית. בלט במיוחד מדד הדאקס הגרמני, עם עלייה של כמעט 6.5% בספטמבר; בפריז עלתה הבורסה בקרוב ל-5%; ואילו בלונדון נרשמה ירידה חודשית של 0.8%, על רקע התחזקות הליש"ט. אשר לאירופה נציין כי אם מנטרלים את גרמניה, נראה שהנתונים בה חזקים ביחס לשכנותיה, גם ברמת האינפלציה וגם בכל הקשור לאבטלה. יחד עם זאת, הנתונים החלשים באירופה יביאו להמשך המדיניות המוניטארית המרחיבה, מה שצפוי לתמוך בתשואות האג"ח הנמוכות ובהמשך זרימת הכסף לשוקי המניות שם. ההערכות שהריבית בארה"ב תעלה והריבית באירופה לא – ממשיכה לתת עדיפות לשוק המניות באירופה. לכן, הנטייה בעולם היא להמשיך "לשבת" על מניות אירופה בדגש על גרמניה ושווקים מתעוררים, ומנגד להפחית במידה מסוימת את שיעור החשיפה למניות אמריקאיות.

בישראל, ענף הפיננסים ממשיך להראות את כוחו. מחירי מניות הבנקים נראים אטרקטיביים בהשוואה לבנקים בעולם, כמו גם תשואת הדיבידנד. אנו ממשיכים בחשיפה נאה לבנקים ולענף הפיננסים כולו. השיפור בביצועים של מדדי המניות הקטנים בחודש האחרון (כולל ת"א 90 ו-SME 60) מדגיש את החשיבות של ניהול תיק מניות מפוזר שאינו מוגבל למדד מניות בודד.

2.אג"ח – לא לשבת בבונקר

עליית התשואות באג"ח הממשלתי בעולם פסחה על האג"ח הקונצרני הדולרי, כך שמי שישב בקונצרני נפגע הרבה פחות מהממשלתי לאור המשך הירידה במרווחים. אפשר לראות זאת למשל גם בעובדה שלמרות עליית התשואות, גם בשבוע האחרון היו עליות במדד LQD  ובמדדי אג"ח קונצרני אחרים העוקבים אחרי האפיק. עונת דו"חות חיובית לרבעון השלישי עשויה להמשיך לתמוך מאוד באפיק הקונצרני ולעודד המשך ירידה במרווחים.

בניגוד לעולם, בשוק המקומי בשבוע החולף ראינו ירידות באג"ח – גם הממשלתי וגם הקונצרני. ההנפקות האחרונות בבורסת תל אביב רשמו הצלחה רבה, מה שמעיד על המשקיעים הרבים שמסתובבים בשוק ומחפשים תשואה. בה בעת, ניתן ללמוד מהנפקות גדולות (כמו אלה של בנק מזרחי) כי משקיעים שמים דגש רב יותר על איכות האיגרות גם במחיר של תשואות פחות גבוהות. גם המהלך הזה תומך בגישתנו כי האפיק הקונצרני המקומי בדירוגים גבוהים עדיין מעניין להשקעה.

3.תיק השקעות –  משפרים את תיק האג"ח ע"י פיזור לחו"ל

בישראל, הודות לאינפלציה הנמוכה, השקל החזק והצמיחה העולמית הגבוהה, שוק המניות נראה אטרקטיבי באופן יחסי לשווקים בעולם, בעיקר השווקים המתעוררים. עליית הריבית בישראל נראית עדיין  רחוקה מאוד – מה שממשיך לתמוך בשוק המניות המקומי.

בעולם, שווקי המניות הגלובליים ממשיכים להיות חזקים ונתמכים על ידי צמיחה כלכלית כמעט בכל האזורים הגיאוגרפיים, יחד עם אינפלציה נמוכה ותוואי עליית ריבית מוגבל. אם תימשך עליית התשואות הממשלתיות שראינו בשבוע האחרון בארה"ב, הדבר עשוי להכביד על השווקים המתעוררים, אך ההנחה שלנו היא כי עליית התשואות מוגבלת.

למרות עליית התשואות בארה"ב, הן עדיין נמוכות מרמתן בתחילת שנה. נכון שהן עשו מהלך חזק, אבל השיפוע הרבה יותר נמוך – כלומר מי שהפסיד כסף היה בעיקר המח"מ הקצר. ככל שהשיפוע פחות תלול, הסכנה שבחלק הארוך יותר גדולה וזו לפיכך הלוגיקה שלנו היא שכרגע לא נכון להיות במח"מ ארוך בשוק האמריקאי.

שוק האג"ח האמריקאי מגלם כיום תשואות גבוהות מרוב שוקי האג"ח בעולם. מנגד, ראינו החודש שכאשר יש עליית תשואות באג"חים בארה"ב, היא משפיעה גם על שאר שוקי האג"ח בעולם. סיבה זו תומכת בפיזור חלק מתיק האג"ח לאג"ח אמריקאי מגודר מט"ח, כתחליף לאג"ח מקומי המאופיין בתשואות נמוכות באופן יחסי.

הסקירה הנ"ל משקפת את חוות דעתנו במועד הפרסום. חוות דעתנו יכולה להשתנות בכל עת וללא מתן הודעה נוספת בעניין. החברה לא תהיה אחראית, בכל צורה שהיא לנזק ו/או הפסד שיגרמו, אם יגרמו, כתוצאה משימוש בסקירה זו., וכן אינה מתחייבת כי התבססות על המידע המופיע בעבודה זו עשוי להניב רווחים. החברה מסירה אחריות מהקבוצה, מעובדי החברה ומעובדי החברות בקבוצה ונושאי המשרה בחברה ביחס לכל תביעה ו/או טענה שתעלה בהתבסס על הכתוב. החברה ו/או חברות קשורות אליה ו/או בעלי שליטה בה ו/או בעלי עניין במי מהם עשויים להחזיק ו/או לסחור, בעבור עצמם ו/או בעבור אחרים, בניירות הערך והנכסים הפיננסים המצוינים בסקירה הנ"ל. ניירות הערך ו/או הנכסים הפיננסים הנזכרים לעייל עלולים שלא להתאים לכל משקיע. אין לראות בסקירה זו משום שיווק השקעות או תחליף לשיווק השקעות או תחליף לייעוץ מס עצמאי. סקירה זו אינה מותאמת למטרות ההשקעה ולצרכיו האישיים והמיוחדים של כל משקיע.

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x