קבוצת הראל ביטוח ופיננסים סיימה את הרבעון הראשון של שנת 2021 ברווח של 255 מיליון שקל

בנטרול השפעות חד פעמיות הרווח הנקי מסתכם ל-398 מיליון שקל

 

 
מישל סיבוני, מנכל קבוצת הראל ביטוח ופיננסים מישל סיבוני, מנכל קבוצת הראל ביטוח ופיננסים
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
31/05/2021

בנטרול השפעות חד פעמיות הרווח הנקי מסתכם ל-398 מיליון ש"ח ההשפעות החד פעמיות ברבעון נבעו בעיקר מגידול בהתחייבויות הביטוחיות בשל ירידת הריבית.

היקף הנכסים המנוהלים של קבוצת הראל הגיע לשיא וחצה לראשונה בתום הרבעון את הרף של 300 מיליארד ש"ח.

ברבעון הראשון של שנת 2021 חולקו דיבידנדים בסך של 257 מיליון ש"ח; הראל אימצה מדיניות חלוקת דיבידנדים בשיעור של 30% מהרווח הראל חילקה בעשור האחרון דיבידנד בהיקף מצטבר של 2.3 מיליארד ש"ח – הסכום הגבוה ביותר שחילקה חברת ביטוח בישראל.

בעקבות העברת ההחזקה בחברת EMI וחלוקת הדיבידנד בסך של כ-600 מיליוני ש"ח להראל השקעות, יתרות המזומנים והנכסים הנזילים שבידי הראל השקעות מסתכמים בכ-900 מיליון ש"ח.

הראל מציגה 13% תשואה על ההון.

הראל השקעות בביטוח ושירותים פיננסים בע"מ פרסמה את דוחותיה הכספיים לרבעון הראשון של שנת 2021:

הרווח הכולל לאחר מס ברבעון הראשון של שנת 2021, הסתכם בכ-255 מיליון ש"ח, לעומת הפסד כולל לאחר מס של כ-555 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד.

הראל מציגה 13% תשואה על ההון (במונחים שנתיים) ברבעון הראשון של שנת 2021.

מישל סיבוני, מנכ"ל קבוצת הראל, מסר: "לאחר משבר הקורונה אשתקד אנו פותחים את שנת 2021 עם המשך תנופת עשייה בקבוצת הראל. הראל ממשיכה להציג גידול בנכסים המנוהלים שהיקפם חצה כעת את קו ה-300 מיליארד.
 
במהלך הרבעון המשכנו לבסס את מערכי המיחשוב והדיגיטל המתקדמים בהם השקענו מאות מיליוני ש"ח במהלך השנים האחרונות. השקעות אלה מאפשרות להראל לפעול באופן שמאפשר ללקוחותיה לקבל את הצעת הערך הטובה ביותר והמותאמת לצרכיהם. זאת בשל היכולת להתאים את הסיכון באופן מדויק ללקוח, באמצעות הדאטה הקיימת בהראל, וכן לשקף את תוצאת היעילות שנוצרת כתוצאה מהשיפורים הדיגיטליים היישר לכיסו של הלקוח, והכל - תוך מתן שירות איכותי ללקוחות ובזמני תגובה מהירים. 

הראל ממשיכה בפיתוח פעילותה העסקית והרחבת עסקיה. במסגרת זו, התקשרה הראל עם שירביט במזכר הבנות, לפיו בכפוף לבדיקת נאותות ולקבלת האישורים הנדרשים תרכוש הראל את מלוא פעילותה הביטוחית של שירביט. לשירביט נתח שוק של כ-3% בתחום הרכב, ויש לה כ-80,000 לקוחות ומערך סוכנים רחב, לצד שיווק ישיר. 

אנו ממשיכים לחלק דיבידנדים בסכומים משמעותיים. הכרזנו על מדיניות דיבידנד, לפיה נחלק 30% מהרווח השנתי. מאז תחילת השנה חילקנו דיבידנדים בסך של כ-260 מיליון ש"ח. בעשור האחרון רשמה הראל חלוקת שיא של דיבידנדים בהיקף מצטבר של 2.3 מיליארד ש"ח – הסכום הגבוה ביותר שחילקה חברת ביטוח בישראל. 

לאחרונה הודענו על השלמת התהליך של העברת ההחזקה בחברת EMI ישירות תחת הראל השקעות. מהלך זה מצטרף למהלך של העברת ההחזקות בחברות הפנסיה והגמל ישירות תחת הראל השקעות. מהלכים אלה מאפשרים להראל השקעות לקבל תזרימים שוטפים וקבועים מפעילויות אלה, באופן שיאפשר לה לחלק דיבידנדים לבעלי מניותיה בהתאמה למדיניות חלוקת הדיבידנד שאומצה על ידה. בנוסף משפרים מהלכים אלו את האיתנות והגמישות הפיננסית של הראל השקעות והקבוצה".

חסכון ארוך טווח

הרווח הכולל לפני מס בפעילות חסכון ארוך טווח (ביטוח חיים, פנסיה, גמל והשתלמות) ברבעון הראשון של שנת 2021 הסתכם בכ-222 מיליון ש"ח, לעומת הפסד כולל לפני מס של כ-99 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. המעבר לרווח נובע בעיקר מתחום ביטוח חיים.

ביטוחי חיים

הרווח הכולל לפני מס בביטוח חיים ברבעון הראשון של שנת 2021 הסתכם בכ-189 מיליון ש"ח, לעומת הפסד כולל לפני מס של כ-118 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. המעבר לרווח בתקופה נובע בעיקר מרווחי השקעות לעומת הפסדי השקעות בשוק ההון בתקופה המקבילה אשתקד, וכן מגידול בהכנסות מדמי ניהול בסך של כ-149 מיליון ש"ח, בעיקר בשל גביית דמי ניהול משתנים שהסתכמו בתקופת הדוח בכ-140 מיליון ש"ח, לעומת אי גבייה של דמי ניהול משתנים בתקופה המקבילה אשתקד. 

קרנות הפנסיה

הרווח הכולל לפני מס מניהול קרנות פנסיה ברבעון הראשון של שנת 2021 הסתכם בכ-18 מיליון ש"ח, לעומת רווח כולל לפני מס של כ-11 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ-64%. העלייה ברווח הכולל בתקופה נובעת בעיקר מתשואות שוק ההון.

דמי הגמולים שנגבו על-ידי קרנות הפנסיה של הקבוצה ברבעון הראשון של שנת 2021, הסתכמו בכ-2.2 מיליארד ש"ח, בדומה לרבעון המקביל אשתקד. 

היקף הנכסים המנוהלים על-ידי קרנות הפנסיה של הקבוצה, ליום 31 במרץ 2021, הסתכם לסך של כ-91.0 מיליארד ש"ח, לעומת כ-70.6 מיליארד ש"ח במועד המקביל אשתקד, גידול של כ-29%.

קופות גמל וקרנות השתלמות

הרווח הכולל לפני מס בקופות גמל וההשתלמות ברבעון הראשון של שנת 2021 הסתכם בכ-15 מיליון ש"ח, לעומת רווח כולל לפני מס של כ-8 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ-88%. העלייה ברווח הכולל בתקופה נובעת בעיקר מתשואות שוק ההון.

דמי הגמולים שנגבו על ידי קופות הגמל וההשתלמות ברבעון הראשון של שנת 2021 הסתכמו בכ-0.8 מיליארד ש"ח, בדומה לרבעון המקביל אשתקד.

היקף הנכסים המנוהלים בקופות הגמל וקרנות ההשתלמות, ליום 31 במרץ 2021, הסתכם לסך של כ-44.5 מיליארד ש"ח, לעומת כ-40.4 מיליארד ש"ח במועד המקביל אשתקד, גידול של כ-10%.

ביטוחי בריאות

הרבעון התאפיין בהשפעת ריבית ותשואה, ומנגד, בהשפעה חיובית של המשך השיפור החיתומי. ההפסד הכולל לפני מס במגזר ביטוח בריאות ברבעון הראשון של שנת 2021, הסתכם בכ-99 מיליון ש"ח, לעומת הפסד כולל לפני מס של כ-352 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. התוצאות בתקופה הושפעו בעיקר מרווחי השקעות בשוק ההון וכן מגידול שחל בהתחייבויות הביטוחיות בסך של כ-154 מיליוני ש"ח כתוצאה מירידה של עקום הריבית חסרת הסיכון ושינויים בפער בין השווי ההוגן והערך בספרים של הנכסים הלא סחירים ומשינויים אחרים. בנטרול ההשפעות החד פעמיות הללו, מגזר ביטוח בריאות היה מסיים את הרבעון הראשון של שנת 2021 ברווח כולל לפני מס של כ-55 מיליוני ש"ח

ביטוח כללי

הרווח הכולל לפני מס בביטוח כללי ברבעון הראשון של שנת 2021 הסתכם בכ-42 מיליון ש"ח, לעומת הפסד כולל לפני מס של כ-79 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. הרווח בתקופה נובע בעיקר מרווחי השקעות לעומת הפסדי השקעות בשוק ההון בתקופה המקבילה אשתקד, וזאת על אף גידול שחל בהתחייבויות הביטוחיות בסך של כ-63 מיליוני ש"ח כתוצאה מירידה של עקום הריבית חסרת הסיכון ומשינויים בפער בין השווי ההוגן והערך בספרים של הנכסים הלא סחירים. 

הראל פיננסים 

הרווח הכולל לפני מס של הראל פיננסים ברבעון הראשון של שנת 2021 הסתכם בכ-17 מיליון ש"ח, לעומת רווח כולל לפני מס בסך של כ-16 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד, גידול של כ-6%. בנטרול השפעות חד פעמיות על הרווח הכולל ברבעון המקביל אשתקד, הנובעות מהכנסות חריגות וכן מהפחתת מוניטין בפעילות ניהול התיקים, גדל הרווח הכולל ב-100% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.  

ההכנסות במגזר שוק ההון והשירותים הפיננסים ברבעון הראשון של שנת 2021 הסתכמו לסך של כ-58 מיליון ש"ח, לעומת כ-66 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד.

היקף הנכסים המנוהלים במגזר שוק ההון והשירותים הפיננסים, על ידי בית ההשקעות "הראל פיננסים", הסתכם ליום 31 במרץ 2021, לכ-54.3 מיליארד ש"ח לעומת כ-50.3 מיליארד ש"ח במועד המקביל אשתקד ולעומת 52.1 מיליארד ש"ח ביום 31 בדצמבר 2020. 

הון עצמי

ההון העצמי המיוחס לבעלי המניות של החברה, נכון ליום 31 במרץ 2021, הינו בסך של כ-7.73 מיליארד ש"ח.

עודף ההון של הראל ביטוח ליום 31 בדצמבר 2019, בהתאם להוראות המעבר הינו בסך של כ-6.3 מיליארד ש"ח - הגבוה ביותר מבין חברות הביטוח לאותו מועד. דוח יחס כושר פירעון כלכלי ליום 31 בדצמבר 2019 פורסם, בהתאם להנחיות, ביום 28 באוקטובר 2020. 

עודף ההון של הראל ביטוח ליום 31 בדצמבר 2019, על בסיס מאוחד ולפני הוראות המעבר (במונחי 100% SCR) הינו בסך של כ-1.4 מיליארד ש"ח. 

יצוין כי למודל במתכונתו הנוכחית, רגישות גבוהה לשינויים במשתני שוק ואחרים, כגון שינויים בריבית, שינויים ברווחי השקעות, עדכוני הנחות אקטואריות ושינויים הקשורים בפעילות הראל ביטוח. 

נכסים מנוהלים

סך הנכסים המנוהלים של הקבוצה, נכון ליום 31 במרץ 2021, רשם שיא והסתכם בכ-301 מיליארד ש"ח, גידול של כ-3% מתחילת השנה.

x