סקירת המסחר על ידי פאנדר >> ייתכן שנראה התערבות נוספת של בנק ישראל במטרה לבלום את הסחף השלילי

בנק ישראל מנסה לשרוד את מלחמת המטבעות האכזרית בעולם, כאשר נכון לעכשיו הוא עושה זאת רק באמצעות שני כלים; הראשון, שמירה על ריבית קצרת טווח אפסית, השני, רכישת מט"ח

 

 
 

עומר רגב
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
07/02/2017


גם בעולם הדולר תחת מגננה, וזאת בשעה שהפעילים בשווקים ממתינים להתייחסות של טראמפ להבטחות הבחירות שלו בכל הנוגע להורדת מיסים, הגדלת ההוצאה הממשלתית והקלת הרגולציה. בשווקים מתחילים להעריך כי בניגוד לשטף הצווים הנשיאותיים שעליהם חותם טראמפ מאז היבחרו, הוצאה לפועל של צעדים כלכליים אלה תהיה מורכבת יותר.

במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים: "המומנטום השלילי של הדולר נמשך, כאשר הדולר-שקל צונח ל-3.74 ומאיים לשבור מתחת לאזורי השפל של אוגוסט-אוקטובר 2016 סביב אזור 3.73-3.74. שבירה מתחת לרמה הזו עשויה לרמז על תחילתו של מהלך יורד ארוך טווח. ייתכן שנראה באזורים אלה התערבות נוספת של בנק ישראל במטרה לבלום את הסחף השלילי. גם בעולם הדולר תחת מגננה, וזאת בשעה שהפעילים בשווקים ממתינים להתייחסות של טראמפ להבטחות הבחירות שלו בכל הנוגע להורדת מיסים, הגדלת ההוצאה הממשלתית והקלת הרגולציה. בשווקים מתחילים להעריך כי בניגוד לשטף הצווים הנשיאותיים שעליהם חותם טראמפ מאז היבחרו, הוצאה לפועל של צעדים כלכליים אלה תהיה מורכבת יותר. גם האירו-שקל פונה כלפי מטה ומתקרב שוב לרף 4, וזאת על רקע הבחירות המתקרבות בצרפת והחשש בקרב השווקים כי מועמדת הימין הקיצוני מרי לה פן עשויה לטרוף את הקלפים ולזכות בבחירות, מה שעלול לערער את היציבות של גוש האירו כולו".

שמואל בן אריה, מנהל השקעות ראשי ישראל בקבוצת פיוניר:"בנק ישראל מנסה לשרוד את מלחמת המטבעות האכזרית בעולם, כאשר נכון לעכשיו הוא עושה זאת רק באמצעות שני כלים; הראשון, שמירה על ריבית קצרת טווח אפסית, השני, רכישת מט"ח. לא ברור למה בנק ישראל לא עושה את הפעולה המתבקשת ומשטח את עקום התשואות, כלומר, קונה אג"ח ממשלתי ארוך בישראל ומוריד את האטרקטיביות לשקל. הסיבה היחידה שלא לעשות זאת, הוא החשש מניפוח משכנתאות והגברת קצב עליית מחירי הדירות, עניין שאינו רלוונטי לבנק ישראל. הניסיון להתמודד עם מלחמת מטבעות זו, נראה כמעט בלתי אפשרי וייתכן שהיה עדיף לבנק ישראל לוותר על ההתמודדות, לתת לשקל להתחזק, חברות יצואניות שלא יעמדו בזה יסגרו, האבטלה תעלה קצת, אבל יהיה ניתן להפחית את יוקר המחיה על יבוא מוצרים זולים ע"י שקל חזק".
 

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x