זינוק מחיר הנפט ל45.22$ קבע שיא של שש שנים

 

 
 

אורי גלאי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
31/08/2015

עיקרי הדברים.

  • בנק ישראל מותיר את הריבית לחודש ספטמבר בשפל ההיסטורי שנקבע לפני כחצי שנה שעומד על %0.1. החלטה זו באה בניגוד לציפיות השוק ולנוכח נתוני הצמיחה המדאיגים, האינפלציה המאטה והיצוא שנחלש משמעותית, בטרם התחזקות הדולר בשבוע האחרון.

  • סין נאבקת בכל כוחה לבלום את הקריסה בבורסות ומורידה ריבית בפעם הרביעית מתחילת השנה בצרוף הורדת יחס הרזרבה והתרה לקרנות פנסיה להשקיע בבורסות הסיניות.

  • הקריאה השנייה לנתון התמ"ג ברבעון השני בארה"ב רשמה זינוק מפתיע ל %3.7 לעומת הנתון הראשוני שעמד על %2.3. נתון זה, בצירוף שיעור האינפלציה הנגזר מהתמ"ג שעמד על %2.2 ונתונים משתפרים בשוק העבודה, מחזקים את עמדת הפד להעלאת ריבית בקרוב.

  • שיעור האבטלה בישראל נותר בחודש יולי על %5.3 בעוד ששעור הבלתי מועסקים עלה ל %4.7 לעומת %4.3 בחודש יוני.

  • משרד האוצר ממשיך בנחישות לסייע לבנק ישראל בהחלשת השקל ורוכש השבוע בעסקאות גידול כ 300 מיליון דולר. מתחילת השנה ביצע האוצר עסקאות בהיקף של מעל מיליארד דולר ובשבוע האחרון אף נראת הצלחה כששער הדולר היציג ננעל על 3.922 שקלים.

  • חברת דירוג האשראי מודי'ס מפרסמת סקירה על הכלכלה הישראלית ובה מעריכה כי אם ההאטה בצמיחה של ישראל תימשך, היא תסכן את יעדי הגירעון שנקבעו בממשלה ובכך היכולת להעביר את התקציב בממשלה יפגע, מה שיוביל למערכת בחירות נוספת בקרוב.

  • הנפט משלים את הזינוק השבועי החד ביותר מזה שש שנים. המחיר לחבית נפט מסוג WTI ננעל ברמה של 45.22$.


שבועית שוק סקירת המלצות עיקריות

אג"ח במח"מ בינוני של כ -3.5-4


חשיפה המנייתית ברמה של כ- 90% מהמדיניות. כ-55% מהאפיק לשווקים בחו"ל, בדגש על ארה"ב ואירופה.

אג"ח קונצרני בעיקר בדירוג (A-) ומעלה. יש להישמר מאג"ח בדירוג נמוך ללא פרמיית סיכון נאותה וסחירות.

הסטת רכיב מהתיק לנזילות וכניסה להנפקות וניצול הזדמנויות בשוק.

מט"ח - חשיפת כ-10% מהתיק למט"ח. 

המלצות עיקריות

אג"ח במח"מ בינוני של כ -3.5-4

כללי .
הוועדה המוניטארית של בנק ישראל החליטה השבוע להשאיר את הריבית לחודש ספטמבר ללא שינוי בגובה 0.1%, כפי שנקבע לפני כחצי שנה. ההערכות בשוק היו כי בנק ישראל יוריד את הריבית כאשר הגורמים התומכים בהורדת ריבית נראו מובהקים במיוחד, לעומת החלטות הריבית הקודמות. ירידה חדה בצמיחה ל0.3% ברבעון השני של השנה וצניחה של ממש ביצוא ברבעון הראשון והשני של השנה בשיעור שנתי של 11.1% ו 12.5% בהתאמה והירידה הניכרת באינפלציה הצפויה שצנחה ב 0.3% ומסתכמת ב 0.7%, היו אמורים לספק תמריץ לבנק ישראל לפעול באמצעים מרחיבים. בהקשר לצמיחה המאטה של הכלכלה הישראלית, כלכלני חברת דירוג האשראי מודי'ס כותבים בסקירה על ישראל שאם ההאטה בצמיחה תימשך, ככל הנראה הקואליציה הנוכחית תתקשה לשרוד. במודי'ס מוסיפים, כי לדעתם שיעורי האבטלה הנמוכים והתחזקות שער הדולר אמורים לתמוך לטובה בהערכות הצמיחה הבאות ובסיכום שנתי ישראל תצמח ב 2.6%.

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מפרסמת את שיעור האבטלה בחודש יולי שעמד על 5.3%, ללא שינוי לעומת יוני. מדובר ב 205 אלף מובטלים. שיעור המובטלים בקרב בני 64-25 עמד על 41., לעומת 4.4% ביוני. שיעור המועסקים שעבדו בהיקף מלא היה 78.4%, לעומת 78.1% ביוני. שיעור המועסקים שעבדו בהיקף חלקי (פחות מ 35 שעות בשבוע) ירד ב 2.6% לעומת יוני. שיעור הבלתי מועסקים בקרב בני 64-25 עלה בחודש יולי ל 4.7% לעומד 4.3% בחודש יוני.

הממשל הסיני מנסה לעצור את המגמה השלילית בכלכלה כבר חודשים ארוכים, והשבוע הוא השתמש שוב בנשק השכיח ביותר בארסנל שלו וביצע הורדת ריבית בפעם הרביעית השנה ל 4.6% תוך הפחתת יחס הרזרבה הנדרש מהבנקים ל 18%. הצעדים הללו הצטרפו למהלכים כמו מתן היתר לקרנות הפנסיה להשקיע %30
מנכסיהם בשוק המניות, פיחות של שער היואן והזרמה תכופה של כספים לשוק ההון. כולם נועדו לעצור או למתן את הצניחה בבורסה, שמשקפת את ההיחלשות המתמידה של הכלכלה הסינית שלא מוצאת פתרון אמיתי למשבר.

יחידת ניהול החוב באגף החשב הכללי באוצר ממשיכה לבצע עסקאות גידור על שער החליפין של השקל, ובימים שני ושלישי השבוע היא ביצעה כמה עסקאות גידור דולר-שקל נוספות בהיקף כולל של 300 מיליון דולר. מתחילת השנה ביצע כבר האוצר עסקאות גידור בהיקף של יותר ממיליארד דולר, מתוכן עסקות גידור יורו-שקל בהיקף של 100 מיליון יורו. בסיכום השבוע, הדולר היציג ננעל ברמה של 3.922 שקלים בעוד האירו נסחר ב 4.428 שקלים. מחיר הנפט הגולמי עלה ברציפות בשני ימי המסחר האחרונים בשבוע ברציפות בדרכו לזינוק השבועי החד ביותר זה שש שנים לאחר שבמהלך השבוע כבר נראו רמות מחירים של מתחת ל 40 דולר לחבית. החוזים על הנפט מסוג ברנט סגרו במחיר של 50.05$ לחבית. מחיר חבית מסוג WTI ננעל במחיר 45.22$. מחיר אונקיית זהב ננעל בסוף השבוע בירידה קלה אל 1,134$.

ארה"ב.

הצמיחה בארה"ב הפתיעה לטובה כשהנתון המתוקן לרבעון השני עמד על 3.7%, לעומת צפי של 3.2% וקריאה קודמת של 2.3%. מהנתונים שפורסמו עולה כי העסקים הגדילו את השקעותיהם ב3.2% לאחר ירידה של 0.6% ברבעון הראשון כתוצאה מעלייה של 3.1% בהוצאות על תשתיות כגון בנייני משרדים. ההוצאה הפרטית, מנוע הצמיחה העיקרי של כלכלת ארה"ב, תוקנה לעלייה של 3.1% במקום קריאה ראשונית של 2.9% כמו כן, ההוצאה הציבורית הממשלתית והמקומית תוקנו כלפי מעלה. האינפלציה, כפי שנמדדת במדד מחירי ההוצאות לצריכה עצמית (PCE) נותרה ללא תיקון ועם גידול של %2.2 בשיעור שנתי, זאת לאחר ירידה של 1.9% ברבעון הראשון.

נתונים אלו בצירוף נתוני תעסוקה חזקים נוספים משאירים בפני הפד את האפשרות להעלאת ריבית ראשונה כבר השנה, אך לאור ההתפתחויות העולמיות בסין ואירופה יתכן ומהלך זה ימתין לעת יציבה יותר.בצד נתוני המאקרו, ביטחון הצרכנים בארה"ב זינק באוגוסט מעל התחזיות, לרמתו הגבוהה מאז ינואר והרמה השניה בגובהה מאז המשבר ב 2009. מדד בטחון הצרכנים של קונפרנס בורד זינק ב10% לרמה של 101.5 נקודות, לעומת 91.0 ביולי ו 94 לפי התחזיות. מחירי הבתים עלו ב 1% בחודש יוני, לפי מדד קייס-שילר ל 20 הערים הגדולות בארה"ב. מכירות הבתים החדשים קפצו 5.4% ביולי לאחר נפילה חדה ביוני. הזמנות למוצרים בני-קיימא גדלו ביולי ב2% לעומת החודש הקודם. מספר תביעות האבטלה הראשונות ירד בשבוע שעבר ל 271 אלף לעומת 277 אלף בשבוע הקודם. הצריכה הפרטית בארה"ב גדלה ביולי הודות לעלייה החדה ביותר השנה בשכר. הצריכה הפרטית גדלה בחודש שעבר ב 0.3% בהמשך לעלייה בשיעור דומה ביוני. מדד המחירים לצרכן המבוסס על הצריכה הפרטית (PCE) המדד המועדף על הבנק הפדרלי לאומדן האינפלציה בארה"ב, טיפס ביולי ב 0.1% לעומת החודש הקודם.

בורסות וול סטריט סגרו את שבוע המסחר במגמה חיובית, מדד ה S&P500 עלה ב %0.91 , הנאסד"ק עלה 2.6% והדאו ג'ונס עלה ב 1.11%. אגרות החוב הממשלתיות ל 10 שנים נסחרו בתשואה של 2.18%.

אירופה.

ביטחון העסקים בגרמניה עלה באוגוסט בשיעור חד מהצפוי, למרות אי-הוודאות בסין לפי הסקר החודשי של מכון Ifo . מהסקר עולה כי מדד ביטחון העסקים הגיע באוגוסט ל 108.3 נקודות, לעומת 108 נקודות ביולי. קריאת התמ"ג הרבעונית בגרמניה הצביעה על עליה של 0.4% בהתאם לתחזיות המוקדמות וצמיחת התמ"ג השנתית עומדת על 1.6%. מדד המחירים לצרכן בחודש אוגוסט הפתיע לטובה ועמד על %0 לעומת צפי לאינפלציה שלילית לכלכלה הגדולה באירופה כשבחישוב שנתי האינפלציה בגרמניה עומדת על 0.2%. נתוני צמיחה רשמיים שפורסמו בבריטניה מציגים צמיחה של 0.7% בממלכה בחודשים אפריל עד יוני. נתוני הצמיחה במדינה נותרו ללא שינוי לעומת הערכות קודמות. נתוני הצמיחה הסופיים בבריטניה ב 2014 נותרו ברמה של 3%. זהו הרבעון ה 10 ברציפות שבו רושמת כלכלת בריטניה צמיחה חיובית. נתוני הצמיחה בבריטניה מראים התחזקות בסחר החוץ של המדינה, שצמח ב 1%. נתוני הצמיחה שפורסמו מראים גם כי כלכלת הממלכה
חזרה לצמוח גם ביחס למספר התושבים בה. בסיכום השבוע, מדד הדאקס עלה בכ 1.72%, הפוטסי הבריטי עלה 0.97% והקאק הצרפתי עלה ב 0.95%.


אסיה ושווקים מתעוררים.

אחרי שסין הודיעה על פיחות היואן ב 11 באוגוסט, הביעו אנליסטים חשש כי המהלך יפגע בנזילות הבנקים.בתגובה לחששות אלה ולירידות השערים החדות שנרשמו בימים האחרונים בבורסות במדינה, הבנק המרכזי החל להזרים נזילות למערכת הפיננסית וצעד זה אמור לאפשר לבנקים להלוות כספים נוספים לעסקים וללקוחות פרטיים והשבוע העונקו לבנקים הלוואות שבועיות בסך 150 מיליארד יואן (23.4 מיליארד דולר). ביפן, הנאבקת בדפלציה, פורסמו השבוע נתונים טובים מהצפוי שהצביע כי מדד המחירים בצרכן במדינה נותר ללא שינוי ביולי, למרות חששות האנליסטים כי יירד. נתונים ממשלתיים שפורסמו היום הראו כי האינפלציה
במדינה הגיעה בחודש שעבר ל %0, אחרי שביוני עלה מדד המחירים לצרכן במדינה ב 0.1%. ואולם, יפן עדיין רחוקה מיעד האינפלציה השנתי בשיעור של 2% שהציב לעצמו הבנק המרכזי במדינה. בנוסף פורסמו השבוע נתונים חיוביים פחות שהצביעו על ירידה של 0.2% בהוצאות משקי הבית במדינה.
המסחר במזרח הרחוק ננעל בסוף השבוע כאשר מדד ההאנג-סנג בהונג קונג ירד בכ 3.56%, הבורסה בשנחאי ירדה 7.85%, מדד הניקיי שביפן ירד בכ 1.54% ומדד בומביי שבהודו ירד 3.56%.

מניות.

פרוטרום רשמה ברבעון השני של 2015 הכנסות של 218.5 מיליון דולר, המשקפות עלייה קלה של 0.2% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. גם בשורת הרווח הנקי הצמיחה הייתה מתונה בגובה של 2.9% בלבד ברבעון השני ל 25.8 מיליון דולר. לשם השוואה, ב 2014 כולה הציגה פרוטרום שיעורי צמיחה של 21.6%ו
37.3% בהכנסות וברווח הנקי, בהתאמה. פרוטרום, שמייצרת חומרי טעם וריח לתעשיות המזון והמשקאות ברחבי העולם, מבססת את אסטרטגיית הצמיחה שלה על רכישה עקבית של חברות קטנות בכל רחבי העולם. בחודשים האחרונים סובלת החברה מהתחזקות הדולר מול מרבית המטבעות האחרים בעולם, שפוגעת
בתוצאותיה הכספיות, הן במונחי ההכנסות והן ברווח הנקי.

אורי גלאי, מנכ"ל  סיגמא בית השקעות
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x