לאף אישה לא מגיע לחיות תחת אלימות!!

 

 
קרדיט - אבי חיוןקרדיט - אבי חיון
 

קרן מרדכי
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
26/11/2015

רעיית ראש הממשלה, הגברת שרה נתניהו, קיימה אחר הצהריים (ג') סיור וביקור במקלט לנשים מוכות של ויצו ומשרד הרווחה. במהלך הביקור נפגשה גברת נתניהו עם הנשים והילדים השוהים במקלט ושמעה את סיפוריהן המרגשים על המציאות הקשה שחוו לפני הכניסה למקלט. הביקור התקיים לציון היום הבינלאומי למאבק באלימות כלפי נשים שחל מחר ה-25.11.
 
בתחילת הביקור הציגה גילה אשרת, יו"ר ויצו ישראל, את הפעילות במקלט ואת המענה הטיפולי והחינוכי הניתן לנשים ולילדים השוהים בו. אשרת העלתה בפני גברת נתניהו את סוגיית הטיפול בילדים, שהינם חלק ממעגל האלימות בתוך המשפחה, המחייבת טיפול שורש והקצאת משאבים ממשלתיים כחלק מהמאבק לצמצום התופעה ולמניעת העברת הדפוסים האלימים מדור לדור. אשרת הדגישה כי "סל השירותים המוקצה כיום רחוק מלספק פתרון הולם לצרכים של הילדים אשר סבלו ממציאות אכזרית ואלימה. מוכרחים להגדיל את התקציב כדי להעניק לילדים מענה הולם".
 
רעיית ראש הממשלה, גב' שרה נתניהו, פגשה במהלך הביקור ושוחחה עם נשים שסבלו מאלימות במשפחה ועם ילדיהן המתגוררים עמם במקלט (בגילאי שנה עד 15 שנים). גב' נתניהו, במקצועה פסיכולוגית ילדים מומחית, שאלה על דרכי התמודדותן של הנשים וביקשה לשמוע מהן על הצעד האמיץ לעזוב את הבית, הנשים חשפו את סיפורן בפניה ושיתפו אותה.
 
רעיית רה"מ הגב' נתניהו אמרה לנשים: "לא מגיע לאף אישה לחיות תחת אלימות ואסור לקבל זאת.  אני שמחה להגיע לכאן בשבוע בו מצוין היום הבינלאומי למניעת אלימות כלפי נשים. באתי לכאן כדי להיאבק בכאב, בעוול, באלימות ובחוסר הצדק. באנו כדי להצדיע לאומץ שלכן ועל כך שלקחתן את גורלכן בידיים. לקום ולעזוב זהו צעד אמיץ ומתבקש ואני גאה בכן על כך. אני מעריכה אתכן מאוד שהגעתן והחלטתן להיות חופשיות ולא לחיות תחת אלימות. כל הכבוד שלקחתן צעד, ולצערנו הדרך בהמשך לא תהיה קלה ועליכן להיות חזקות".  גב' נתניהו הדגישה כי "יש להרחיב את מעגל המודעות לתופעה. "עלינו לקרוא לנשים לקום ולעזוב ולא לחכות לפעם הבאה. יש לצאת מהבתים כמה שיותר מוקדם, לא רק בשבילכן אלא גם בשביל ילדכן. כשהילד רואה את אמו בריאה וחזקה – גם הילד מתחזק מכך", אמרה רעיית ראש הממשלה.
 
מ' אישה בשנות העשרים מאזור הצפון סיפרה לגברת נתניהו על הקשר האלים עם בעלה שנמשך למעלה מ-10 שנים "התחתנו לפני שנתיים, למרות שמסביבי כולם התנגדו. אנחנו יחד מאז שהייתי בת 15 ותמיד חשבתי שהוא מתישהו יפסיק להיות אלים כלפיי, אבל גם אחרי שנולד הבן הקטן שלנו הוא המשיך באלימות. אני ממליצה לנשים שלא לחכות ולצאת מהבית כי גבר אלים לעולם לא ישתנה". 
 
אילה מאיר, מנהלת השירות לרווחת הפרט והמשפחה במשרד הרווחה, ציינה כי: "משרד הרווחה מכיר בילדים במקלטים ובילדים המטופלים בקהילה, כאוכלוסייה מרכזית בעלת צרכים ייחודיים שיש להעמיק ולהרחיב את הטיפול בה". עוד לדברי מאיר: "להערכת משרד הרווחה, נדרשת תוספת של כ-15 מיליון שקלים בשנה לטיפול בכ-20 אלף ילדים הנמצאים במעגל האלימות במשפחה. אנו מתמקדים בטיפול בכלל בני המשפחה – גברים, ילדים ונשים כאחד".

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x