סקירת מומחי המסחר על-ידי FUNDER » ריבית בארה"ב, גוש היורו, יפן,

השוק מחפש טריגר להמשך הכיוון | מה הכיוון בדולר/שקל?

 

 
 

בעז קידר
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
04/05/2016

יניב חברון, הכלכלן הראשי של אקסלנס, מתייחס בסקירתו השבועית לשוק המניות "הפוטנציאל לגידול ברווחי החברות נמצא בנקודה בעייתית, הבעיה כרגע היא הפוטנציאל, החלום, התקווה. מגמות בשוק מניות נבנות על סמך ציפיות וכאשר הצמיחה בעולם מקרטעת, קשה לבנות ציפיות חיוביות במיוחד לגבי הסקטור העסקי. בעוד הריביות השליליות פוגעות בסקטור הפיננסי שמציג ביצועיים כושלים ויתקשה להתאושש במצב עולם זה, גם הסקטורים אנרגיה וסחורות אשר חוו שיפור בעקבות עלייה במחירי חומרי גלם עדיין יציגו הפסדים, פשוט נמוכים יותר. ולבסוף, אחרי שנים של שגשוג בהייטק, גם שם חלק מהסגמנטים צפויים להיחלש ובסך הכל ללא התאוששות באינפלציה והצמיחה אני מתקשה לראות מה יבנה לנו את אותם ציפיות אופטימיות לגבי שוק המניות. ההשקעה ברבעון שניים הקרובים תהיה קשה יותר ותסתמך יותר על אלוקציה גיאוגרפית ו'סטוק פיקינג' איכותי כאשר המשקיעים יחפשו את שאריות 'הבשר'".

חברון מציין כי "האירו כבר הגיע לרמה של 1.159 מול הדולר ונראה כי המגמה לא צפויה להתמתן בקרוב. תכנית ההלוואות של דראגי לבנקים תצא לפועל רק בחודש יוני וההשפעה שלה תבוא לידי ביטוי להערכתו רק שני רבעונים לאחר מכן. בינתיים, נתוני מאקרו אנמיים ופד שחושש להעלאות ריבית הם אלו שיכתיבו את המגמה של המטבעות ולכן בחודשים הקרובים אנחנו לא צופים שינוי גדול. כמו רבים וטובים גם דראגי נפל למלכודת של הריבית השלילית ולמרות שהוא טוען שהיא אינה פוגעת בבנקים, היא בוודאי לא מוסיפה לסנטימנט, בטח לא בזמן שאלו מציגים תוצאות עגומות. אז אירופה אולי זולה יותר בהשוואה לארה"ב, אבל בכל זאת ללא פיחות של האירו, יהיה קשה לראות את המדדים שם ממשיכים להתאושש. גם ברמת האינפלציה הייסוף של האירו מכביד, ולכן לא צפוי שינוי לטובה של התשואות באירופה". חברון מוסיף ש "הריבית בישראל לא תרד לטריטוריה שלילית, בטח לא לאור הביקורת עליה בעולם והחשש מההשלכות שלה על סקטור הבנקים ועל התרומה האנמית שלה לאינפלציה. בבנק ישראל מתייחסים לריביות השליליות כניסוי שהיו מעדיפים ללמוד את השלכותיו מאחרים ולא מהשוק המקומי.  

הריבית בארה"ב תעלה הרבה לפני הריבית בישראל אבל לפחות על פי הציפיות כיום, העלאת הריבית בארה"ב תעשה בקצב הרבה יותר איטי, לא רק בשנה הראשונה אלא גם בשנים שלאחר מכן. זאת בנוסף להאטה גלובלית המאיימת להמשיך ולפגוע בייצוא המקומי ובפרט, האטה בשוק הטכנולוגיה בארה"ב. ישראל תצטרך להפוך את המטבע שלה להרבה יותר תחרותי, כדי להתמודד בזירה העולמית והדרך היחידה לעשות את זה היא פשוט לא להעלות את הריבית, גם שהציפיות בעולם יתחילו להרים ראש וזה יקרה עוד הרבה מאוד זמן. השפעתה של ריבית שלילית קצרת טווח הינה מתונה מאוד על אג"ח בעל מח"מ ארוך, אם בכלל. מה שמשפיע על התשואה הזו היא הציפיות לצמיחה בשנים הקרובות, בעיות במשק ורפורמות מבניות נדרשות. אז ריבית קצרת טווח בישראל לא תרד לטריטוריה שלילית כמו ביפן או באירופה לפחות לא בשלב זה. מצד שני פוטנציאל הצמיחה בישראל וגם האינפלציה גבוה יותר מאשר בכלכלות אלו".

חברון מתייחס גם לכלכלת יפן: "יפן פחות מומלצת להשקעה בשלב זה ורצוי שתהיה בעלת חשיפת חסר המלצה זו התבססה על הערכות כי בשנת בחירות לפרלמנט (בחודש יולי), היחלשות היין ושימוש בריבית שלילית הינם צעדים לא פופולריים עבור הצרכנים. סביר להניח כי יחכו בבנק היפני על מנת לבצע את הצעד הבא. ובכל זאת בשוק התאכזבו מהעובדה שהבנק היפני לא הגביר את המדיניות המוניטרית (מלבד קו נזילות בגובה 300 מיליארד יין לבנקים שנפגעו מרעידת האדמה לפני כמה שבועות). למרות התיקון החד בניקיי אנחנו ממשיכים להמליץ על אחזקת חסר של יפן. הפוטנציאל בשוק המניות נמוך, שכן, הגורמים שהובילו לעלייה ברווחי החברות בשנה שעברה לא צפויים להתקיים השנה (ירידה במחירי האנרגיה והיחלשות היין). במהלך השנה, אנו מעריכים כי ביפן יכריזו על שילוב של מדיניות פיסקאלית וככל הנראה בבנק היפני מחכים לבצע שילוב של פעולות".

עידן אזולאי מנכ"ל קרנות הנאמנות של בית ההשקעות אפסילון:
"השוק "מחפש" את הטריגר שיניע אותו קדימה לאחר שבימים האחרונים נראה שהשווקים מתקשים להמשיך במגמה החיובית של החודשיים האחרונים. הדוחות הכספיים שמתפרסמים בארה"ב ובאירופה מצביעים על ירידה בהכנסות וברווחים ונראה שהדרך היחידה להתמודד עם הסיטואציה החדשה היא על ידי החזקה בחברות ובסקטורים שמצד אחד מציגים עלייה ברווחיות ומצד שני אינם חשופים לתנודתיות החדה כמו UTILITIES, נדלן מניב ותקשורת."

מנכ"ל מט"ח 24 דוד מסיקה: "אמש הדולר ננעל בעלייה, וזה כחלק ממגמת המשך התיקון הטכני מעלה שהמטבע חווה. מדובר בעלייה שקיים בה צפי משמעותי לנגיעה במחסום הפסיכולוגי של 3.8000 ש"ח ואף לפריצתו.  בעקבות מגמת עלייה זו, אנו נרגיש לחץ משמעותי על הדולר לפחות בזירה המקומית ע"י המשקיעים ודחיפתו מעלה על מנת לגעת ככול שניתן בחסם הפסיכלוגי שעיני המשקיעים דוחפים  שיעבור. יחד עם זאת, יש לזכור כי הדולר מקיים את תנאי השוק הדובי ולכן יש לקחת בערבון מוגבל את המשך העליות לטווח הארוך של המטבע.

מתחילת השבוע ניתן לראות עלייה של 0.5% אל מול השקל ומעל 1.3% מתחילת החודש. מאידך, בשלושה חודשים  האחרונים הדולר עדיין חווה התאוששות רצינית וזה לאחר שהתרסק כבר במעל 2.8% בזירה הלוקאלית.  על אף דו"ח התעסוקה שצפוי להצביע על אכזבה מנתוני התעסוקה על פי האנליסטים ולהצביע על 206 אלף משרות נוספות בחודש אפריל, ועדיין מדובר בצפי לדו"ח טוב שאמור לתת רוח גבית להתאוששות הדולר.

בגזרה האירופאית אל מול הדולר ברמה הטכנית ניתן כי המסחר באירו דולר ננעל אתמול בירידה כולל הופעת התבנית "יום היפוך דובי – Bearish Reversal Day" תוך שמירה על מבנה של מגמת עלייה, דינאמיקה המובילה  להניח כי, שער האירו ייסחר במהלך הימים הבאים בירידה כתוצאה ממימושים, גל ירידה העשוי לשפר את מחירי איסוף החוזים מסוג קנייה על האירו במטרה להמר על תחילתו של גל עלייה בכיוון מגמת הטווח הארוך השוורית הקיימת."






הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן – בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניניים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x