כלכלני בנק אגוד, בראשות האנליסטית אורלי אברהם - בתחזיות והמלצות >> במניות: מעדיפים את החשיפה לארה"ב

 

 
 

אורלי אברהם, יהונתן רז, אמיר ביברינג
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
17/03/2017

מניות
האירוע המרכזי השבוע היה ללא ספק של הבנק המרכזי בארה"ב אשר העלה אתמול את הריבית בשיעור של 0.25% לטווח של 0.75%-1% וזאת בהתאם לתחזיות השוק. הבנק הפדרלי גם פרסם את התחזיות הכלכליות של בכירי הבנק (לא היו כמעט שינויים בתחזית האינפלציה, אבטלה וצמיחה). צפי חברי הפד' עדיין עומד על ריבית של 1.25%-1.5% בסוף 2017 (כלומר עוד 2 העלאות של 0.25% כ"א עד סוף 2017). גם התחזית הארוכה יותר נותרה אתמול כמעט ללא שינוי. הצפי הוא שבסוף 2018 הריבית תעמוד על 2.125% (ללא שינוי מהתחזית הקודמת) ובסוף 2019 על 3% (זאת לעומת 2.875% בעדכון של חודש דצמבר). כלומר הפד' מבהיר כי למרות כוונתו של טראמפ להשיק תכנית פיסקאלית ולהאיץ את הצמיחה, אין לפי שעה כל כוונה למהר עם העלאות ריבית. בהסתכלות ארוכה יותר, הצפי הוא לריבית שתעמוד סביב 3%.

כל זאת ניתן להסיק מדבריה של ראש הפד אתמול: ילן רואה יציבות באינפלציית הליבה סביב 1.7% (PCE) וקצב עליית השכר עדיין לא עולה בקצב מהיר. ילן גם רמזה שהפד יהיה מוכן לסבול עלייה בסביבת האינפלציה מעל 2% לתקופה מסוימת. ילן הוסיפה כי הפד' צופה ששיעור האבטלה ימשיך לרדת ולכלכלה עדיין יש מקום להראות שיפור. 

מי ששאב עידוד מכך היה בעיקר שוק האג"ח בארה"ב (תשואת 10Y ירדה מ-2.6% ל- 2.48%) מפני שהתחזית שהציג אתמול הפד' היא די יונית למה שחשבו לפני כן, שכן החשש היה שברקע לנתון התעסוקה החזק (תוספת של 235 א' משרות במגזר הלא חקלאי אל מול צפי ל- 200 א') שפורסם בשבוע שעבר הפד' יבחר להציג תוואי אגרסיבי יותר של העלאות ריבית. גם וולסטריט התעודדה מאי שוני תחזיות הפד וננעלה בעליות כשמדד ה-S&P עלה בכ- 0.84% אתמול.

צפי השוק כעת הוא ל-2 העלאות נוספות ביולי ובדצמבר (בהסתברות של מעל 50% כ"א). 


בצפי השוק קדימה אנו רואים התמתנות מסוימת בצפי קצב העלאות הריבית לשנים הבאות. 
 

ארה"ב- בסיכום תקופתי (בין סגירת ה-1.3 ל-15.3), בורסות וול סטריט רשמו ירידות שערים קלות. זאת למרות העליות שנרשמו אתמול במדדים לאחר פרסום החלטת הריבית של הפד. 

ברקע, עונת הדוחות מגיעה לסיומה, כאשר, מתחילת הדוחות עד ליום רביעי האחרון (ה-15/3), 496 חברות ממדד ה- S&P500 פרסמו את הדו"חות, כאשר כ- 65.5% מתוכן הכו את התחזיות, כ- 23% חברות אכזבו בתוצאותיהן וכ- 11.5% יצאו בהתאם לתחזיות האנליסטים. 
אתמול התפרסמו אחזקות זרים בחוב ממשלת ארה"ב בינואר 2017 להלן:
יפן הגדילה את אחזקותיה בכ- 11.7 מיליארד דולר ומחזיקה נכון לסוף ינואר בכ- 1102.5 מיליארד דולר בחוב ממשלת ארה"ב ובכך שומרת על מעמדה כמחזיקה הגדולה ביותר בעולם בקרב מדינות זרות בחוב זה. סין המשיכה להקטין פוזיציה (לאחר גידול בחודש קודם) ומכרה כ- 7.3 מיליארד דולר ומחזיקה נכון לינואר 2017 בכ- 1051.1 מיליארד דולר. מצ"ב גרף 5 שנים:
 
נתוני מאקרו נוספים שהתפרסמו התקופה בארה"ב: שיעור האבטלה לחודש פברואר ירד מ- 4.8% בחודש ינואר ל- 4.7% לחודש פברואר בהתאם לצפי. שיעור האבטלה (כולל משרות חלקיות) ירד מרמה של 9.4% בחודש ינואר ל- 9.2% בחודש פברואר. ממוצע הכנסה לשעה לחודש פברואר עלה ב- 0.2% מתחת לצפי ל- 0.3%. מכירות קמעונאיות לחודש פברואר עלו ב- 0.1%, בהתאם לצפי. במגזר הנדל"ן נתונים טובים התחלות בנייה לחודש פברואר עלו ב- 3%, מעל הצפי ל- 1.4%.
מדד המחירים לצרכן לחודש פברואר עלה אתמול ב- 0.1% בהתאם לצפי.  מדד המחירים לצרכן במונחים שנתיים לחודש פברואר עלה 2.7% בהתאם לצפי. כאשר מדד המחירים לצרכן (ליבה) במונחים שנתיים עלה ב- 2.2%, בהתאם לצפי. נזכיר כי ילן רמזה שהפד יהיה מוכן לסבול עלייה בסביבת האינפלציה (ליבה) מעל 2% לתקופה מסוימת, לפני שיעלה ריבית בתוואי יותר מהיר.

גוש האירו- מאז הסקירה הקודמת (ה- 2.3 עד ה- 16.3) נסחרו מדדי המניות באירופה בעליות שערים: מדד הפוטסי רשם עליה נאה של כ- 0.8%. ואילו מדד הדאקס עלה ב-0.6%.
באירופה החששות כי עוד מדינה בגוש האירו עשויה להצטרף למגמת המדינות שמעוניינות לעזוב את גוש האירו התפוגגו: בהולנד הופגו החששות הכבדים מפני עליית הימין הקיצוני כאשר מפלגת המרכז-ימין של ראש הממשלה המכהן, מארק רוטה, זכתה ב 31 מושבים בפרלמנט, זאת לעומת 19 מנדטים בלבד למפלגת  "החירות"  של חירט וילדרס. נזכיר כי הבחירות הבאות בגוש האירו יתקיימו ב-23.4 בצרפת.

בזירת המאקרו התפרסמו השבוע נתונים יחסית טובים: 

בגוש האירו – הייצור התעשייתי לחודש ינואר עלה 0.9% מתחת לצפי לעליה של 1.3% . מדד הכלכלי של ZEW עמד על 25.6 מדד המחירים לצרכן שנתי סופי לחודש פברואר נותר 2% בהתאם לצפי . 
בגרמניה – היצוא לחודש ינואר עלה ב 2.7% מעל לצפי של 2%, הייבוא לחודש ינואר עלה ב 3% מעל לצפי של 0.5% . מדד המחירים לצרכן סופי לחודש פברואר עמד על 0.6% בהתאם לצפי . סקר ה- ZEW  לחודש מרץ עמד על 12.8 מתחת לצפי של 13 .
בריטניה – הבנק המרכזי בבריטניה החליט להותיר את הריבית על 0.25% בהתאם לצפי .

יפן - מאז הסקירה הקודמת, מדד הניקיי רשם עליה קלה של כ- 0.1%. בזירת המאקרו הבנק המרכזי ביפן החליט להותיר את הריבית על מינוס 0.1% בהתאם לצפי. הזמנת מכונות לחודש ינואר ירדו 3.2% אל מול צפי לירידה מתונה של 0.1%, הייצור התעשייתי לחודש ינואר (סופי) ירד ב- 0.4%.


סין - הבנק המרכזי של סין העלה את הריביות לטווח קצר בפעם השנייה בתוך חודשיים על רקע העלאת הריבית בארה"ב לשיעור של 1% הריביות לטווח של שבוע, שבועיים ו- 28 יום עלו כל אחת ב-0.1% ריבית הריפו לשבעה ימים עלתה ל-2.45%. הייצור התעשייתי בסין לחודש פברואר עלה ב- 6.3% מעל לצפי של 6.2% (במונחים שנתיים).

ישראל - בסיכום תקופתי המעוף (ת"א 35) רשם ירידה מתונה של כ- 0.1%. 

בזירת המאקרו, מדד חודש פברואר נותר יציב לעומת צפי שלנו לירידה של 0.3%. ירידות מחירים נרשמו במיוחד בסעיפים הבאים : הלבשה והנעלה ב- 5.3% ותקשורת ב 1.6%. עליות מחירים נרשמו במיוחד בסעיפים הבאים : ירקות ופירות טריים ב 5.2% וריהוט וציוד לבית ב – 0.6%. מחירי הדיור (בחוזי שכירות מתחדשים) עלו ב- 0.3%, ב- 12 חודשים אחרונים מחירי הדיור עלו ב- 1.7%. מאינדקטורים נוספים בשוק הדיור שאינם נכללים במדד המחירים לצרכן עולה כי מחירי הדירות עלו ב- 0.5%. (מהשוואת העסקאות שבוצעו בחודשים דצמבר 2016- ינואר 2017 לעומת העסקאות שבוצעו בחודשים נובמבר 2016- דצמבר 2016). האינפלציה ללא סעיפי האנרגיה עלתה ב – 0.1% בלבד ב 12 חודשים אחרונים. על פי מדדי מחירי התשומות שפרסמה הלמ"ס חלה עליה של 0.2% במדד מחירי תשומה בבנייה למגורים. על פי נתוני סחר החוץ שפרסמה הלמ"ס, יבוא הסחורות הסתכם ב- 19 מיליארד ₪,  ייצוא הסחורות ב- 16.4 מיליארד ₪ והגירעון בסחר הסחורות הסתכם ב- 2.6 מיליארד ₪. מנתונים שפרסמה היום הלמ"ס ב- 2016 הכמות המבוקשת של דירות חדשות עמדה על 48,800, ירידה של כ- 3.5% לעומת 2015. בשלושת החודשים האחרונים (נובמבר עד ינואר)נרשמה ירידה של 5.1% בהשוואה לשלושת החודשים הקודמים להם (אוגוסט עד אוקטובר). 
בדיונים שהתקיימו בבנק ישראל ב-26 וב-27 בפברואר 2017 כדי להחליט על גובה הריבית  ציינו חברי הועדה כי התמונה העולה משוק העבודה מוסיפה להיות חיובית מאוד וכי הסיכונים להשגת יעד האינפלציה נותרו גבוהים, אך עליית השכר ועלייה באינפלציה בעולם, צפויים לתמוך בחזרת האינפלציה אל תוך היעד. 

נפט- מאז הסקירה הקודמת הנפט ירד בכ- 6%, זאת לאחר שבפגישה חשאית שנערכה בשבוע שעבר בסעודיה הודיעו נציגים של ממשלת ערב הסעודית ורוסיה לנציגים של חברות נפט מארה"ב כי לא כדאי להם לבנות על הארכת תקופת הקיצוצים בארגון אופ"ק ולכן עדיף להם להרגיע את הפעילות בשוק פצלי השמן. נציין כי מלאי הנפט השבועי התפרסם אתמול בארה"ב והצביע על ירידה של כרבע מיליון חביות במלאי אל מול צפי לעליה במלאי של 3.7 מיליון חביות.

המלצות

אנו ממליצים על חשיפה מנייתית בתיק מייצג של כ-22% ובתיק ספקולטיבי של כ-  36%. בתמהיל המנייתי חלוקה לפי 60% חו"ל, 40% ישראל. 

בהתייחס לחשיפה הגיאוגרפית בחו"ל אנו עדיין מעדיפים את החשיפה לארה"ב בשל התחזקות הכלכלה האמריקאית וצפי לעלייה הדרגתית ומדודה בקצב הריבית ע"פ הפד.  ומעדיפים השקעה בסקטורים: התעשייה, הפיננסיים, הצריכה המחזורית והפארמה.  

בנוסף, החברות בארה"ב צפויות ליהנות, מצפי להפחתת מס החברות ל-15% וכן אפשרות להחזרה חד פעמית של מזומנים במיסוי מופחת של 10% והקלת רגולציה. 

החלוקה הגיאוגרפית החדשה המומלצת בחו"ל: ארה"ב -65%, אירופה –18%, יפן-10%, 
אסיה ללא יפן –7%.
כאשר, הגדלנו ב- 2% את החשיפה לשווקים המתעוררים באסיה על חשבון יפן בשל נתונים חיוביים מאסיה צמיחה גבוהה יותר ומכפילים זולים יותר ברוב המקרים מול יפן.

סביבת הריביות הנמוכה יחסית צפויה להימשך בארץ ובעולם מה שממשיך לתמוך באפיק המנייתי המהווה אלטרנטיבת השקעה מעניינת כחלק מהתיק בהתאם לאהבת הסיכון. 

מומלצת השקעה גם במניות גלובאליות בעלות תזרימי מזומנים יציבים ובעלות מדיניות חלוקת דיבידנד. אנו ממשיכים בהמלצתנו להיחשף לדולר גם באמצעות האפיק המנייתי. 

מבחינת הסקטורים המובילים בארה"ב מומלצת השקעה:

בסקטור התעשייה, בדגש על תת הסקטור התעשייה הביטחוניות הצפוי ליהנות מהגדלת תקציבי הביטחון לצבא ארה"ב, בנוסף, השקעה בחברות הנדסה וציוד המתמחות בהקמת פרויקטי תשתית על רקע תוכניתו לבניית חומה בגבול עם מקסיקו, פיזית או וירטואלית וכן השקעות בעסקי אבטחת הגבולות ובתשתיות. 

סקטור הפיננסיים על רקע  הצפי להמשך העלאות ריבית במהלך השנה יחד עם הקלות ברגולציה והמשך השיפור בכלכלה האמריקאית, בנוסף ניתן להיחשף גם לתת הסקטור - הבנקים האיזוריים בארה"ב. 

סקטור הצריכה המחזורית בשל המשך השיפור בכלכלה והעלייה בצריכה.

 סקטור הבריאות המאופיין בחברות גלובליות יציבות בעלות תזרימי מזומנים גבוהים.

בנוסף מומלץ גם סקטור הטכנולוגיה בדגש על בחירה סלקטיבית של מניות.

ללקוחות ספקולטיביים אנו ממליצים על סקטור התעופה בשל מחירי האנרגיה נמוכים יחסית יחד עם השיפור המתמשך בכלכלה האמריקאית. וכן תת סקטור הביומד בשל הפוטנציאל הגלום בו.

בהתייחס להשקעה באירופה ניתן להשקיע דרך תעודות סל מנוטרלות מטבע וכן תעודות על חברות גלובאליות/ יצואניות. בנוסף מומלצת השקעה גם במדד הדאקס כחלק מחשיפה לגוש האירו, ניתן להיחשף גם באמצעות מדד MDAX  - מדד המניות הבינוניות בגרמניה.

בהתייחס להשקעה באסיה: ניתן ל"תבל" את התיק עם חשיפה לאסיה פסיפיק ללא יפן וכן להיחשף ליפן בנטרול מטבע כפי המפורט מעלה.

בהתייחס לסחורות – ממשיכים בהמלצתנו על השקעה של 5% מהתיק לזהב בראיה לטווח ארוך בהתאם לסיכון התיק כהגנה.


אפיק סולידי

בעולם, בסיכום תקופתי (בין ה-2.3 ל-16.3) נרשמה עליה קלה בתשואות האג"ח הממשלתי של ארה"ב ואילו בגרמניה נרשמה עליה חדה יותר בתשואות. אתמול בפרט נרשמה ירידת תשואות בארה"ב בשל תחזית הפד וירידת תשואות בגרמניה בשל תוצאות הבחירות בהולנד.

בארץ, בסיכום תקופתי (בין ה- 2.3 ל-16.3), נרשמה ירידת תשואות באג"ח הממשלתי, כאשר באפיק השקלי נרשמה ירידת תשואות חדה יותר מאשר האפיק הצמוד.

מדד המחירים לצרכן לחודש פברואר הפתיע ונשאר לל"ש אל מול צפי שלנו לירידה של 0.3%.

הפורוורד, על המדד לשנה קדימה מן השוק ירד מ - 0.15% ל- 0.0%.

המרווח בין ישראל לארה"ב נפתח ממינוס 0.13% למינוס 0.20% (נכון לסגירת ה-15.3).

קונצרני- מאז הסקירה הקודמת, נרשמה ירידה בתשואות ובמרווחי מדדי האג"ח הקונצרני. 

אג"ח חו"ל- מאז הסקירה הקודמת, נרשמה עליה בתשואות אג"ח חברות בארה"ב.

אג"ח ממשלתי 

שקלי: מאז הסקירה הקודמת, נרשמה ירידת תשואות בכל הטווחים.

צמוד: מאז הסקירה הקודמת, נרשמה ירידת תשואות ברוב הטווחים, למעט עליית תשואות בטווח 2-4 שנים. 
     
 
אג"ח קונצרני בארץ:

מאז הסקירה הקודמת, בסיכום תקופה של ה- 2.3 עד ל-16.3, נרשמה ירידת תשואות וירידה במרווחים במדדי האג"ח הקונצרני העיקריים בארץ, בלט לחיוב האפיק השקלי:

תשואת מדד תל בונד 20 ירדה מ- 1.57% ל- 1.5%, המרווח ירד מ- 1.56% ל- 1.37%.

תשואת מדד תל בונד 40 ירדה מ- 1.21% ל- 1.15%, המרווח ירד מ- 1.26% ל- 1.14%.

תשואת מדד תל בונד שקלי ירדה מ-2.77% ל-2.56%, המרווח ירד מ- 1.76% ל- 1.61%.

 
המלצה
אג"ח ממשלתי- אחזקה של 14% בתיק המייצג ו 10% בספקולטיבי.

חלוקה שווה בין השקלי לצמוד באפיק הממשלתי, בשל סגירת הפער החיובי שהיה בין הערכותינו לבין האינפלציה הגלומה מן השוק ל-12 חודשים הקרובים. 

באפיק הצמוד מומלצת השקעה במח"מ סינטטי. ואילו באפיק השקלי מומלצת השקעה  סטרייט.

בתיק המייצג מומלצת השקעה במח"מ סינטטי של עד 5 שנים. בתיק הספקולטיבי המח"מ הסינטטי המומלץ הוא עד 6 שנים. עדיפות לשילוב צמודי מדד ארוכים במח"מ של עד 7 שנים עם שקלי במח"מ עד 5 שנים. 

אג"ח קונצרני בארץ: אחזקה בתיק מייצג של 22% ובתיק ספקולטיבי אחזקה של 30%, עם חלוקה שווה בין צמוד לשקלי (בעיקר בשל רמות המרווחים שהתל בונדים השקלי ו- 20,40 נמצאים כיום). מח"מ ממוצע עד 4 שנים בעדיפות לאגרות איכותיות יותר (מבחינת דירוג ובטחונות). 

אג"ח חו"ל- אחזקה של 10% בתיק המייצג ואחזקה בתיק הספקולטיבי של 15%. אנו ממליצים על אג"ח קונצרני בדרוג סביב דרוג מדינת ישראל (+A) ובטווח שבין BBB ל- A  במח"מ של 4-5 שנים. ההשקעה יכולה להיעשות באופן ישיר (ע"פ רשימת האג"ח המומלצות של בנק אגוד), או דרך תעודות הסל ITR, CIU, VCSH ו- VCIT:

o CIU- המשקיעה בדרוג ממוצע A, מח"מ 14.2 ותשואה ממוצעת של 2.77% (2.71% בסקירה הקודמת). דמי ניהול בתעודה 0.2%. כ- 86% מהתעודה מושקע באג"ח קונצרניות, השאר באג"ח מדינות, supranationals, אג"ח מוניציפליות, וקרן כספית של בלאק רוק. 

oITR- המשקיעה באג"ח קונצרניות בלבד בדרוג ממוצע A- , מח"מ 4.37 ותשואה ממוצעת של 2.91% (2.85% בסקירה הקודמת). דמי ניהול בתעודה 0.12%. 

oמי שמעוניין לקצר מח"מ מטעמי סיכון יכול להשקיע בתעודה של וואנגארד – VCSH. מח"מ 2.68, דירוג ממוצע A-, תשואה 2.33% (2.26% בסקירה הקודמת). דמי ניהול 0.12% ונכסים מנוהלים בסך של כ- 10 מיליארד דולר. 

oמי שמעוניין להאריך מח"מ או לחילופין למצע ע"י מח"מ סינטטי למח"מ המומלץ על ידנו יכול להשקיע בתעודה של וואנגארד- VCIT תעודה המשקיעה באג"ח קונצרניות נקובות בדולר בטווחים לפדיון של 5-10, דירוג ממוצע A מינוס, מח"מ 6.22 ותשואה פנימית של 3.47% (3.40% בסקירה הקודמת). דמי הניהול בתעודה 0.07% ונכסים מנוהלים בסך של כ- 10 מיליארד דולר.

oדרך נוספת להשקעה היא על ידי קרנות נאמנות ישראליות עם או בלי נטרול החשיפה המטבעית. 


אינפלציה וריבית

אינפלציה: 

מדד צפוי מרץ 2017*

0.1%

מדד צפוי אפריל 2017*

0.1%

מדד צפוי מאי 2017*

0.1%

אינפלציה צפויה ל- 12 חודשים*

0.1%

אינפלציה צפויה לשנת 2017*

0.4%

אינפלציה צפויה ל-12 חודשים ע"פ ממוצע חזאים**

0.6%

אינפלציה בפועל ב- 2016

-0.2%


מדד חודש פברואר התפרסם אתמול והפתיע כאשר נותר לל"ש לעומת הצפי שלנו לירידה של 0.3%

ירידות מחירים נרשמו במיוחד בסעיפי: הלבשה והנעלה ב- 5.3% ותקשורת ב- 1.6% . 

עליות מחירים נרשמו במיוחד בסעיפי: ירקות ופירות טריים ב- 5.2% וריהוט וציוד לבית ב– 0.6%.

לאחר פרסום מדד חודש פברואר אנו מעדכנים מטה את תחזית האינפלציה לשנה קדימה מ- 0.3% ל- 0.1%, בעיקר בשל המשך ייסוף השקל מעסקת מובילאיי, ירידת מחירי הנפט וצפי להורדת המע"מ. האינפלציה הצפויה לשנת 2017 שלנו עודכנה מטה מ- 0.5% ל- 0.4%. כמו כן, מדד חודש אפריל עודכן מטה מ- 0.2% ל- 0.1% . במקביל, הפורוורד על המדד לשנה קדימה מן השוק ירד  מ- 0.15% ל- 0.0%.

ריבית:
 
בישראל: ריבית בנק ישראל עומדת על 0.1%.  

באירופה: הריבית הכללית בגוש עומדת על 0%, כאשר הריבית על הפיקדונות עומדת על מינוס 0.4%. צפי להשארת הריבית האפסית בגוש והמשך מדיניות ההרחבה הכמותית לפחות עד דצמבר 2017, כך ע"פ דראגי.

בארה"ב: הריבית בארה"ב עלתה ב- 0.25% לטווח של בין 0.75% ל- 1%. צפי השוק כיום עומד על עוד 2 העלאות של 0.25% כ"א בשנת 2017 (ביולי ובדצמבר), בהסתברות של מעל 50%. 

מט"ח

שקל-דולר

בסיכום מאז הסקירה הקודמת (02.03), הדולר נחלש בכ- 1.6%. הדולר נחלש בין היתר על רקע תחזית יונית יחסית שהציג אתמול הפד', שכן החשש היה שברקע לנתון התעסוקה החזק (תוספת של 235 א' משרות אל מול צפי ל-200 א' משרות במגזר הלא חקלאי) שפורסם בשבוע שעבר הפד' יבחר להציג תוואי אגרסיבי יותר של העלאות ריבית. בפועל הפד' הותיר אתמול את התחזית שלו בכל הקשור למספר העלאות הריבית הצפוי השנה ללא שינוי אל מול התחזית שהוצגה בעדכון הריבית מחודש דצמבר. צפי חברי הפד' עדיין עומד על 1.25%-1.5% בסוף 2017 (כלומר עוד 2 העלאות של 0.25% כ"א עד סוף 2017) ילן רואה יציבות באינפלציית הליבה סביב 1.7% (PCE) וקצב עליית השכר לא עולה בקצב מהיר. ילן גם רמזה שהפד יהיה מוכן לסבול עלייה בסביבת האינפלציה מעל 2% לתקופה מסוימת. ילן הוסיפה כי הפד' צופה ששיעור האבטלה ימשיך לרדת ולכלכלה עדיין יש מקום הראות שיפור. אם נסכם בחודש האחרון הדולר נחלש אל מול השקל בכ- 2.3% בין היתר בשל הגורמים הבאים: התחזקות השקל בשל הצמיחה הגבוהה מהצפוי בארץ, החלטת פיתוח לוויתן, וכן עסקת מובילאיי – אינטל ומצד שני החלשות הדולר אל מול מטבעות העולם אתמול, לאחר החלטת הפד , בשל התמתנות מסוימת בצפי השוק לקצב העלאות הריבית בארה"ב ב- 3 השנים הקרובות. 
 
 
נקודת תמיכה: קרובה 3.55 ₪ לדולר, רחוקה 3.4 ₪ לדולר.

נקודת התנגדות: קרובה 3.65 ₪ לדולר, רחוקה 3.75 ₪ לדולר.

להערכתנו, הדולר צפוי להתחזק בטווח הבינוני מול המטבעות העיקריים בעולם. זאת בשל פערי הריביות, צפי להמשך העלאות ריבית בארה"ב, וחוזקה היחסי של הכלכלה האמריקאית מול שאר העולם. לשם כך, הוספנו בשבוע שעבר תעודה בשם UUP ,של PowerShares, העוקבת אחר מדד USDX (שהוא מדד של דויטשה בנק העוקב אחר לונג של דולר ארה"ב מול סל מטבעות עולמיים עיקריים, כשהסל כנגד הדולר מורכב מ: כ- 57.6% אירו,  13.6% ין יפני, 12% פאונד בריטי, 9% דולר קנדי, קרונה שוודי 4% ו-3.5% פרנק שוויצרי). בנוסף לתעודה הכנסות מינוריות מקופוני ריבית לאור אחזקותיה באג"ח ממשלתיות עד שנה בארה"ב.

נציין כי בשל ההשקעות של ה- ETF בחוזים על מטבעות, התעודה מסווגת כהשקעה ספקולטיבית-, ומתאימה ללקוחות בעלי סיבולת סיכון גבוה.

נציין עוד כי דמי הניהול בתעודה יחסית גבוהים (כ- 0.8%), בשל עלויות גלגול חוזים, והיא אינה מחלקת דיבידנדים. מנגד, זוהי תעודה שעשויה להתאים לתקופה זו כאשר הדולר מתחזק מול שאר המטבעות בעולם ונחלש מעט מול השקל.

דולר-אירו 

מאז הסקירה הקודמת (02.03) הדולר נחלש מול האירו בכ- 2% . היחלשות הדולר נובעת בין היתר

על רקע התחזית יונית שהציג אתמול הפד', האירו התחזק מול הדולר בין היתר גם בגלל תוצאות הבחירות בהולנד בה מפלגת העם לחופש ולדמוקרטיה בראשות מארק רוטה ראש הממשלה המכהן זכתה ברוב המושבים בפרלמנט. נזכיר כי הבחירות הבאות בגוש האירו יתקיימו ב-23.4 בצרפת.

אנו ממשיכים להעריך כי הדולר צפוי להתחזק מול האירו בטווח הקצר-הבינוני בשל פערי הריביות וצפי להמשך עלייה של הריבית בארה"ב במהלך 2017 (צפי לעוד 2 העלאות) אל מול צפי להשארת הריבית האפסית והמשך תוכנית ההרחבה הכמותית בגוש לפחות עד סוף שנת 2017, ע"פ דראגי.

בזירת המאקרו התפרסמו השבוע: 

בגוש האירו – הייצור התעשייתי לחודש ינואר עלה 0.9% מתחת לצפי לעליה של 1.3%. מדד הכלכלי של ZEW עמד על 25.6 מדד המחירים לצרכן שנתי סופי לחודש פברואר נותר 2% בהתאם לצפי . 
בגרמניה – היצוא לחודש ינואר עלה ב 2.7% מעל לצפי של 2% , הייבוא לחודש ינואר עלה ב 3% מעל לצפי של 0.5% . מדד המחירים לצרכן סופי לחודש פברואר עמד על 0.6% בהתאם לצפי. סקר ה- ZEW   לחודש מרץ עמד על 12.8 מתחת לצפי של 13 .
בבריטניה - הבנק המרכזי בבריטניה החליט להותיר את הריבית על 0.25% בהתאם לצפי .

נקודת תמיכה: 1 דולר לאירו. 
נקודות התנגדות: ב- 1.16 דולר לאירו.

ענף נכסי לקוחות וייעוץ

ראש תחום מחקר ואנליסטית ראשית – אורלי אברהם  
אנליסטים: יהונתן רז     יועץ ניע"ז: אמיר ביברינג   

ניתוח זה הוכן ע"י בנק אגוד לישראל בע"מ, לשימוש עובדיו ועובדי חברות  הבנות שלו ולשימוש לקוחות של הבנק בכפוף להסתייגויות הבאות:
הניתוח הינו רכושו הבלעדי של הבנק. המידע ששימש את הבנק בהכנת ניתוח זה, הגם שהינו ממקורות שלפי ידיעת הבנק הינם מהימנים, אינו באחריותו. אין לראות בניתוח זה משום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או כל מצג שניתן על מנת שגורמים מחוץ לבנק יסתמכו עליו. כל הסתמכות על ניתוח זה תעשה על אחריותו של המשקיע בלבד. אין לעשות שימוש כלשהו, למסור, להעביר, להביא לידיעה, להעתיק, לצלם, לשכפל, לצטט, לפרסם, במישרין או בעקיפין, בכל אופן או שיטה בין בדפוס בצילום בהקלטה בהעתקה מכנית או אלקטרונית בתמורה או שלא בתמורה, את ניתוח או חלקים ממנו, לרבות, ממצאים, מסקנות והערכות הכלולות בו, ללא קבלת אישור בכתב מהבנק. הבנק ו/או חברות בנות שלו ו/או חברות הקשורות אליו (להלן: התאגידים) ו/או בעלי שליטה ו/או בעלי עניין במי מהם, עשויים להחזיק עבור עצמם ו/או עבור מי מלקוחות התאגידים הנ"ל מניות של מי מהחברות, ו/או עשויים להיות בעלי שליטה ו/או בעלי עניין במי מהחברות. כמו כן עשויים מי מהנ"ל לפעול בניירות הערך של מי מהחברות על בסיס יומי או אחרת, לפעול מעת לעת במכירתן ו/או  ברכישתן חרף האמור בדוח זה.

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

x