בנק אגוד >> הדולר צפוי להתחזק מול האירו בשלוש השנים הקרובות בשל פערי הריביות וצפי להמשך עליית הריבית בארה"ב על-פי הפד

הצפי הוא לעוד העלאה אחת בארה"ב אל מול צפי להשארת הריבית האפסית והמשך תוכנית ההרחבה הכמותית בגוש עד סוף שנת 2017

 

 
 

אורלי אברהם
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
24/05/2017

מפלס החששות של המשקיעים עלה חדות השבוע בעקבות הפרשיות בהן מעורב טראמפ לאחרונה ביניהן: פרשת ההדלפות בארה"ב לפיהן הנשיא טראמפ הדליף לשר החוץ הרוסי ולשגריר רוסיה בוושינגטון מידע מודיעיני מסווג וכי במהלך חודש פברואר האחרון ביקש טראמפ מראש ה-FBI  דאז, ג'יימס קומי, לעצור את החקירה כנגד היועץ לביטחון לאומי דאז מייקל פלין שנחשד בקשריו עם רוסיה. כאשר המשמעויות שהשווקים העניקו לכך הוא שההסתברות למימוש הרפורמות הכלכליות של טראמפ קטנה יותר כעת מכיוון שטראמפ כנראה שיתקשה בעתיד הקרוב לעסוק בנושאים אחרים למעט בהישרדותו הפוליטית. לאור זאת, בורסות וול סטריט השלימו אתמול את הנפילה היומית החדה ביותר זה שמונה חודשים בהובלת מניות הפיננסים ומנגד מדד "הפחד" (מדד התנודתיות) ה- VIX נסק אתמול ביותר מ- 40%. 
 
בסיכום שבועי ברוב המדדים בעולם נרשמו ירידות שערים חדות של עד כ- 2%, בהובלת ארה"ב ויפן. כאשר בישראל נרשמו ירידות שערים מתונות יחסית לעולם (של כ-1%). מנגד נציין שבמדד הפוטסי בבריטניה נרשמה עליה מתונה של כ-0.24%.

בשבוע החולף תשואת אג"ח 10 שנים ארה"ב ירדה מ- 2.41% (נכון לסגירת ה- 10.5) ל- 2.22% (נכון לסגירת ה- 17.5).

במגזר הסחורות- הזהב, המומלץ על ידינו באחזקה של עד 5% כהגנה על התיקים,  עלה השבוע בכ- 3% לאור העלייה ברמת אי הוודאות העולמית.

על רקע העלייה ברמת אי הוודאות העולמית ולצורך מימוש רווחים אנו מורידים את החשיפה המנייתית בתיק המייצג שלנו מ-22% ל- 18%. כאשר, התיק הספקולטיבי נשאר לל"ש על כ-  36%. בתמהיל המנייתי אנו ממליצים על חלוקה שווה בין ישראל לחו"ל.
החלוקה הגיאוגרפית באפיק המנייתי המומלצת כעת בחו"ל: ארה"ב -60%, אירופה –20%, יפן-9%, אסיה ללא יפן –11%. 

כאשר בארה"ב אנו מעדיפים השקעה בסקטורים: התעשייה, הטכנולוגיה, הפיננסיים, הצריכה המחזורית והפארמה. 

נזכיר כי, בסוף השבוע האחרון, התרחשה מתקפת סייבר בינלאומית מהגדולות בהיסטוריה שפגעה בארגונים במדינות רבות בעולם. תקיפות אלו מגדילות את הצורך של חברות גלובאליות בשירותי הגנת סייבר איכותיים. לפיכך אנו מוסיפים היום לסקירה השבועית ETF שמשקיע בחברות בתחום הגנת מתקפות סייבר בשם HACK.

ארה"ב- מאז הסקירה הקודמת, נרשמה ירידה חדה במדדי הוולסטריט של עד כ- 2%. בהובלת מדד הנאסד"ק. זאת על רקע עליית החשש מהפרשיות בהן מעורב טראמפ לאחרונה אשר מגדילות את סימן השאלה לגבי העברתן של רפורמות ממשל טראמפ בתחום המיסוי הרגולציה והבריאות שציבור המשקיעים ייחל להם עד כה.

בתוך כך, ישנה גם היחלשות בצפי השוק לקצב העלאות הריבית, בין היתר גם על רקע נתוני אינפלציה חלשים מהצפוי- אינפלציית הליבה עלתה בחודש אפריל במונחים שנתיים ב- 1.9%, מתחת לצפי ל-2% (כאשר נזכיר כי יעד הפד להעלאת ריבית הוא לאינפלציית ליבה של 2%). כעת צפי השוק לשנת 2017 כולה עומד כעת על עוד העלאה אחת בלבד  (86.3% בפגישה הקרובה יוני), כאשר בסקירה הקודמת הצפי עמד על עוד 1-2 העלאות עד סוף השנה (בהסתברות של 100% להעלאה ביוני ו-60% לדצמבר).
 
נתוני מאקרו מעורבים שהתפרסמו השבוע בארה"ב –
מכירות קמעונאיות לחודש אפריל עלו ב-0.4% מתחת לצפי לעלייה של 0.6%. סנטימנט הצרכנים של מישיגן לחודש מאי עמד על 97.7 מעל לצפי של 97. התחלות בנייה לחודש אפריל ירדו ב- 2.6% מתחת לצפי לעלייה של 2.9%. מדד הייצור התעשייתי לחודש אפריל עלה ב-1% מעל לצפי של 0.4%.

אירופה- במדדי המניות באירופה נרשמו ירידות שערים, במקביל לארה"ב, למעט מדד הפוטסי שעלה ב- 0.24%, בעקבות נתוני מאקרו חיוביים. כאשר מדד הדאקס רשם ירידה של כ-1.5%.

בזירת המאקרו התפרסמו בגוש האירו נתונים יחסית חיוביים:

בגוש האירו – התמ"ג לרבעון ראשון 2017 (במונחים שנתיים) עלה 1.7% בהתאם לצפי. ציפיות סקר ה- ZEW עומדות על 35.1 מעל לצפי של 29.1. מדד המחירים לצרכן לחודש אפריל (במונחים שנתיים) עלה 1.9% בהתאם לצפי. מדד ייצור תעשייתי לחודש מרץ ירד ב-0.1% לעומת צפי לעלייה של 0.3%.
בגרמניה – התמ"ג לרבעון הראשון 2017 (במונחים שנתיים) עלה ב-1.7% בהתאם לצפי. ומדד המחירים לצרכן לחודש אפריל (סופי) נותר ללא שינוי בהתאם לצפי.

סקר ה- ZEW למצב העסקים לחודש מאי עמד על 83.9 מעל לצפי של 82.

בבריטניה – הבנק המרכזי הותיר את הריבית ללא שינוי מחודש קודם (0.25%). מדד המחירים

לצרכן לחודש אפריל (במונחים שנתיים) עלה 2.7% מעל לצפי של 2.6%. שיעור האבטלה לחודש מרץ ירד ל- 4.6% (מדובר ברמה הנמוכה ביותר ב-40 השנים האחרונות) מתחת לצפי של 4.7%. מכירות קמעונאיות לחודש אפריל (במונחים שנתיים) עלו ב-2% מעל לצפי של 1%.

יפן– מאז הסקירה הקודמת, מדד הניקיי רשם ירידה חדה של כ- 2%.

נתוני מאקרו שהתפרסמו השבוע: הזמנת מכונות חדשות לחודש מרץ עלו ב- 1.4% מתחת לצפי לעליה של 2.1%. ייצור תעשייתי לחודש מרץ ירד ב- 1.9% אל מול צפי לירידה של 2.1%. תמ"ג לרבעון ראשון (במונחים שנתיים) עלה ב-2.2% מעל לצפי של 1.7%.

סין – האטה במספר תחומים בחודש אפריל: התפוקה התעשייתית בחודש שעבר עלתה ב- 6.5% לעומת אפריל אשתקד, זאת לעומת עלייה משמעותית יותר של 7.6% בחודש מארס. בשווקים חזו כי התפוקה הסינית תעלה ב-7.1%.  ההשקעות בנכסים קבועים באזורים הלא כפריים טיפסו ב- 8.9% בארבעת החודשים הראשונים של השנה לעומת התקופה המקבילה ב- 2016 ירידה לעומת עלייה של 9.2% בחודשים ינואר-מארס. אנליסטים, בכל אופן, ציפו ל-9.1%. המכירות הקמעונאיות בחודש אפריל עלו ב- 10.7% בהשוואה לחודש המקביל, מעל הצפי ל- 10.6% אך משקף  האטה מסוימת לעומת 10.9% עלייה בחודש הקודם.

ישראל– מאז הסקירה הקודמת המעוף (ת"א 35) רשם ירידה מתונה יחסית לעולם של כ- 1%. מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בשלושת החודשים האחרונים (ינואר-מרץ 2017) נרשמה ירידה של כ-2.9% בכמות המבוקשת של דירות חדשות בהשוואה לשלושת החודשים הקודמים להם (אוקטובר- דצמבר 2016).
כאשר במרכיבי הכמות חלה :

עלייה של 8.6% במספר הדירות שנמכרו. עלייה זו, ברובה, נובעת מהשינויים העונתיים. לאחר ניכוי הגורמים העונתיים, מסתמנת באותה תקופה, ירידה של 6.9%.

כמו כן ישנה ירידה של כ- 17.3% במספר הדירות שלא למכירה שהחלה בנייתן.

עוד מנתוני הלמ"ס חלה עלייה של 0.2% במדד מחירי תשומה בבנייה למגורים באפריל 2017.

מדד המחירים לצרכן לחודש אפריל עלה בהתאם לצפי ב- 0.2%. אינדיקטורים נוספים שלא נכללים במדד המחירים לצרכן עולה כי מהשוואת העסקאות שבוצעו בחודשים פברואר 2017 – מרץ 2017, לעומת העסקאות שבוצעו בחודשים ינואר 2017 – פברואר 2017, נמצא כי מחירי הדירות ירדו ב-0.5%. כאשר ציינו כי בחודש אפריל חל חג פסח ולכן מספר העסקאות שדווחו היה נמוך בהשוואה לחודש ללא חגים. לפיכך, הנתון אינו סופי מאחר שקיימות עסקאות נוספות שבוצעו בתקופה זו וטרם דווחו.

התמ"ג ברבעון הראשון של 2017 עלה ב-1.4% בלבד. הלמ"ס גם עדכנה מטה את העליות בתוצר בשני הרבעונים הקודמים ל-4.7%  ברבעון הרביעי של השנה שעברה ול-4.1% ברבעון השלישי. עיקר השינוי נובע מהתנודתיות הרבה בנתוני כלי הרכב בשני הרבעונים האחרונים (עלייה חדה ברבעון הרביעי של 2016 לעומת הרבעון השלישי וירידה ברבעון הראשון של 2017 לעומת הרבעון הרביעי של 2016).

עוד עולה מהנתונים כי ההוצאה לצריכה פרטית ירדה ב- 1.6% ברבעון הראשון של שנת 2017 בחישוב שנתי שפירושו ירידה של 3.4% בהוצאה לנפש. הירידה בהוצאה לצריכה הפרטית לנפש ברבעון הראשון באה בהמשך לירידה של 1.0% ברבעון הקודם ולאחר עלייה של 0.9% בחישוב שנתי ברבעון השלישי של 2016.

בנק ישראל פרסם שלאור ההסכמות שגובשו בין הנהלת רשות המסים, אגף החשב הכללי ובנק ישראל, נקבע שאם תמומש עסקת מכירת מובילאיי לחברת אינטל העולמית, תוכל אינטל העולמית לשלם את המסים הנובעים מהעסקה במטבע דולר וזאת במטרה למנוע השפעה של שער המטבע וייסוף יתר של השקל.
מפרסום של אגף הכלכלן הראשי במשרד האוצר עולה כי בשנת 2016 נרשמה ירידה של 8% במכירת דירות חדשות, בהשוואה לשנת 2015. בניכוי המכירות במסגרת "מחיר למשתכן" מתעצם שיעור הירידה ל-16%. כמו כן חל גידול חד במלאי הדירות החדשות שטרם נמכרו.

נפט– מחיר הנפט עלה כ-0.7% מאז הסקירה הקודמת, כשברקע ירידה מתחת לצפי במלאים בארה"ב והצהרת שרי החוץ של רוסיה וסעודיה לטובת כך שההסכם לקיצוץ התפוקה יוארך עד למרס 2018. כאשר, בהמשך החודש צפויה פגישה של מדינות אופ"ק בנוגע להארכת ההסכם (כזכור ההסכם נכנס לתוקפו בתחילת השנה ומסתיים בסוף המחצית הראשונה של 2017).

כאשר, בהמשך החודש צפויה פגישה של מדינות אופ"ק בנוגע להארכת ההסכם על קיצוץ במלאים (נזכיר כי ההסכם נכנס לתוקפו ב-1.1.2017 ואמור להסתיים ב-71.7.201).

המלצות

על רקע העלייה ברמת האי וודאות ולצורך מימוש רווחים מתחילת שנה אנו מורידים את החשיפה המנייתית בתיק מייצג מ-22% ל- 18%. כאשר, התיק הספקולטיבי נשאר לל"ש על כ-  36%. בתמהיל המנייתי אנו ממליצים על חלוקה שווה בין ישראל לחו"ל.

בהתייחס לחשיפה הגיאוגרפית בחו"ל אנו עדיין מעדיפים את החשיפה לארה"ב בשל חוזקה היחסי של הכלכלה האמריקאית  ומעדיפים השקעה בסקטורים: התעשייה, הטכנולוגיה, הפיננסיים, הצריכה המחזורית והפארמה. 

החלוקה הגיאוגרפית המומלצת כעת בחו"ל: ארה"ב -60%, אירופה –20%, יפן-9%, אסיה ללא יפן –11%.

 סביבת הריביות הנמוכה יחסית צפויה להימשך בארץ ובעולם מה שממשיך לתמוך באפיק המנייתי המהווה אלטרנטיבת השקעה מעניינת כחלק מהתיק בהתאם לאהבת הסיכון.

מומלצת השקעה גם במניות גלובאליות בעלות תזרימי מזומנים יציבים ובעלות מדיניות חלוקת דיבידנד. אנו ממשיכים בהמלצתנו להיחשף לדולר גם באמצעות האפיק המנייתי.

מבחינת הסקטורים המובילים בארה"ב מומלצת השקעה:

בסקטור התעשייה, בדגש על תת הסקטור התעשייה הביטחוניות הצפוי ליהנות מהגדלת תקציבי הביטחון, בנוסף, השקעה בחברות הנדסה וציוד המתמחות בהקמת פרויקטי תשתית וכן השקעות בעסקי אבטחת הגבולות והתשתיות.

סקטור הפיננסיים על רקע  הצפי להמשך העלאות ריבית יחד עם הקלות ברגולציה והמשך השיפור בכלכלה האמריקאית, בנוסף ניתן להיחשף גם לתת הסקטור - הבנקים האיזוריים בארה"ב.

סקטור הצריכה המחזורית בשל המשך השיפור בכלכלה והעלייה בצריכה.

 סקטור הבריאות המאופיין בחברות גלובליות יציבות בעלות תזרימי מזומנים גבוהים.

בנוסף מומלץ גם סקטור הטכנולוגיה בדגש על בחירה סלקטיבית של מניות.

ללקוחות ספקולטיביים אנו ממליצים על סקטור התעופה בשל מחירי האנרגיה נמוכים יחסית יחד עם השיפור המתמשך בכלכלה האמריקאית. וכן תת סקטור הביומד בשל הפוטנציאל הגלום בו. כאשר ניתן להיחשף גם לתחום הסייבר שמרכז עניין לאחרונה לאחר מתקפת הסייבר העולמית.

בהתייחס להשקעה באירופה ניתן להשקיע דרך תעודות סל מנוטרלות מטבע וכן תעודות על חברות גלובאליות/ יצואניות. בנוסף מומלצת השקעה גם במדד הדאקס כחלק מחשיפה לגוש האירו, ניתן להיחשף גם באמצעות מדד MDAX  - מדד המניות הבינוניות בגרמניה.

בהתייחס להשקעה באסיה: ניתן ל"תבל" את התיק עם חשיפה לאסיה פסיפיק ללא יפן וכן להיחשף ליפן בנטרול מטבע כפי המפורט מעלה.

בהתייחס לסחורות – ממשיכים בהמלצתנו על השקעה של 5% מהתיק לזהב בראיה לטווח ארוך בהתאם לסיכון התיק כהגנה.

XPH- המשקיע בחברות פארמה מובילות בתחומן בהתפלגות: כ-90.4% פארמה, 9.5%-ביוטכנולגיה. בין החברות הבולטות במדד: ג'ונסון את ג'ונסון, פייזר, מרק, בריסטול מאיירס, מיילן פריגו ועוד. לתעודה תשואת דיבידנד ממוצעת של כ-0.8%. 10 האחזקות הגדולות מהוות כ-49% מהתעודה. ד.ניהול-0.35%.

BBH-  המשקיע בחברות הביוטכנולוגיה המובילות בתחומן וטומן בחובו פוטנציאל רב, בהתפלגות: כ-75% ביוטכנולוגיה , 20% פרמצבטיקה, 5% מוצרים רפואיים. בין החברות הבולטות במדד: אמג'ן, גלעד סיינס, ביוג'ן, אילומיין ועוד רוב החברות אמריקאיות.ד.ניהול-0.35%.

XLF  – המשקיע בבנקים וחברות פיננסיים בארה"ב, בהתפלגות: 54.16% בנקים, 30% ביטוח, 13.4% שירותים פיננסיים. בין החברות הבולטות במדד: ג'ייפי מורגן, ברקשייר האתווי, וולס פארגו, בנק אוף אמריקה, סיטי גרופ, גולדמן זאקס, AIG ועוד. 10 האחזקות הגדולות מהוות כ-55% מהתעודה. תשואת דיבידנד ממוצעת של החברות המוחזקות כ- 1.7%, ד.ניהול-0.14%.

KRE – המשקיע בבנקים אזוריים וחברות השקעה בארה"ב, בהתפלגות: 93.7% בנקים, 5.3% חברות השקעה. בין החברות הבולטות במדד: National penn Bancshares, Great western Bancorp, Sterling Bancorp, Bankunited, Wintrust financial. ועוד, 10 האחזקות הגדולות מהוות כ-44.8% כך שהתעודה מפוזרת. תשואת דיבידנד של 1.8%.דמי ניהול 0.35%.

XHB – חברות בניה וכאלה המספקות שירותים ומוצרים לבית בארה"ב. כ- 28% מהחברות בתעודה הינן חברות בניה, 15% מספקות חומרי גלם לבניה, 20% קמעונאות, 13% מתחום הריהוט. בין החברות הנכללות במדד  Lennox Corporation (LII) המספקת מוצרים ושירותים לקרור, וחימום בתים. Home Depot (HD) המספקת מוצרים לבית, Whirlpool (WHR) המספקת מוצרי חשמל לבית, Lennar (LEN), Ryland (RYL), Toll Brothers (TOL) חברות נדל"ן/בניה אמריקאיות ועוד. ד.ניהול-0.35%. מצ"ב גרף שבועיים אחרונים:

XLY –המשקיע בחברות צריכה מחזורית בארה"ב בהתפלגות של: כ-37% בקמעונאות כ-28% במדיה, 10% באינטרנט, 5.9% הלבשה. בין האחזקות הגדולות נמנות החברות: וולט דיסני, הום דיפו, אמאזון, מקדונלדס, טיים וורנר, נייקי, סטארבקס, פורד מוטור, טארגט, ג'נרל מוטורס ועוד. תשואת דיבידנד 12 חודשים אחרונים  1.5%. ד.ניהול-0.16%.

XLI- המשקיעה בחברות תעשייה גדולות המובילות בתחומן בארה"ב בהתפלגות: כ- 23% תעשייה כללית, 22% בהגנה וחלל, 16.5% בתחבורה, 8% אלקטרוניקה, 6% מכונות מגוונות, 6% בחברות תעופה. בין האחזקות הגדולות נמנות החברות: ג'נרל אלקטריק, M3, בואינג, יוניון פאסיפיק, לוקהיד מרטין, קאטרפילר ועוד. 10 האחזקות הגדולות ביותר מהוות כ- 46% מהתעודה, תשואת הדיבידנד 12 חודשים אחרונים הינה כ- 2% ודמי הניהול- 0.14%.

PAVE-   Global X U.S. Infrastructure Development ETF שעוקבת אחרי מדד Indxx U.S. Infrastructure Development. המדד מכיל חברות הרשומות בארה"ב, שמאפשרות חשיפה לפיתוח תשתיות בארה"ב ובכלל זה, חברות בניה,הנדסה, מפיקות חומרי בניה ואחרות. חלוקה גיאוגרפית: 98% ארה"ב (0.8% להולנד וקנדה, כ"א). חלוקה סקטוריאלית של התעודה: 12.6% תחבורה, 11.5% הנדסה ובניה, 11.2% ברזל/פלדה, 8.5% ציוד ורכיבים חשמליים, 8% חומרי בניה, 7.6% קמעונאות, 6.2% מכונות, 5.8% אלקטרוניקה, 5.6% כימיקלים, 4.8% שירותים מסחריים. 10 האחזקות הגדולות בתעודה מהוות כ- 30.9% ממשקלה. דיבידנד ממוצע של החברות בתעודה 1.35%, דמי ניהול: 0.47%. התעודה הינה תעודה חדשה (התחילה להיסחר ב- 8/3/17). מנהלת כעת סכום של כ- 3.6 מיליון דולר בלבד!
PKB- הנותנת מענה חלקי לחברות החשופות לפרוייקטי התשתית. נציין כי התעודה משויכת לסקטור הצריכה המחזורית.

התעודה בתחום הבניה, ויש לה חפיפה מסויימת עם התעודה של XHB, אך מוטה יותר לכיוון חומרי הגלם לבניה, ולחברות הנדסיות, ופחות לבוני בתים למגורים (המהווים כ- 30% מהתעודה XHB).

כ- 42% מהחברות בתעודה הינן חברות המספקות חומרי גלם לבנייה, כ- 15.6% חברות הנדסה ובניין, 14.9% יצרניות שונות, 5.5% בתחום הטקסטיל, 5.5% בתחום הקמעונאות. עשר האחזקות הגדולות בתעודה מהוות כ 45.8% ממשקלה (יש 30 אחזקות בתעודה). ד.ניהול 0.63%.

ITA- המשקיעה בעיקר בחברות ביטחוניות שקשורות לחלל, הגנה ותעופה בארה"ב המובילות בתחומן בהתפלגות: כ-76% הגנה, חלל ותעופה,7.6% ייצור חלקים שונים, 6.5% חומרה, 3% בניית ספינות, 2% מכונות שונות, ושאר אחזקות של כ- 1% כ"א ב- מחשבים, תקשורת, אלקטרוניקה ומחסנים ואחסון. בין החברות הבולטות במדד: בואינג, לוקהיד מרטין, רוקוול קולינס ג'נרל דינאמיקס ועוד. לתעודה תשואת דיבידנד ממוצעת של כ-1.8%. 10 האחזקות הגדולות מהוות כ-57% מהתעודה. ד.ניהול-0.43%.

HACK  - ETF על תחום הסייבר. משקיע בחברות גדולות וותיקות, וכן בחברות קטנות וצעירות, הקשורות באופן ישיר לתעשיית הסייבר העולמית (חומרה ותוכנה).

התפלגות גיאוגרפית: כ- 75% ארה"ב, 11% ישראל, 5% יפן.

התפלגות סקטוריאלית: כ- 36% אינטרנט, 29% מחשבים, 18% תוכנה, 13% טלקום

בין החברות המוחזקות ניתן למצוא את צ'קפוינט, אימפרבה, פאלו אלטו, ג'וניפר, סיסקו, ראדוואר, ורינט, פאייר-איי, סייבר-ארק ואחרות.

10 האחזקות הגדולות מהוות כ- 42% ממשקל התעודה. ד"נ 0.6%

JETS - המשקיעה בחברות התעופה המובילות בהתפלגות: 86% תעופה, 6.5% הגנה וחלל, 2.8% הנדסה. בין החברות הבולטות במדד: DELTA AIR  LINES, SOUTHWEST AIR LINES, AMERICAN AIR LINES, UNITED CONTINENTAL HOLDING, ALASKA AIR GROUP ועוד. 10 האחזקות הגדולות מהוות כ-73% דמי ניהול  0.6%. מצ"ב גרף שבועיים אחרונים:

-XRLV העוקבת אחרי מדד של 100 מניות המובילות במדד ה - S&P500 שהפגינו תנודתיות נמוכה, תוך הקטנת חשיפה שלילית לשינויים בשער הריבית. ההתפלגות הסקטוריאלית של התעודה: תעשיה 25.3%, בריאות  22.5%, פיננסים 18.7%, צריכה בסיסית 12.6%, צריכה מחזורית 9.4%, טכנולוגיה: 8.6%. בין האחזקות הגדולות בתעודה:

procter &Gamble, Coca-Cola, Republic services, Johnson & Johnson, United Parcel Service (UPS), Philip Morris, Lockheed Martin, Cincinnati Financial, Berkshire Hathaway, Arthur J Gallagher. דיבידנד 1.8%, ד"נ 0.25% .


ETF  על אירופה:

ISHARES-EURO STOXX 50- במטבע האירו טיקר  MSE FP, בדולר FEZ. מדד זה מכיל את 50 החברות הגדולות באירופה רובן חברות בעלות פעילות גלובאלית עולמית – המדד מתפלג סקטוריאלית: כ- 19% בנקאות , כ-7.5% נפט וגז, כ- 9.3% פרמצבטיקה, כ- 7% ביטוח, 6.9%- טלקום, 5.5%- אלקטרוניקה , 5%-כימיקלים, 3.6%- מזון, ועוד. בין המניות הבולטות ניתן למצוא את: TOTAL SA, SANOFI, סימנס, באייר, BNP PARIBAS, יוניליוור, טלפוניקה ועוד. ד.ניהול- FEZ-0.29%/ MSE- 0.2%.

WISDOMTREE  EUROPE  HEDGED– טיקר HEDJ, תעודת סל מנוטרלת מטבע (לדולר) על מדינות גוש היורו. המדד מכיל חברות בעלות שווי שוק מעל מיליארד דולר ותשואת דיבידנד גבוהה, אשר לפחות 50% מהכנסותיהן מגיעים מחוץ לאירופה. חלוקה גיאוגרפית: כ – 25% צרפת, 25% גרמניה, 20% - ספרד, 16% הולנד, 8% בלגיה, 3% פינלנד, 2% איטליה. חלוקה סקטוריאלית: כ- 22% צריכה לא מחזורית, 19% תעשיה, 17% צריכה מחזורית, 13% פיננסים, 12% בריאות, 6% תקשורת, 5% חומרי גלם. בין המניות הבולטות: Anheuser-Busch  (אחת מיצרניות הבירה הגדולות בעולם), טלפוניקה, בנק בילבאו, סנופי, בנק סנטנדר, יוניליבר, סימנס, דיימלר ועוד. ד.ניהול-0.58%

ISHA HEDGED MSCI GERMANY -   טיקר HEWG, תעודת סל מנוטרלת מטבע (לדולר) על גרמניה. המדד מכיל חברות בינוניות וגדולות בשווי ממוצע של כ-28 מיליארד דולר ותשואת דיבידנד בגובה של כ-5.42% (שנה אחורה) וצפי קדימה של כ- 3.9%. חלוקה סקטוריאלית: כ- 15% יצרניות רכב, 13.7% כימיקלים, 11.8% חברות פארמה, 11% ביטוח, 8% תעשיה, 6% תוכנה, 5.5% תקשורת, 5% בנקים, 4% שירותי רפואה, 3% אלקטרוניקה. בין המניות הבולטות: באייר, סימנס, Allianz, Deutch Telcom AG, SAP, Deutch Bank AG. ד.ניהול-0.53%
VGK- תעודת סל דולרית העוקבת אחר מדד המניות מדינות אירופה המפותחות הכולל מניות גדולות ובינוניות בחלוקה גיאוגרפית מתפלגת: כ-27% אנגליה, 14% צרפת,  15% שוויץ, 14% גרמניה, 7% הולנד, 5% ספרד, 5% שוודיה, 3.7% איטליה ועוד. בחלוקה סקטוריאלית: כ- 14% בנקאות , כ-12% פארמה, 7.3% נפט וגז, כ-6.2% טלקום,כ-5.8% ביטוח, כ- 5.7% מזון, 4%- כימיקלים , 3%-משקאות, 3%- כרייה ועוד. בין המניות הבולטות ניתן למצוא את: TOTAL SA, SANOFI, נסטלה, נוברטיס, באייר, ROCHE HOLDING, HSBC , BP, ועוד. 10 החברות הגדולות המרכיבות את התעודה מהוות כ- 18% בלבד מהתעודה מה שמראה על גיוון ופיזור בתעודה. תשואת הדיבידנד של התעודה בשנה האחרונה עומדת על 3.75%.

ETF  על אסיה :

AAXJ-  עוקבת אחר מדינות אסיה ללא יפן בפיזור ביניהן: דרום קוריאה (19%), סין (22%), הונג קונג (18.7%), טיוואן (15%), הודו (10%), סינגפור (5.2%), מלזיה (4%),אינדונזיה (3%) תשואת הדיבידנד של המדד כ- 1.8% האחזקות העיקריות בתעודה מתפלגות סקטוריאלית: 21% בנקאות ופיננסיים, 10% סמיקונדקטור, 6.7% טלקום, 4% נפט וגז, 5% ריטים, 6.6% ביטוח. 10 האחזקות הגדולות מהוות 22% מהתעודה. ד.ניהול-0.69%.

WISDOMTREE  JAPAN  HEDGED -   טיקר DXJ, תעודת סל מנוטרלת מטבע (לדולר) על יפן. המדד מכיל חברות בעלות שווי שוק מעל 100 מיליון דולר ותשואת דיבידנד גבוהה, אשר לא יותר מ- 80% מהכנסותיהן מגיעים מחוץ ליפן. חלוקה סקטוריאלית: כ- 25% צריכה מחזורית, 22% תעשיה, 15% טכנולוגיה, 11% פיננסים, 10% חומרי גלם, 9% צריכה לא מחזורית, 8% בריאות. בין המניות הבולטות: טויוטה, מיצובישי, Japan Tobacco, Mizuho Financial, קאנון, הונדה, ניסן ועוד. ד.ניהול-0.48%.

באופן כללי ללקוחות המעוניינים להימנע מחשיפה דולרית ניתן להשקיע באמצעות מגוון תעודות הסל בארץ בהתאם לסקטור/ גיאוגרפי/ סחורות המומלצים.

אפיק סולידי
  • עולם, בסיכום שבועי, נרשמה ירידה חדה בתשואות האג"ח הממשלתי של ארה"ב (בעיקר אתמול). זאת לאור מעבר של כספים מאפיקים ספקולטיביים לאפיקים סולידיים יותר. כאשר בגרמניה נרשמה ירידה מתונה יותר בתשואות האג"ח הממשלתי.
  • בארץ, מאז הסקירה הקודמת, נרשמה ירידה בתשואות האג"ח הממשלתי. כאשר, האפיק השקלי היה עדיף בכל הטווחים אל מול האפיק הצמוד.
  • הפורוורד, על המדד לשנה קדימה עלה מ- 0.28% ל-0.38%. צפי שלנו לשנה קדימה 0.7%.
  • מדד המחירים לצרכן לחודש אפריל עלה ב- 0.2%, בהתאם לצפי שלנו.
  • המרווח בין ישראל לארה"ב (ממשלתי 10Y) עלה ממינוס 0.16% למינוס 0.06% (נכון לסגירת ה- 17.5). זאת לאור ירידת תשואות חדה יותר בארה"ב מאשר בישראל.
  • קונצרני- מאז הסקירה הקודמת, נרשמה מגמה מעורבת במדדי האג"ח הקונצרני העיקריים.

  • אג"ח חו"ל- מאז הסקירה הקודמת, נרשמה ירידה בתשואות אג"ח חברות בארה"ב.

אג"ח ממשלתי
שקלי: בסיכום שבועי, נרשמה ירידת תשואות בכל הטווחים.
צמוד: בסיכום שבועי, נרשמה ירידת תשואות ברוב הטווחים.
     
גרף שנה אחורה מרווח בין ישראל לארה"ב בתשואות ממשלתי ל- 10 שנים:
 
אינפלציה וריבית
תחזית אינפלציה (סגול כהה- תחזית סקירה נוכחית. סגול בהיר-תחזית סקירה קודמת):
  *  הערכות מאקרו של הכלכלן הראשי של הבנק  **  מקור: בנק ישראל

מדד המחירים לצרכן לחודש אפריל עלה ב- 0.2%, בהתאם לצפי שלנו (עליות מחירים נרשמו במיוחד בסעיפים הבאים: פירות טריים ב-5.5%, הלבשה ב-1.8% ותרבות ובידור ב-1.5%).
לאחר פרסום המדד תחזית מדד שנה קדימה שלנו עודכנה מעלה מ- 0.6% ל- 0.7%. במקביל, פורוורד מדד לשנה קדימה מן השוק עלה מ-  0.28% ל- 0.38%.

ריבית:
בישראל: מהודעת הריבית האחרונה של בנק ישראל עולה כי הריבית המוניטרית צפויה להישאר ברמתה הנוכחית, 0.1%, במהלך השנה הקרובה ולעלות בהדרגה החל מהרבעון השני של 2018.
באירופה: הריבית הכללית בגוש עומדת על 0%, כאשר הריבית על הפיקדונות עומדת על מינוס 0.4%. ע"פ דראגי הסיכונים לכלכלה פחתו, אך יש עדיין צורך במדיניות מרחיבה במטרה לתמוך ביעד של חזרת האינפלציה ליעד שהוא קצת מתחת ל-2%.
בארה"ב: הריבית בארה"ב עומדת בטווח של בין 0.75% ל- 1%. צפי השוק כיום עומד על עוד העלאה אחת בלבד של 0.25% כ"א עד סוף שנת 2017, בהסתברות של 86% להעלאה בפגישה ביוני הקרוב. מדבור בירידה בהסתברות לעומת שבוע שעבר שם עמד צפי השוק לעוד 1-2 העלאות עד סוף שנת 2017 (בהסתברות של 100% להעלאה ביוני ו60% להעלאה בדצמבר).



המלצה:

  • אג"ח ממשלתי- אחזקה של 14% בתיק המייצג ו 10% בספקולטיבי.
  • בשל פער חיובי בין הערכותינו לבין האינפלציה הגלומה מן השוק ל-12 חודשים הקרובים אנו ממליצים על חלוקה של 60% לטובת האפיק הצמוד באג"ח הממשלתי על חשבון האפיק השקלי.

  • באפיק הצמוד מומלצת השקעה במח"מ סינטטי. ואילו באפיק השקלי מומלצת השקעה  סטרייט.

  • אג"ח קונצרני בארץ: לאור הביצועים המרשימים מתחילת השנה ורמות המרווחים הנמוכות שהתל בונדים נמצאים כיום, אנו מורידים את האחזקה בתיק מייצג מ- 22% ל- 20% ובתיק ספקולטיבי מ- 30% ל- 24%, זאת לטובת אפיק מזומן- עד שהתשואות יחזרו לעלות, בחלוקה שווה בין אפיק צמוד לשקלי. כאשר מומלץ מח"מ ממוצע עד 3 שנים, בעדיפות לאג"ח איכותיות יותר (מבחינת דירוג ובטחונות).

  • מצ"ב טבלת ביצועים מתחילת שנה ועד היום של מדדי התל בונד וכן גרף מרווחים היסטורי:

  • אג"ח חו"ל- אחזקה של 10% בתיק המייצג ואחזקה בתיק הספקולטיבי של 15%. אנו ממליצים על אג"ח קונצרני בדרוג סביב דרוג מדינת ישראל (+A) ובטווח שבין BBB ל- A  במח"מ של 3-4 שנים. ההשקעה יכולה להיעשות באופן ישיר (ע"פ רשימת האג"ח המומלצות של בנק אגוד), או דרך תעודות הסל ITR, CIU, VCSH ו- VCIT:
  • CU- המשקיעה בדרוג ממוצע A, מח"מ 4.27 ותשואה ממוצעת של 2.53% (2.68% בסקירה הקודמת). דמי ניהול בתעודה 0.2%. כ- 86% מהתעודה מושקע באג"ח קונצרניות, השאר באג"ח מדינות, supranationals, אג"ח מוניציפליות, וקרן כספית של בלאק רוק.
  • ITR- המשקיעה באג"ח קונצרניות בלבד בדרוג ממוצע A- , מח"מ 34.4 ותשואה ממוצעת של 2.64% (2.80% בסקירה הקודמת). דמי ניהול בתעודה 0.12%.
  • מי שמעוניין לקצר מח"מ מטעמי סיכון יכול להשקיע בתעודה של וואנגארד – VCSH. מח"מ 2.73, דירוג ממוצע A-, תשואה 2.14%, (2.26% בסקירה הקודמת). דמי ניהול 0.12% ונכסים מנוהלים בסך של כ- 10 מיליארד דולר.
  • מי שמעוניין להאריך מח"מ או לחילופין למצע ע"י מח"מ סינטטי למח"מ המומלץ על ידנו יכול להשקיע בתעודה של וואנגארד- VCIT תעודה המשקיעה באג"ח קונצרניות נקובות בדולר בטווחים לפדיון של 5-10, דירוג ממוצע A מינוס, מח"מ 6.3 ותשואה פנימית של 3.17% (3.29% בסקירה הקודמת). דמי הניהול בתעודה 0.07% ונכסים מנוהלים בסך של כ- 10 מיליארד דולר.
  • דרך נוספת להשקעה היא על ידי קרנות נאמנות ישראליות עם או בלי נטרול החשיפה המטבעית.

כלכלני בנק אגוד, בראשות ראש תחום מחקר והאנליסטית הראשית אורלי אברהם

אנליסטים – יהונתן רז       

יועץ ניע"ז- אמיר ביברינג   


ניתוח זה הוכן ע"י בנק אגוד לישראל בע"מ, לשימוש עובדיו ועובדי חברות  הבנות שלו ולשימוש לקוחות של הבנק בכפוף להסתייגויות הבאות:
הניתוח הינו רכושו הבלעדי של הבנק. המידע ששימש את הבנק בהכנת ניתוח זה, הגם שהינו ממקורות שלפי ידיעת הבנק הינם מהימנים, אינו באחריותו. אין לראות בניתוח זה משום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או כל מצג שניתן על מנת שגורמים מחוץ לבנק יסתמכו עליו. כל הסתמכות על ניתוח זה תעשה על אחריותו של המשקיע בלבד. אין לעשות שימוש כלשהו, למסור, להעביר, להביא לידיעה, להעתיק, לצלם, לשכפל, לצטט, לפרסם, במישרין או בעקיפין, בכל אופן או שיטה בין בדפוס בצילום בהקלטה בהעתקה מכנית או אלקטרונית בתמורה או שלא בתמורה, את ניתוח או חלקים ממנו, לרבות, ממצאים, מסקנות והערכות הכלולות בו, ללא קבלת אישור בכתב מהבנק. הבנק ו/או חברות בנות שלו ו/או חברות הקשורות אליו (להלן: התאגידים) ו/או בעלי שליטה ו/או בעלי עניין במי מהם, עשויים להחזיק עבור עצמם ו/או עבור מי מלקוחות התאגידים הנ"ל מניות של מי מהחברות, ו/או עשויים להיות בעלי שליטה ו/או בעלי עניין במי מהחברות. כמו כן עשויים מי מהנ"ל לפעול בניירות הערך של מי מהחברות על בסיס יומי או אחרת, לפעול מעת לעת במכירתן ו/או  ברכישתן חרף האמור בדוח זה.


 
הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x