שמור על חשיפה למניות בישראל ולאג"ח קונרצני בדירוגי ביניים ומטה

סקירה קצרה מהראל פיננסים

 

 
 

הראל פיננסים
LinkedinFacebookTwitter Whatsapp
27/05/2015

מה עושים השבוע?

1.מניות: האם חוזרים למגמות של לפני חודש?

אחרי כמה שבועות רצופים ששוק המניות האמריקאי נטל את הבכורה, בשבוע החולף ראינו חזרה למגמות של תחילת השנה. בעוד שבארה"ב עלו המדדים המובילים בשיעור מזערי של 0.16% ל-S&P500 ו-0.8% לנאסד"ק, באירופה עלה מדד יורוסטוקס 50 ב-2.1% והדקס ב-3.2%. יפן עלתה ב-2.6% וסין זינקה בכ-11%. המגמה החיובית החזקה קצת התמתנה בסוף השבוע והיום (בשווקים באירופה שבהם התקיים מסחר – בריטניה וגרמניה היו סגורים וגם בארה"ב לא התקיים מסחר בשל יום הזיכרון), בעיקר בעקבות דברי ג'נט ילן שאמנם לא חידשה דבר אך הזכירה כי הריבית כנראה תעלה ב-2015 וכי הקצב יהיה בהתאם לנתונים בהמשך.

עונת הדו"חות בארה"ב על סף הסיום, כאשר 488 מתוך 500 החברות ב-S&P כבר פרסמו דו"חות. הגידול ברווח לעומת התחזית עומד על 7.5% וזה פער שלא זכור כמותו. 67% מהחברות הכו תחזיות, כאשר המגזרים הבולטים היו הפיננסים והפארמה, בעיקר חברות הביומד שבחלקן הרווח עלה הרבה מעל התחזיות, כולל בחברות גדולות כמו גיליאד וביוג'ן. אגב, בעוד שאנליסטים רבים ממליצים כיום על סקטור הפיננסים, הם פחות ממליצים על הפארמה למרות שהמגזר הזה ממשיך לבלוט בביצועים.

למרות ההבדל בין ביצועי השווקים בשבוע האחרון לשבועות שקדמו לו, עדיין איננו ממהרים לשנות מחדש את תיק המניות שלנו בחו"ל – ארה"ב עדיין מהווה את הציר המרכזי עם השקעה של כ-54% מתיק מניות חו"ל, אחריה אירופה עם כ-20%. השוק המקומי, שמפגין ביצועים מאוד חזקים גם בהשוואה עולמית, עלה מתחילת השנה ב-17% (ת"א 25) וממשיך להצדיק את ההמלצה שלנו להפנות אליו 50%-60% מתיק המניות הכולל.

2.אג"ח קונצרני: הדירוגים הנמוכים חוזרים לבלוט

בשבוע החולף ראינו פתיחת מרווחים קלה באג"ח הקונצרני בארה"ב – תופעה שבדרך כלל לא רואים כאשר התשואות הממשלתיות יורדות. ייתכן כי הדבר נובע מנזילות נמוכה יותר באפיק הקונצרני, שעשויה להוביל לפתיחת מרווחים, אך לא נראה כי זה שינוי מגמה כך שהפיזור לחו"ל עדיין רלוונטי באפיק זה.

מנגד, בשוק המקומי הקונצרני המשיך לתפקד טוב יותר מהאג"ח הממשלתי. המרווחים בכל הדירוגים ירדו בחודש האחרון, אך מי שמוביל את השוק הם האג"חים בדירוגים הנמוכים, האג"חים הלא מדורגים ומדד תל בונד תשואות. כך למשל המרווח בדירוג BBB+ (ללא אפריקה ישראל) עומד על 5.07%, לעומת 5.75% בתחילת מאי. בתל בונד תשואות המרווח ירד מ-5.53% ל-5.12%.

הביצועים החזקים האלה נובעים מסגירת פערים שנפתחו בשוק המקומי ועל רקע רגיעה בעולם (בעיקר ברוסיה עם המשך התחזקות הרובל), תשואות נמוכות אבסולוטית ותאווה מחודשת לסיכון. אגב, כדאי לשים לב כי אמנם מתחילת השנה התשואות שהניבו מדדי תל בונד 60 ותל בונד תשואות דומות (2.89% ו-3.16%), אך סטיית התקן של תל בונד תשואות כמעט כפולה. ביצועי היתר של הדירוגים הנמוכים ותל בונד תשואות בולטים במיוחד בתקופה האחרונה ולהערכתנו אג"ח קונצרני יהווה בתקופה הקרובה מרכיב חיובי בתיקי ההשקעות, במיוחד בדירוגי הביניים ומטה.

3.תיק השקעות: התנודתיות תימשך

יוון הודיעה בסוף השבוע שלא תשלם ל-IMF ביוני את תשלום החוב הקרוב, כי אין באפשרותה לעשות זאת. המסר העיקרי שנובע מההודעה הזו היא שיוון צפויה להיות שוב פקטור (אולי מרכזי) בהתנהגות השווקים בשבועות הקרובים. אמנם בשבוע האחרון לא נראה היה שזה משפיע במאומה לביצועי המניות והאג"ח ביבשת, אך לא בהכרח כך יהיה גם בתקופה הקרובה, במיוחד אם יחלו שוב הדיבורים על יציאתה מגוש היורו.

יוון מהווה דוגמא אחת מיני רבות לגורמים שיכולים להמשיך ולייצר תנודתיות. התנודתיות מכתיבה תשומת לב מרובה בניהול סיכוני התיק , אך אינה מייצרת, בשלב זה, שינוי בתפיסת העולם הניהולית שלנו.

תיקי האג"ח נשאר במח"מ שבין 3.5 ל 4.5 שנים. המח"מ נבנה סינטטית , אך אופן הבנייה אינו קיצוני. מרכיב הקונצרני בתיק האג"ח חשוב והכרחי. הפיזור לחו"ל , גם באג"ח וגם במניות ימתן להערכתנו תנודתיות, אך לא יפגע בתשואה. החשיפה למניות תוסיף לתיק תשואה ותנודתיות.

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.
x